reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć dziewczyny weekendowo :)

Leżę sobie, O właśnie przygotowuje śniadanie :D

Kciuki za wszystkie chorujące, obolałe, itd., żeby szybko przeszło.. [emoji106][emoji106][emoji106]

dobrze, że już lepiej [emoji106]

A jeśli chodzi o przepis, to naprawdę prosty ;)
Pucharki ;)
Składniki na dwie duże porcję (bardzo duże...)
-paczka mrożonych truskawek
-garść suszonych daktyli - zalać wrzątkiem, odczekać chwilę, aż zmiękną ;)
-2-3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
-łyżka ksylitolu /cukru
-parę łyżek mielonych orzechów (w Auchan kosztowały kilka zł za paczkę 0,5kg ;) czasem spotykane pod nazwą mąka arachidowa... oczywiście można samemu zmielić, ale mi się nie chce [emoji23])
-puszka dobrego mleka kokosowego (takiego bez stabilizatorów itd, z moich dotychczasowych doświadczeń najlepsze jest Real Thai, do kupienia w Tesco, czasem w promocji - musi postać w lodówce, ponoć ze dwa dni, nie wiem tak naprawdę ile, bo kupuję i wrzucam do szuflady w lodówce, więc leży do czasu wykorzystania, czasem parę tygodni np ;))

Krem orzechowy:
Daktyle zblendować, dodać trochę wody, w której się moczyły, ma być krem, ale nie gesty ;)
Po zblendowaniu dodać mielone orzechy, zblendować, jak za gęste dodać wody, w której moczyły się daktyle, jak za rzadkie dodać orzechów - gotowe ;)

Krem kokosowy
Otwieramy puszkę mleka kokosowego - powinno być twarde, i trochę wody do tego ;)
Gęste przekładamy do naczynia, wodę można wylać (albo wlać np do kawy, itd, mleczne nie będzie, kokosowe trochę)
Dodajemy ksylitol /cukier (może być zmielonych, cukier puder itd), i traktujemy chwilę trzepaczką - nie wiem, jak ręczną, ja to zawsze robię końcówką blendera... Po chwili (jakieś 30s) mamy gotowy krem kokosowy - przełożyć do naczynia i na chwilę do lodówki ;)

Krem truskawkowy
Do naczynia wrzucamy truskawki (zamrożone) i kaszę jaglaną (można to zrobić w naczyniu po kremie kokosowym, albo dodać łyżkę kremu)
Zblendować dokładnie, i gotowe ;)

całość ;)
Do pucharka dajemy po łyżce (na zmianę) kremu kokosowego, truskawkowego, orzechowego, a jak ktoś chce, może dodać do parę łyżek np pokruszonego herbatnika itd [emoji6]
I gotowe :D

Smacznego ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Mnie też narobiłaś smaka:) chociaż słodyczy nie lubię.

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wczoraj bolało cały czas. Teraz jak wstałam siku to miałam wrażenie że prawie przeszło ale zobaczę jak rozchodze :)

A włączasz w to herbaty, kawy kto czy to tylko sama woda? Musi być niegazowana? Kurcze ja też bym musiała zacząć pić.

Miałam dziś taki bardzo podobny ból, ale trwał jakoś godzinę i przeszło. Mam nadzieję że jak wstaniesz to będzie ok :)

Też chce :p I jeszcze z kokosem mmmmm [emoji173] Aga daj chociaż przepis :D

Kubek herbaty z pokrzywy filiżanka Kawy reszta woda

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. No to weekend [emoji5] do wizyty jeszcze 11 dni[emoji5] Agnieszka moze zadupie ale widoki masz naprawdę ladne i widac, że taka cisza i spokój
Dzięki :D
To fakt, cisza, spokój, itd [emoji6]
To bądź co bądź park krajobrazowy ;)
W końcu z jakiegoś powodu tam się chcę przeprowadzic ;)
(argument finansowy pominę, tzn fakt, że dostaliśmy tam ziemię bo teoretycznie mogliśmy ją sprzedać i kupić gdzie indziej..)

Z innych okolicznych widoków, to np takie z okna w łazience /docelowej sypialni :

e0e1d803388f6dcfe0e645c8f02bd806.jpg

I z okolicznych spacerów:
19a8a5fe0f8b62685bd204b154d71ccb.jpg

6c474a4d7d74f35a80a378930e36e694.jpg

Jest też źródło wody ponoć mineralnej itd [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wstajemy nie śpimy. Piękny dzień dzisiaj. U mnie rozpoczęty wizyta w laboratorium. Siedzę i czekam na wynik glukozy na czczo. Potem test obciążenia i do domu. Z badań zrobiłam jeszcze alat i aspat bo muszę kontrolować czy nie rosną wartości i znów cholestaza się odezwie. Idę nadrabiać was teraz

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki za glukozę [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

(argument finansowy pominę, tzn fakt, że dostaliśmy tam ziemię bo teoretycznie mogliśmy ją sprzedać i kupić gdzie indziej..)

Z innych okolicznych widoków, to np takie z okna w łazience /docelowej sypialni :

0d1yrjjgtd95fou3.png
Rolet nie potrzebujesz hehe :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Pozostając jeszcze w klimacie deserów, wczoraj zła na cały świat za zapchana rurę odpływową zlewu i zmywarki, zanim mąż wrócił z pracy i naprawił postanowiłam wykorzystując resztę czystych naczyń zrobić deser :) Nic skomplikowanego - spod z herbatników, na to kasza manna ugotowaną na mleku z masłem, cukrem i otartą łaską wanilii, na wierzch polewa czekoladowa i owoce. Było pyszne, a mój syn - miłośnik mleka i kaszki był wniebowzięty :)
60fe43f98864d31564ca02707510b385.jpg

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Wygląda pięknie :D

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dzien dobry.
Nadrobilam Was. Wczoraj miałam intensywny dzien. Wet ze Smarkiem, spotkanie w sprawie projektu dla.ciężarnych a potem umylam okna. I dziękuję temu kto wynalazł myjke Karcher i genialny plyn do szyb. Znowu widzę świat[emoji3][emoji3]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Na czczo cukier 89, glukoza wypita ochyda no... To czekamy na pierwsze kłucie a potem na kolejne.

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

reklama

0d1yrjjgtd95fou3.png
Chyba przyjadę do Ciebie na wakacje;) super masz widoki

Do góry