reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Moim zdaniem tylko najmniejsze - przy małej i rąk będziesz regularnie prała/prasowała ;)
Ja mam większe rozmiary popakowane w worki, jak te najmniejsze zaczną się robić ciasne, to będę wyciągać kolejne ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Odłożę 68 w karton i do mieszkania. A popiore poprasuje sobie 56-62 :) w miesiąc/dwa na pewno nie wyrośnie jeszcze. Później jak się wyprowadzimy to już na spokojnie sobie porobie resztę :)

reklama
Oczywiście, że ciężko z wysłaniem faceta do lekarza, ale stąd moja propozycja - albo laboratorium i pobranie krwi, albo ściemnia udając zmęczenie...

A tak bardziej serio - O tak miał (takie chroniczne zmęczenie), i jak się okazało powodem były spore niego niedobory wit D - bardzo szybko zauważył różnicę, wystarczyło zacząć suplementować (a w naszym klimacie zwłaszcza po zimie o niedobór bardzo łatwo...)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Kobieta pójdzie ze wszystkim dla swojego zdrowia. A facet dopiero w ostateczności jak już na prawdę mu ciężko .. nigdy tego nie zrozumiem :sorry2:

Uff, w końcu was nadrobiłam ;)
Ale łatwo nie było [emoji23]

Wczoraj O nie jechał na budowę, więc najpierw szkoła rodzenia, potem Auchan i jakieś podstawowe zakupy (przy okazji kupiłam body dla Hani, ale fotka później ;)), a potem jeszcze byłam odebrać adapter do pasów - w końcu kupiłam, i muszę przyznać, że dużo wygodniej, no i bezpieczniej się czuję... A jednak czasem trochę spędzam w aucie - do lekarza trochę ponad 30km w jedną stronę, na wszystkie badania, wizyty itd trzeba dojechać.....

A szkoła rodzenia - bardzo polecam ;)
Zwłaszcza jak ktoś ma dużo pytań, wątpliwości, boi się, itd [emoji6]

Poza tym, że sporo takich "szpitalnych" informacji (szkoła jest przy szpitalu, gdzie chcę rodzić), w stylu plan porodu, ubranka, itd, to dużo wątpliwości było wyjaśniane...
Spotkania są tematyczne, wczoraj było o 3 trymestrze i zmianach, które są normalne, a które powinny skłonić do pilnego odwiedzenia IP, trochę formalności, papierków, jakie trzeba mieć (wyniki badań, grupa krwi itd..), co spakować do szpitala (np ubranka są w szpitalu, swoje bierzemy tylko na wyjście, itd), co wziąć do jedzenia na czas porodu (wszelakie batoniki odpadają, nic, co ma kawałki itd, którymi w razie nagłego skurczu można się zakrztusić, ale może być czekolada bez orzechów /bakalii, lizak, mleko w tubce, nutella, itd, pytałam o chałwę, może być, ale bez kawałków)
No i odpowiedzi na nasze pytania ;)

Za tydzień będzie poród, więc będzie ciekawie ;)

A dzisiaj były ćwiczenia - w sumie chwilę takich stabilizujacych itd., a potem nauka oddychania, ćwiczenia oddechowe itd [emoji6]
Przyznam, że w tej kwestii bieganie bardzo się przydaje, bo chociaż oddychanie przeponowe mam wytrenowane a wręcz automatyczne ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Kobieta pójdzie ze wszystkim dla swojego zdrowia. A facet dopiero w ostateczności jak już na prawdę mu ciężko .. nigdy tego nie zrozumiem :sorry2:
Facet pójdzie albo w ostateczności albo dla kobiety albo jak go kobieta zmusi... [emoji6]
O miał ułatwioną sprawę, bo był że mną na pobraniu krwi, więc tylko zamiast jednej osobie krew pobrana dwóm ;)
Ale O w kwestiach okolozdrowotnych mi już ufa na tyle, że jak mówię, że ma coś zbadać, to to robi, ćwiczy (jak pilnuję/przypominam, ale fakt, że na nadmiar czasu nie narzeka...) I potem przyznaje mi rację, że faktycznie działa ;)
Ale po ponad 15 latach razem mam też na niego "sposoby" [emoji6]

0d1yrjjgtd95fou3.png

reklama
Do góry