reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

No tak wiem ,ale już poszło mi wszystko na Głowę ,( czyt .mam zryty łeb) coraz więcej myślę może to dlatego ech...
Kłuje mnie w pochwie dzisiaj i już panika ..
Ale koniec nie ma co ,trzeba dotrwać do 37 takie podejście mam sobie teraz do głowy wbić !
No i slusznie! Ja tez coraz czesciej mam skurcze i ten brzuch ciagle twardy. I tez cos mbie tam ostatnio kluje. Ale licze na to, ze po prostu tak mam i nic zlego sie nie dzieje.

A wlasnie mialam Cie pytac - myslisz, ze jak by pessar sie zsunal to bedzie to czuc? Chyba tak, co nie?

reklama
ona zapierwszym razem wrecz meza podejrzewala ,ze schowal czy cos bo nie zapomniala,nie chorowala ,nie wymiotowala a jednak ... za drugim razem podobnie ... ona bardzooo nie chciala dziecka te, nie wiem czy poronila czy .... wierz mi ,zadna metoda nie jest na100 % niestety ;) pewnie , ze szanse minimalne ale jednak niektorzy sie zalapuja :D
Nie no wiem, ze szanse zawsze sa jakues minimalne, ale tak mi zawsze ciezko uwierzyc jak ktos tak mowi. Moze po prostu mialam szczescie[emoji6] Oby teraz mbie nie zawiodly jak juz na trzecie nie mozemy sie zdecydowac[emoji33]

No dokladnie. Nie da sie tak powiedziec. Czasem donoszone nie maja szans, a czasem wczesniaki sa zaskakujaco dobre. Jednak w takie 500g 27tc nie jestem w stanie uwierzyc, ze zupewnie zdrowe. Ogolnie 500g to fatalne szanse na samo przrzycie, jednak u wieloraczkow to sie inaczej patrzy. One sa mniejsze, ale lepiej rozwiniete. Dlatego nie da sie tez porownac jednoraczka i wieloraczka z taka sama masa urodzeniowa.

Dziecko nie wazy 500 g w 27 tygodniu,a blizej mu do 1 kg .
I ma bardzo duza szanse przezycia .

Agatka29 - nie stresuj sie. U mnie tez rokowania,ze bedzie wczesniak znowu,ale musimy byc silne . Juz blizej niz dalej ,a kazdy kolejny tydzien dla dzidzi jest zbawienny. Trzymaj sie mocno.

Onaszczesliwa2018 - trzymam kciuki za Was. Jestes twarda!!! Dasz rade....

Agatka29 - nie stresuj sie. U mnie tez rokowania,ze bedzie wczesniak znowu,ale musimy byc silne . Juz blizej niz dalej ,a kazdy kolejny tydzien dla dzidzi jest zbawienny. Trzymaj sie mocno.

Ciekawa jestem teraz w środę jaka wyjdzie waga to bedzie skonczony 28 tydzień. Mam nadzieję, że dziecko tez jest duże a nie tylko moje rozmiary☺️ bo już mi się 3 osoba pytała czy mam termin na kwiecień

Wyje
emoji20.png
emoji20.png
emoji20.png
[emojiAaAAaAa
No i slusznie! Ja tez coraz czesciej mam skurcze i ten brzuch ciagle twardy. I tez cos mbie tam ostatnio kluje. Ale licze na to, ze po prostu tak mam i nic zlego sie nie dzieje.

A wlasnie mialam Cie pytac - myslisz, ze jak by pessar sie zsunal to bedzie to czuc? Chyba tak, co nie?
Myślę że tak lekarz kazał mi nie klucac ani nic tak w rozkraku nie wykonywać ( pokazał mi na sobie hehehe jak głupio to nie brzmi ) bo może wypaść

Tak koło 1 kg ale ja tam wcześniej pisałam że to były pięcioraczki i każda miała coś koło 500 600 gram

Ciekawa jestem teraz w środę jaka wyjdzie waga to bedzie skonczony 28 tydzień. Mam nadzieję, że dziecko tez jest duże a nie tylko moje rozmiary☺️ bo już mi się 3 osoba pytała czy mam termin na kwiecień
moj w skonczonym 28 tyg rowno 1100 g ... a na polowkowym byl wiekszy niz powinien ,moze kwestia sprzetu tez ...

reklama
Do góry