reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

@klaudiaa975 macica jest na wysokosci pepka teraz wiec raczej jelita masz scisniete albo malutka tak ci uciska
Macica w ciąży: jak wygląda w kolejnych tygodniach?
  • w 8. tygodniu ciąży - macica ma wielkość cytryny
  • w 12. tygodniu ciąży - macica osiąga wielkość męskiej pięści
  • w 16. tygodniu ciąży - dno macicy umiejscowione jest tuż nad spojeniem łonowym
  • w 18. tygodniu ciąży - macica osiąga wielkość piłki do koszykówki
  • w 20. tygodniu ciąży - dno macicy umiejscowione jest na środku, pomiędzy spojeniem łonowym a pępkiem
  • w 24. tygodniu ciąży - dno macicy jest na poziomie pępka
  • w 28. tygodniu ciąży - dno macicy jest kilka centymetrów nad pępkiem
  • w 32. tygodniu ciąży - dno macicy umiejscowione jest na środku, pomiędzy pępkiem a najniższą częścią mostka
  • w 36. tygodniu ciąży - dno macicy jest umiejscowione na wysokości wyrostka mieczykowatego
  • w 40. tygodniu ciąży - dno macicy opada i znowu znajduje się między pępkiem a mostkiem
Dynamiczny wzrost macicy w ciąży ma duże znaczenie również dla pozostałych narządów w kobiecym organizmie. Rosnąca macica uciska na pęcherz i powoduje zwiększoną potrzebę częstszego oddawania moczu. Może również uciskać aortę i tym samym częściowo blokować dopływ krwi do serca i mózgu, co miewa skutki w postaci zasłabnięć czy zawrotów głowy u przyszłej mamy. Powiększenie macicy sprzyja również pogłębianiu naturalnych krzywizn kręgosłupa, stąd coraz bardziej wygięta pozycja ciężarnej i pojawiające się bóle w plecach.

reklama
Wronka199 - guzek pomiedzy nogami? Moze hemoroidy? Albo Ci opadly narzady rodne jak mi?
Klaudiaa975 - a moze napij sie miety jesli to jelita? Mnie czasami mocno bola do momentu wyproznienia i pozniej mam spokoj.
Nowaja16 - ja nigdy nie kupowalam przewijaka . Zbedny wydatek. Przewijalam wszedzie - na lozku,kanapie,podlodze..

Tak ja biorę tylko przy bólu chyba że inaczej mój ginekolog zdecyduje w piątek w szpitalu kazali brać tylko przy bolu
Dzięki. To moze ja też nie będę szaleć i jak już puściło to jutro brać nie będę razem z całym moim zestawem. Tylko gdyby się sytuacja powtórzyła.. bo tak przy tych skurczach jak pomyślę , że przy porodzie jeszcze gorsze są to w głowie mam tylko , cesarkę na życzenie ..

Masz gdzieś na wierzchu zdjęcie twojej Julki ? Jak to wygląda ? Żebym w piątek miała mniej więcej jak rozróżnić na monitorze ?:)

Ważne , że dobre :)

Myślałam , że macica raczej. Bot o gdzieś w tym miejscu. Nisko na dole..

I ile dni myślisz brać? Czy ja przestanę to znowu będą bóle ? I lepiej brać cały czas ?

I brałaś tylko przy bolu ?

U mnie w mieście ok 50zl k na prawdę takie śliczne, mocne :) kupuję, dlatego , że planuje kupić wanienkę na stojaku i postawić obok lozeczka. Czyli po kąpieli przelozyc dziecko odrazu na przewijak obok :) a nie spacerować po pokoju żeby polozyc na lozku :)

Też mi się podobało takie coś. Ale jak zobaczyłam na żywo tonta wanienka jest na prawdę mała i starczy na krótko. Dlatego wolę kupić wanienkę na stojaku. I jak dziecko podrośnie to przynajmniej wanienkę zdejmę i wloze do wanienki. A stojak mogę schować i już mebel mniej. A tak , stoi i tylko trzeba przesuwać taka komodę. Chyba , że masz duzy pokój i nie robi Ci to różnicy:)
Dwie jasne plamki i po środku ciemna [emoji16] wychodzą trzy kreski :) wejdę później na laptopa i zrobię zdjęcie z nowszego filmu jeśli znajdę dobre ujęcie bo przerzuciłam filmy z telefonu na laptopa bo już miejsce mi się skończyło [emoji1]

f2w39n7303c24ozn.png

Dziewczyny kupowalyscie może legginsy ciazowe na allegro?? Widzialam ze sa niedrogie od 18 zl ale nie wiem jak z jakością. W sumie do spania czy chodzenia na codzien lepszych nie trzeba ale nie chce zeby mi sie podarly na tyłku po 3 razach[emoji13][emoji13] ost kupilam w h&m za 40 zl i pp jednym praniu sie zmechacily[emoji53]

0d1ysek2mn7ttb5t.png
Ja kupilam w auhanie ostatnio za 15 zł leginsy :D

Wronka199 - guzek pomiedzy nogami? Moze hemoroidy? Albo Ci opadly narzady rodne jak mi?
Klaudiaa975 - a moze napij sie miety jesli to jelita? Mnie czasami mocno bola do momentu wyproznienia i pozniej mam spokoj.
Nowaja16 - ja nigdy nie kupowalam przewijaka . Zbedny wydatek. Przewijalam wszedzie - na lozku,kanapie,podlodze..
No wlasnie nie mam pewnosci czy ro hemoroid. Gulka czerwona między pochwa a odbytem i boli przy dotykaniu. Hemoroid raczej bylby zaraz przy odbycie

0d1ysek2mn7ttb5t.png

A jak byś spytała czy możesz coś rozkurczowego ? Albo ktoś by Ci z Polski wysłał Nospe i byś spróbowała brać raz dziennie. Jak byś lepiej się czuła to byś spytała czy mozes dalej brać .

zamierzam raz na jakiś czas stosować na przemiennie z sudocremem. Moja mama tak robiła przy naszej czwórce i żadne nie miało ani razu pupy odparzonej :)

Mam nadzieję :)

A jak by Ci jutro do pracy podrzucił ?

Podziwiam Was , pracujące.
Ja bym zaraz się źle czuła, brzuch by mnie bolal, głowa. Nie nadaje się do pracy w ciazy raczej :p
No chyba tak zrobię :)

reklama
Wiem , że ladnie taka komoda wygląda. Ale ja bym odradzała, no zrobisz jak będziesz uważala. Ale taka komoda chyba duzo droższa. A stojak 30-50zl wanienka - ok40zl. I chowasz kiedy chcesz. Jest większa , lżejsza :)
No taka komoda 250 zl z tego co patrzylam. A pokoik mam malutki 9m2 wiec duzo nie wejdzie a jeszcze mam szafę w zabudowie

0d1ysek2mn7ttb5t.png

Do góry