reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

U nas O często już wspomina o rodzeństwie... Ale od początku mówiliśmy o co najmniej 2-3, projekt domu był tak robiony, żeby pomieścić później większą ilość osób itd [emoji6]
I jak na razie nie zniechęciły go moje ciążowe przeboje, leżenie, ograniczenia itd [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png
No mój też staje na wysokości zadania , na prawdę nie mogę na niego narzekać, ale jednak gdzieś tam rozsądek przemawia , że lepiej jak troszkę poczekamy , przyjdzie czas i na drugiego szkraba w sumie to już 3 ciego bo jeden też jest z nami i czuwa nad nami [emoji5] zresztą zawsze marzylismy o 3 , ale co życie przyniesie to tylko Bóg wie . Narazie jedno niech się bezpiecznie donosi i urodzi a później będziemy myśleć [emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja teraz odczekam z ciążą jakieś 4 lata bo od 2 lat jestem praktycznie w ciąży i juz mam dość zawsze chciałam malutka różnica wieku między dziećmi no ale niestety. Ja dziś juz byłam na badaniach układ krzepnięcia krwi robiłam i teraz jadę po torbę całe szczęście mąż w domu to autem wszędzie :)

To jest w ogóle jakaś porażka że leżąc w szpitalu nie masz żadnej opcji wyboru- tak jak @_agnieszka_ np. będąc wege. Już pisałam chyba że jak leżałam z tą kolką nerkową na patologii, to była też dziewczyna w ciąży bliźniaczej, nie była z warszawy więc rodzina odwiedzała ją tylko w weekendy i wcale nie dostawała większych porcji,więc była normalnie głodna..! Nie wspominając o tym że do żarcie dla ciężarnych nie ma nic wspólnego ze zbilansowaną dietą, pamiętam że były np. parówki (i to zapewne z MOMem, najtańsze). Naprawdę tragedia.

M. ogarnia od znajomego z Włoch, który sprzedaje Chicco łóżeczka Next2Me dream (i to nie jest reklama :D) :) A oprócz tego na pewno normalne też będzie- z prozaicznego powodu że musimy gdzieś kłaść przewijak :D

Co do różnicy wieku, to u mnie wyszła naprawdę spora ;) ale powiem Wam, że z jednej strony cieszę się właśnie z tego o czym piszecie- że nacieszyłam się na maxa wychowywaniem Frania, wiem że poświęciłam mu uwagę kiedy tylko jej potrzebował i nie musiałam kombinować jak się rozdwoić :tak:

Jeszcze niedawno myślałam, że właśnie w grudniu sie postaramy o rodzeństwo dla młodego, ale chyba troche to odroczymy w czasie jednak. Po pierwsze widze za z dnia na dzień jest mi coraz cieżej zrobić zakupy, posprzątać, ugotować, ogarnąć siebie. I jak bym miała to wszystko robić z niemowlakiem u boku to nie wiem czy bm podołała :D Z resztą ja sie strasznie sobie nie podobam w ciaży i przed kolejną ciążą będę musiała wymyślić sposób zeby nie tyć tyle i być szczupłą osobą tylko z piłeczka na brzuchu.

Moja kolezanka ma na dzis termin ale od 5 dni lezy w szpitalu. I mówi, że w piątek przyjechały te Panie z wózkami z jedzonkiem, i mówią ze dziś piątek wiec można albo mielonego albo rybe. Anii sie oczy zaswieciły na myśl o rybie więc o nią poprosiła i mało co nie zwymiotowała. Na talerzu dostała kupe ziemniaków, buraki i śledzia takiego prosto ze słoika :D
O Jezu [emoji23] [emoji23] nie no to tu na prawdę jedzonko spoko , zresztą opiekę też mieliśmy super [emoji4]

Powiedzcie mi kochane jak mam tu uważać na wagę jak po drzemce poobiadowej budzie się z ochotą na gorąca herbatkę i gofry[emoji7][emoji7][emoji7][emoji23] nie mogłam się powstrzymać[emoji4]
56c90b246b264a1232cd917bff6d8214.jpg

Napisane na SLA-L22 w aplikacji Forum BabyBoom
Apetyczne[emoji14]

Napisane na moto x4 w aplikacji Forum BabyBoom

No u mnie mój R w poniedziałek kończy 35 [emoji5] ja w lipcu 27 chociaż mój to ani nie wyglada ani nieczuje się na ten wiek tak myślę [emoji3] na zdjęciach widziałam , że wy też super wyglądacie zresztą...wiek to tylko cyferki [emoji5]

Z jednej strony tylko cyferki, ale ciążą 35+ to już trochę inna historia, organizm gorzej znosi, większe ryzyko itd... Więc nie mogę czekać za długo....

0d1yrjjgtd95fou3.png

Hahahahhaha Wioluś! Ty tego nigdzie nie trzymasz w lodówce czy coś :D To jest przechowywane w banku komórek macierzystych :) Jakbyście zjeżdzali na stałe to materiał by został tam, a w razie potrzeby napewno by się dało go Wam jakoś dostarczyć :)
Hahaha jak zwykle musiałam zablysnac[emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

reklama
Do góry