reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Na szczęście jestem proporcjonalnie zbudowana ale silnej woli to ja w lato nie mam.....te lody naturalne są pyszne
Zastanawiam się czy ktoras z was spotkala sie z przykrymi komentarzami na temat swojej wagi gdy szłyście rodzić. Tamat wagi jest dla mnie absolutnym tabu i mòj mąż nawet.nie wie ile ważę....wazenie u położnej jest dla mnie traumatyczne
Witaj. Ja jeżeli chodzi o komentarze przy porodzie, to jeszcze nie wiem, bo nie urodziłam. Ale nie usłyszałam złego słowa ani od swojego lekarza, ani od położnej u niego w gabinecie, ani od lekarzy i położnych w szpitalu, w którym byłam kilka tygodni temu. Szczerze jestem w szoku, myślałam, że coś ktoś na ten temat się odezwie.

A co do tabu nawet przed mężem - ja miałam tak samo, mąż nie wiedział ile ważę, aż do momentu w którym byliśmy razem na IP i lekarz się spytał. Sam lekarz stwierdził, że mam się nie przejmować, bo "za niedługo i tak będzie nieaktualne". Powiem Ci, że mój mąż nawet słowem nie wspomniał ani nie skomentował [emoji846]

reklama
@anna89-13 witamy :)

Jak szłam do porodu to nikt nie komentował mojej wagi. Po porodzie też nic nieprzyjemnego nie usłyszałam. Dla niektórych lekarzy nadwaga to nic nadzwyczajnego, no i też ważna jest kultura osobista, a niestety nie każdy ją ma. Ja rodzilam naturalnie i nie było rzadnych problemów. Szybko i prawie bez bólu ;)

Nagini, letroxu/euthyroxu nie bierze się przed badaniem wskaźników tarczycowych/tsh i ogólnie hormonalnych. Morfologia myślę może być [emoji1] aczkolwiek sama zawsze na wszystkie badania idę totalnie na czczo, nawet bez herbaty czy gumy do żucia[emoji33]

Hej Ania [emoji8] wspieram Cię i ja! Trzeba wytrzymać w ciąży i w miarę trzymać się w ryzach. Ale to nawet szczupaki powinny ;)

Jesteśmy chyba na podobnym etapie ciąży :) na kiedy masz termin? Wagą i uwagami się nie przejmuj. Moga, choć nie muszą się pojawić ;)

Dziewczyny, przestałam czytać sierpniówki, bo mimo mojego sceptycyzmu i wszystkiego zaczelam ostatnio świrować. Ostatnio widziałam panikę dot. głaskania się po brzuchu, że be, że poród przedwczesny ... [emoji23] Wolę sobie tego nie fundować [emoji23]

No zauważyłam na tych forach miesięcznych tendencję do wzajemnego nakręcania się... Nie wiem czy szybko do jakiegoś dołączę jak już mi się uda, bo chyba jest mocno nerwowo[emoji51]

Ania, a co Twój lekarz mówi na wagę?

Wg daty ostatniej miesiączki termin mam na 19 sierpnia a wedlug połòwkowego na 20.
Pani doktor nigdy nie skomentowała mojej wagi.... położne tez nie ale i tak zawsze peszy mnie gdy czas na ważenie.

Co do głaskania się po brzuchu to nie popadajmy w szaleństwo. Ja jak czuje ze mala sie wiertoli to głaskam brzuszek i mówię do niej.
Ka.2606 a ty kiedy rodzisz ?

Nagini, letroxu/euthyroxu nie bierze się przed badaniem wskaźników tarczycowych/tsh i ogólnie hormonalnych. Morfologia myślę może być [emoji1] aczkolwiek sama zawsze na wszystkie badania idę totalnie na czczo, nawet bez herbaty czy gumy do żucia[emoji33]

Hej Ania [emoji8] wspieram Cię i ja! Trzeba wytrzymać w ciąży i w miarę trzymać się w ryzach. Ale to nawet szczupaki powinny ;)

Jesteśmy chyba na podobnym etapie ciąży :) na kiedy masz termin? Wagą i uwagami się nie przejmuj. Moga, choć nie muszą się pojawić ;)

Dziewczyny, przestałam czytać sierpniówki, bo mimo mojego sceptycyzmu i wszystkiego zaczelam ostatnio świrować. Ostatnio widziałam panikę dot. głaskania się po brzuchu, że be, że poród przedwczesny ... [emoji23] Wolę sobie tego nie fundować [emoji23]
No niektóre laski swiruja przed i po porodzie haha

reklama
Mój na szczęście waży ciut więcej, tylko on ma ładną sylwetkę bo jest wysoki i dość umięśniony, tylko ma brzucha trochę.

U mnie tydzień przed @ i zaczęły się moje plamienia które zawsze mam [emoji19][emoji19][emoji19]

Do góry