reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Cześć dziewczyny :D

Mam do nadrobienia kilkadziesiąt stron (żeby nie napisać jakieś 60...),worc nie wiem, ile mi to zajmie.... [emoji15]

Mam sporo do opowiadania, ale to już jak skończę ;)
Na razie leżę, objadam się chałwą i głaszczę kociątko ;) Ja też bym chciała... [emoji15]
Ale najpierw schody....
Poza tym kuchnia będzie pewnie dopiero w czerwcu :(
Ale liczę na przeprowadzkę wcześniej, choć ewentualnie w spartańskich warunkach... Łazienka będzie, sypialnia itd też, tylko kuchnia.... Ale cóż.... [emoji15]

No i nie skończę na razie swoich "mazajów", bo raczej nie podejmę się przed porodem skakania po drabinie (choć w sumie, jak tam będę mieszkać, to może dokończę choć część dostępną z podłogi... się okaże ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png

my jak sie wprowadzilismy mielismy tylko kuchnie w salonie brak mebli na srodku lozko do spania bo sypialni tez nie bylo stary stolik 4 krzesła...
bylo wesolo :D

reklama
Haha, wlasnie to jest fenomen polslich szpitali - wszystkie "napoje" sa od raxu poslodzone[emoji6] Jak lezalam z mloda to nawet ona nie chciala tego pic[emoji5]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
No, nie dziwię się - spróbowałam wersji nieslodkiej (akurat były dziewczyny na diecie cukrzycowej), i też się nie nadawało do niczego...
Problem mam taki, że ja lubię herbatę.. Ale naprawdę lubię dobrą herbatę.. A to komplikuje sprawę, bo ekspresówki w stylu "minutki" itd nie są zdatne do picia... Najczęściej piję zieloną liściastą, czasami białe liściaste (ale zważywszy na cenę nie tak często, choć już rodzinę nauczyłam trochę, i w prezencie bardzo często dostaję właśnie herbaty :D)
Ekspresówki tylko sporadycznie, ewentualnie ziołowe w ciąży ;)
A w szpitalu, na taką ilość, gdyby zamiast najtańszej ekspresówki kupili granulowaną, to wyszło by cenowo na pewno nie drożej, a na pewno smaczniej.. No ale........

0d1yrjjgtd95fou3.png

Nie przejmuj się. Moja teściowa identyczna. Fałszywa , niczym się nie interesuje. A jak zadzwoniła już z przymusu powiedzieć jaka płeć to stwierdziła : oo jak super. Mam samych synów a teraz będę miała córeczkę.
Chyba jej się coś pomyliło. Wolę jak się nie wtrąca , niż fałszywie miałaby to robić. U Ciebie może się zmieni po porodzie i pomoże cokolwiek. Ale sądzę , że szybciej dasz sobie radę sama niż miałabyś liczyć na pomoc takiej kobiety ..

Super :) bawcie się :) korzystajcie z pogody :)

A jeśli mogę to spytam, ile masz lat ?:) Bo młodo wyglądasz , a tu związek wcześniej 6 lat , teraz pewnie też nie jesteś z obecnym miesiąc :) i tak ciekawa jestem trochę :)

A ja się obawiam , że moja córka będzie taka córunia tatusia i już jestem zazdrosna haha :D ale już z K uzgodniliśmy , że nie będzie rozpieszczania przez tatę , tata pojedzie a mama zła bo nie pozwala na to co tata :)

Z jednej strony słodko :D
Nie mogę się doczekać tego , jak moja córunia będzie mi tak wisiała na szyj i będzie tylko moja [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Co do teściowej - dokładnie...
A jeśli chodzi i waszą małą - to będziesz musiała trochę przejąć obie role, i być tą dobrą, rozpieszczającą, i tą "złą", która czasem wymaga itd. Da się, ale jest trudniej...
Niestety K zbyt długo nie będzie, więc sama będziesz musiała i na bieżąco rozpieszczać i konsekwentnie wychowywać..

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wiesz, mnie zawsze przerazalo to przynoszenie slodyczy bez pytania, a tym bardziej czestowanie na placu zabaw obcych dzieci bez pytania o zgode rodzicow. Juz pomijajac rozne zasady i przekonania rodzicow to przeciez dziecko moze miec zwyczajnie alergie! Czasem tak silna, ze w 5 min zacznie sie dusic. No nie moge pojac jak mozna o tym nie myslec?!

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Dokładnie... Choćby alergia na orzeszki jest bardzo silna i niebezpieczna, a we wszystkich gotowych słodyczach jest...

0d1yrjjgtd95fou3.png

Mam różne pomiary z miesiączki miałam 26 tydzień i 6 dzień a ciąża od początku jest o tydzien młodsza to o to się nie martwię tylko o te pomiary poszczególnych części ciała
Ja myślę , że to nic złego , ale jak masz się zadreczac to umów się do kogoś innego na wizytę i wyrzuć się z siebie ten niepokój bo szkoda nerwów [emoji8]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry