reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Transfer za tydzień 30.04. Zla jakas jestem po tej wizycie. Ta moja p.doktor nic sama od siebie nie powie,o wszystko trzeba pytac. A ta jeszcze patrzy się jak na idiotke co to durne pytania zadaje! Więc dzis nic sie nie spytałam z tego co chcialam wiedziec. Takze dalej nie wiem czy moge sie opalac i czy brać leki na alergie...? Wiem tylko,ze 2 zarodkow nie podaja i juz. Na temat tego jakie zarodki mam czy dobrze rokuja itd. nie bylo tematu.No i zdziwiłam sie,ze dzis juz za wizytę musieliśmy placic i transfer tez placimy. Myślałam,ze to bylo wliczone w rachunek sprzed stymulacji. Tak naprawdę mimo,ze mamy 7 zarodków to tylko jeden transfer,bo kasy brak :-( :(

Hej hej:) ja juz po wizycie u mojego doktorka prowadzacego. Choc w sumie w invikcie chodzi sie do wszystkich...no ale u tego jednak najczesciej bylam;) no i transfer w soboteee..juhuuuu:) dzis moje endo mialo ponad 8mm. I bierzemy moje 2 mrozaczki. Bylam nastawiona na 1 ale lekarz uznal ze ten drugi jest "marny" i daje mu 15% na ciaze i by go nie zostawial. Nie myslalam Wczesniej o blizniakach ale skoro on jest taki slaby to zmienilam zdanie... Ehh mam tez nieco dola bo dowiedzialam sie ze moje komorki jajowe sa nie za bardzo. W sumie moglam to sama wywnioskowac z 6 komorek zaplodnily sie 3. Przetrwaly 2. Ale musze wyluzowac zeby miec " czysta " glowe i niczym sie nie przejmowac. Milego dnia!!
Najważniejsze ze można podziałać z tym co jest! :)
A już nie jedna z dziewczyn udowodniła, że czasami wystrczy ta jedna jedyna komóreczka, czytaj zarodek :p, do upragnionej ciąży :):)
Wiec cyc do przodu i czekaj cierpliwie do soboty :D

Transfer za tydzień 30.04. Zla jakas jestem po tej wizycie. Ta moja p.doktor nic sama od siebie nie powie,o wszystko trzeba pytac. A ta jeszcze patrzy się jak na idiotke co to durne pytania zadaje! Więc dzis nic sie nie spytałam z tego co chcialam wiedziec. Takze dalej nie wiem czy moge sie opalac i czy brać leki na alergie...? Wiem tylko,ze 2 zarodkow nie podaja i juz. Na temat tego jakie zarodki mam czy dobrze rokuja itd. nie bylo tematu.No i zdziwiłam sie,ze dzis juz za wizytę musieliśmy placic i transfer tez placimy. Myślałam,ze to bylo wliczone w rachunek sprzed stymulacji. Tak naprawdę mimo,ze mamy 7 zarodków to tylko jeden transfer,bo kasy brak :-( :(
Kochana koniecznie zmień lekarza albo porozmawiaj z nią o swoich wątpliwościach.
Mój lekarz to z moim mężem mają już ze mnie taką pompę na wizytach, że obaj nie długo zostaną kumplami.. .:p Bo ciągle o coś pytam :D
Ale na tematy tabu - tzn zarodów lekarz powinien Ci powiedzieć kilka zdań.
Jeżeli chodzi o płatność to pełna procedura to jest stymulacja i transfer świeżych zarodków. Za wszystkie pozostałe się płaci. Bynajmniej tak jest u mnie w klinice.
A jak macie tak dużo zarodków jeszcze to zbieraj kasę po negatywnej becie. Uda się coś uciułać, na pewno :) Jednak na tą chwilę radziłabym Ci się tym w ogóle nie stresować i nie myśleć bo transfer zapewne się uda :):):) Trzeba głęboko w to wierzyć.

To pewnie będziemy tego samego dnia transferować, potwierdzę w środę. Masz 7 zarodkow a z którego dnia? Są blastki? Jeśli transfer jest blastki to przy pierwszym razie często nie zgadzają się na dwa zarodki.

Co do opalania się to jeśli jesteś na sztucznym i jesz estrofem nie polecam bo łatwo o przebarwienia jak ktoś ma skłonność.

Jak to twój pierwszy transfer mogłaś nie zauważyć ze criotransfery są droższe niż te zwieże. U mnie o 800 zł drożej bo to jest opłata za rozmrażanie. Jesli płaciłaś za jakiś pakiet i nie odbył się świeży transfer a w ramach pakietu robią crio nastaw się ze możesz musieć dopłacić koszt rozmrażania.

Ostatnia edycja:

No niestety płacimy za wszystko, :/
mrożenie zarodków na rok a wykorzystujemy je wcześniej nikt kasy nie zwróci ;/

To pewnie będziemy tego samego dnia transferować, potwierdzę w środę. Masz 7 zarodkow a z którego dnia? Są blastki? Jeśli transfer jest blastki to przy pierwszym razie często nie zgadzają się na dwa zarodki.

Co do opalania się to jeśli jesteś na sztucznym i jesz estrofem nie polecam bo łatwo o przebarwienia jak ktoś ma skłonność.

Jak to twój pierwszy transfer mogłaś nie zauważyć ze criotransfery są droższe niż te zwieże. U mnie o 800 zł drożej bo to jest opłata za rozmrażanie. Jesli płaciłaś za jakiś pakiet i nie odbył się świeży transfer a w ramach pakietu robią crio nastaw się ze możesz musieć dopłacić koszt rozmrażania.
Mam same blastki. A gdy spytałam o podanie 2 to powiedziala,ze to zbyt ryzykowne. Moga sie podzielić i moga byc czworaczki.
To niesamowite,ze wiecej moge sie dowiedzieć tu od Was niz na wizycie. Dziekuje!:-) :)

reklama
Dziewczyny, sprawa organizacyjna. Robi się bałagan. Już nie raz czytałam ze w grudniu styczniu na porodówkach urwanie głowy. A my co? 10 transferów naliczyłam w najbliższym czasie w kalendarzu. Narobimy tłoku i znowu będzie ze te od in vitro to takie egoistki :D
hahahha @Koniczyna82 nie no zabiłaś mnie :D hahahha
Ryję do monitora jak głupia :D No ale fakt w najbliższym czasie jest nas dużo... i zrobimy dziki tłum później jak nam się wszystko uda... :p

Do góry