reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Kto po in vitro?

reklama
omg niezła jest:p za to jak ja jadę do teściowej to owszem, jest z czego ale sama sobie muszę ugotować, bo "dawno takiego dobrego nie jadła" :p a na święta coś tam upiecze, ale ja juz któryś rok z rzędu piekę też ze 2-3 rodzaje ciasta w domu i wiozę, a wtedy słyszę "nooo, teraz to sobie porządnego ciasta pojem" :D co się narobię to moje, ale przynajmniej miło, że ktoś docenia ;)
A masz jakis dobry przepis na sernik?? Ja za cholere sernika nie umiem:( robie przerozne ciasta, ciasteczka a sernik mi nigdy nie wychodzi. O przepraszam, jest jeden ktory sie udaje na mleku i to wszystko

Nie, masz to ANA co ja - to pierwsze. Robiłam to samo badanie co ty. (Tzn ty robiłaś więcej). ANA wyszło takie jak tobie, ten współczynnik cd4/8 podobny i on sam odpisał na mojego maila żeby zrobić Ana2. Na właśnie tej podstawie. 130 zł zapłaciłam w Multimed.

Te cytokiny twoje na moje oko nie są złe mimo masy strzałek. Tzn. ja się jeszcze nie konsultowałam z lekarzem ale z tego co kojarzę to te co są odpowiedzialne za „walkę” (interferon, TNF, Il2) masz właśnie obniżone a te co „uspokajają” (il 10,4 i 5) podwyższone. No wiec chyba właśnie dobrze dla ciąży... Mutacji ci nie znaleźli. NK masz mało wiec bardzo fajnie.
Tych ACA ja nie robiłam wiec nie czytałam o tym.
A ktora pozycja na tym paragonie to nk? Jak to sie inaczej nazywa? Mi pasnik kazal to zrobic tak mam w notatkach a na skoerowaniu mi tego chyba nie zaznaczyl..no chyba ze inaczej to sie zwie niz nk.

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

A masz jakis dobry przepis na sernik?? Ja za cholere sernika nie umiem:( robie przerozne ciasta, ciasteczka a sernik mi nigdy nie wychodzi. O przepraszam, jest jeden ktory sie udaje na mleku i to wszystko
Jak chcesz to ja mam przepis na sernik sla leniwych :-D na herbatnikach
Zawsze wychodzi i jest mega pyszny :D

omg niezła jest:p za to jak ja jadę do teściowej to owszem, jest z czego ale sama sobie muszę ugotować, bo "dawno takiego dobrego nie jadła" :p a na święta coś tam upiecze, ale ja juz któryś rok z rzędu piekę też ze 2-3 rodzaje ciasta w domu i wiozę, a wtedy słyszę "nooo, teraz to sobie porządnego ciasta pojem" :D co się narobię to moje, ale przynajmniej miło, że ktoś docenia ;)

No widzisz najważniejsze ze jej smakuje , mojej co bym nie zawiozła to zje aż jej się „ uszy trzęsą „ ale później skomentuje „ Hmm za słodkie było ,” a ja to robię tak ( około 90% potraw o których mówi nigdy nie widziałam w jej wykonaniu [emoji23]) a teść w ogóle nie je bo on tylko „ swoje „ tzn z ich kurnika przez nich przerobione i teściowa ugotowane

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Na sernik używam normalnego twarogu - nie tych gówienek z wiadereczek, trzeba zmielić 3 razy z dodatkiem takiego prawdziwego maseła, do tego duużo żółtek utartych "na puch" z cukrem, trochę mąki, jakiś budyń np śmietankowy i ubita piana z białek. Dokładnego przepisu ci nie podam, bo po pierwsze robię "z głowy", a po drugie mega rzadko. Jak robię ciasta to jakieś wymyślane z głowy - idę na zakupy i tam pomysł ewoluuje ;) Najczęściej robię jeden taki przekładany różnymi kremami. A najgorsze to to, że tego nie zapisuję i za cholere nie pamiętam co dawałam - ostatnio na BN wyszedł mi zajebiaszczy krem cytrynowy ale choćbyś mnie zabiła to nie pamiętam z czego :p Za dużo wina :huh: oprócz tego makowce bo łatwo przewieźć :D

No widzisz najważniejsze ze jej smakuje , mojej co bym nie zawiozła to zje aż jej się „ uszy trzęsą „ ale później skomentuje „ Hmm za słodkie było ,” a ja to robię tak ( około 90% potraw o których mówi nigdy nie widziałam w jej wykonaniu [emoji23]) a teść w ogóle nie je bo on tylko „ swoje „ tzn z ich kurnika przez nich przerobione i teściowa ugotowane

Ehh... to mu trzeba powiedzieć, że też byś chętnie spróbowała, ale nigdy cię nie poczęstowali :/ Co zrobisz... :( a tak właściwie, to jeli na stole są twoje i szwagierki potrawy to co on w te święta je, skoro "tylko swoje" najlepsze? po cichu zapinkala do spiżarki i wyżera resztki wigilijnych uszek, czy jak? :oo:

reklama
Ehh... to mu trzeba powiedzieć, że też byś chętnie spróbowała, ale nigdy cię nie poczęstowali :/ Co zrobisz... :( a tak właściwie, to jeli na stole są twoje i szwagierki potrawy to co on w te święta je, skoro "tylko swoje" najlepsze? po cichu zapinkala do spiżarki i wyżera resztki wigilijnych uszek, czy jak? :oo:
Teściowa mu wyciąga co on lubi( z resztek wigilijnych ) albo ona spróbuje to nasze a jak zaakceptuje to mówi mu ze może zjeść . Komedie by nagrał

Do góry