reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

My też chcemy (tzn ja bardziej :D ) starać się o drugie w grudniu ale chyba jednak ten grudzień dopuścimy, bo mały miałby dopiero 5 miesięcy, a nie wiadomo czy tak dobrze będę znosić kolejną ciążę jak tą teraz. Poza tym wolałabym na spokojnie nacieszyć się malutkim i w pełni poświęcić tylko jemu ten rok czasu kiedy będziemy razem w domu :) Więc starania o kolejne dziecko rozpoczniemy max grudzień 2019 :)
No właśnie ja też chcę się nacieszyć Fabim . Może być tak że kolejna będę super przechodzić bez żadnych " niespodzianek "ale tego człowiek niepotrafi przewidzieć Także o drugim narazie temat zawieszony teraz najważniejsze żeby Fabi jak najdłużej w brzuszku siedział i wszystko było Oki:) A potem będziemy już w trójkę [emoji173][emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No właśnie ja też chcę się nacieszyć Fabim . Może być tak że kolejna będę super przechodzić bez żadnych " niespodzianek "ale tego człowiek niepotrafi przewidzieć Także o drugim narazie temat zawieszony teraz najważniejsze żeby Fabi jak najdłużej w brzuszku siedział i wszystko było Oki:) A potem będziemy już w trójkę [emoji173][emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

My z M nie chcemy za długo czekać bo M stwierdził, że jest już stary i jak to będzie wyglądać jak będzie chodził do szkoły na zebrania :p W przyszłym roku kończy 40 a ja też nie mam już 20, w lipcu kończę 31 :)

Hahaha mój też już nic niemowi o staraniach w grudniu o kolejnego babla [emoji23] [emoji23] [emoji23] ale Ci powiem ,że ja też po porodzie chce się nacieszyć macierzyństwem a tak bym miała maleństwo i ciążę a co jak przyszłoby mi znów lezec kolejna ciąże, a tutaj jestem zdana sama na siebie takiemu rocznemu maluszkowi bym niewytlumaczyla , że mama musi leżeć jak mu pampersa zmienić, karmić itd. Także myślę , że poczekamy z drugim jak już Fabi podrośnie i będzie troszkę samodzielny chociaż mam nadzieję , że na jednym dziecku nie zostaniemy nie chciałabym żeby później Fabi sam został [emoji4]

U nas O często już wspomina o rodzeństwie... Ale od początku mówiliśmy o co najmniej 2-3, projekt domu był tak robiony, żeby pomieścić później większą ilość osób itd [emoji6]
I jak na razie nie zniechęciły go moje ciążowe przeboje, leżenie, ograniczenia itd [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hahaha mój też już nic niemowi o staraniach w grudniu o kolejnego babla [emoji23] [emoji23] [emoji23] ale Ci powiem ,że ja też po porodzie chce się nacieszyć macierzyństwem a tak bym miała maleństwo i ciążę a co jak przyszłoby mi znów lezec kolejna ciąże, a tutaj jestem zdana sama na siebie takiemu rocznemu maluszkowi bym niewytlumaczyla , że mama musi leżeć jak mu pampersa zmienić, karmić itd. Także myślę , że poczekamy z drugim jak już Fabi podrośnie i będzie troszkę samodzielny chociaż mam nadzieję , że na jednym dziecku nie zostaniemy nie chciałabym żeby później Fabi sam został [emoji4]

Jeszcze niedawno myślałam, że właśnie w grudniu sie postaramy o rodzeństwo dla młodego, ale chyba troche to odroczymy w czasie jednak. Po pierwsze widze za z dnia na dzień jest mi coraz cieżej zrobić zakupy, posprzątać, ugotować, ogarnąć siebie. I jak bym miała to wszystko robić z niemowlakiem u boku to nie wiem czy bm podołała :D Z resztą ja sie strasznie sobie nie podobam w ciaży i przed kolejną ciążą będę musiała wymyślić sposób zeby nie tyć tyle i być szczupłą osobą tylko z piłeczka na brzuchu.

A ja wam powiem , że tutaj jedzenie na prawdę Oki nawet przychodzi Pani i sam sobie człowiek wybiera co chce na wszystkie posiłki jest powiedzmy 5 dan do wyboru i samemu się decyduje na co się ma ochotę [emoji4]

Moja kolezanka ma na dzis termin ale od 5 dni lezy w szpitalu. I mówi, że w piątek przyjechały te Panie z wózkami z jedzonkiem, i mówią ze dziś piątek wiec można albo mielonego albo rybe. Anii sie oczy zaswieciły na myśl o rybie więc o nią poprosiła i mało co nie zwymiotowała. Na talerzu dostała kupe ziemniaków, buraki i śledzia takiego prosto ze słoika :D

A ja wam powiem , że tutaj jedzenie na prawdę Oki nawet przychodzi Pani i sam sobie człowiek wybiera co chce na wszystkie posiłki jest powiedzmy 5 dan do wyboru i samemu się decyduje na co się ma ochotę [emoji4]

Brzmi zdecydowanie lepiej [emoji106]
A jest jeszcze może opcja wege? [emoji6]
Ale i tak się nie przeprowadzę, zostaję na swoim zadupiu... [emoji23]

0d1yrjjgtd95fou3.png

My z M nie chcemy za długo czekać bo M stwierdził, że jest już stary i jak to będzie wyglądać jak będzie chodził do szkoły na zebrania [emoji14] W przyszłym roku kończy 40 a ja też nie mam już 20, w lipcu kończę 31 :)
No u mnie mój R w poniedziałek kończy 35 [emoji5] ja w lipcu 27 chociaż mój to ani nie wyglada ani nieczuje się na ten wiek tak myślę [emoji3] na zdjęciach widziałam , że wy też super wyglądacie zresztą...wiek to tylko cyferki [emoji5]

Kurczę, pogadam z moim o tym i zapytam lekarki mam nadzieję , że będę umiała wytłumaczyć o co mi chodzi [emoji23] [emoji23] myślę , że nie byłby to głupi pomysł, tylko ciekawe jakbyśmy np zjeżdżali do Polski czy dałoby się to jakis też przetransportować? Orientujecie się Może?

Hahahahhaha Wioluś! Ty tego nigdzie nie trzymasz w lodówce czy coś :D To jest przechowywane w banku komórek macierzystych :) Jakbyście zjeżdzali na stałe to materiał by został tam, a w razie potrzeby napewno by się dało go Wam jakoś dostarczyć :)

No u mnie mój R w poniedziałek kończy 35 [emoji5] ja w lipcu 27 chociaż mój to ani nie wyglada ani nieczuje się na ten wiek tak myślę [emoji3] na zdjęciach widziałam , że wy też super wyglądacie zresztą...wiek to tylko cyferki [emoji5]

Dzięki za miłe słowa [emoji7] Racja, wiek to tylko cyferki :) My się wcale nie czujemy na swój wiek :)

reklama
My z M nie chcemy za długo czekać bo M stwierdził, że jest już stary i jak to będzie wyglądać jak będzie chodził do szkoły na zebrania [emoji14] W przyszłym roku kończy 40 a ja też nie mam już 20, w lipcu kończę 31 :)
Dokładnie o to chodzi, O ten sam rocznik co M, tylko ja 35... Więc nie możemy za długo czekać....
Jak tylko się da po porodzie muszę usunąć nadżerkę, i potem po prostu będziemy się starać... Może tym razem się uda szybciej niż po 3 latach....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry