reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny byłam na usg 23dpt ponieważ martwiło mnie to plamienie wiec tak wszystko jest wporzadku na usg mam napisane tak 6 tydzień Data O.M: r wiek ciazy wg O.M TP wg USG 06.12.2018
Trzon macicy prawidłowej budowy regularnego kształtu w jamie macicy widoczny pojedynczy okrągły o regularnych zarysach pęcherzyk ciążowy , echo zarodka stwierdzono , widoczny pęcherzyk żółciowy okrągły o regularnym kształcie FHR 103/MIN
CRL 0,35 cm 6w0d
Jednak czy tętno nie jest za słabe :(...tak usłyszałam ......na jednym z forum ....
Skoro lekarz nic na ten temat nie mowil, tzn ze po prostu powinnas opuscic inne fora i pozostac tylko na naszym [emoji16]
A tak powaznie, nie zamartwiaj sie, jest dobrze i tak bedzie przez najblizszych 8 miesiecy [emoji8]

reklama
Ja juz na bete czekam. O 2.30 siku mi sie zachcialo, znowu zrobilam test, 5 min i nic nie bylo, nie moglam zasnąć, ale w końcu sie juz pogodzilam ze tym razem też sie nie udalo. Wstalam z rana i jeszcze raz z ciekawosci zerknelam na test, a tam cien cienia drugiej kreseczki. Mam nadzieje ze za szybko sie poddalam i jeszcze bitwa trwa. Z wynikami beda pewnie dzwonic kolo 14.
Dzis to juz nawet sama za siebie kciuki trzymam [emoji106] [emoji106] [emoji106] wy tez trzymajcie

✊✊✊

Hej jestem 23 po transferze. W 11 dniu po transferze beta ponad 400. A 3 dni później prawie 1600. Po 10 dniach od ostatniej BETY miałam USG, wszystko jest ok pęcherzyki ok 1 cm ale na serduszko jeszcze za wcześnie. Mam przyjść za kolejne 10 dni na usg wtedy powinno być już więcej widać. Martwi mnie fakt że jak zapytałam lekarza co z kwasem foliowym to zapytał "A co Pani nie bierze" a nikt mi o tym nie mówił!!!teraz już biorę ale czy to nie za późno.
Gratulacje kochana:) lekarze nie mowia o suplemenracji kwasem foliowym gdyz raczej kazda kobieta starajaca sie i ciaze lykac juz zaczyna w trakcie staran i raczej kazda o tym wie. Teraz czasu juz nie cofniesz tylko zacznij go brać. On jest bardzo wazny dla maluszka a mysle ze te kilka dni bez kwasu nic mu nie zaszkodza

Ja juz na bete czekam. O 2.30 siku mi sie zachcialo, znowu zrobilam test, 5 min i nic nie bylo, nie moglam zasnąć, ale w końcu sie juz pogodzilam ze tym razem też sie nie udalo. Wstalam z rana i jeszcze raz z ciekawosci zerknelam na test, a tam cien cienia drugiej kreseczki. Mam nadzieje ze za szybko sie poddalam i jeszcze bitwa trwa. Z wynikami beda pewnie dzwonic kolo 14.
Dzis to juz nawet sama za siebie kciuki trzymam [emoji106] [emoji106] [emoji106] wy tez trzymajcie
Jejku z całych sił trzymamy. O Koko też myślę mam nadzieję że da nam znać. Miłego dnia dziewczynki

Dziewczyny ja wczoraj miałam wizytę, niestety zdjęcia brak ale z dzidziusiem Ok. Mój ginekolog jeszcze płci nie widzi ale wcześniej w 12 tc na prenatalnych dowiedziałam sie na 80% ze dziewczynka oby sie potwierdziło :) tylko martwi mnie to ze rozmiar dzidziusia wskazywał na 15tc2doba a byliśmy wczoraj tj. 15tc5 doba czyli te 3 dni różnicy sa.... lekarz mówił ze może to być błąd pomiaru i żeby sie nie przejmować... co myślicie? A i przy okazji proszę o wpisanie kolejnego podglądu na 10.05 :)
Kochana ja mialam wizyte jednego dnia a nastepnego dnia prenatalne i miedzy wielkoscia dziecka z jedneho a drugiego pomiaru byla dosc spora wedlug mnie roznica. To wszystko zalezy od aparatu i nie masz sie czym martwic❤

reklama
✊✊✊✊

Do góry