reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Mierzylam dziś rano cukier i wyszedł mi 77. Ale przyznam się że wczoraj nie wytrzymałam i do kawy zamowilam sobie babeczkę z owocami. Świat od razu stał sie piękniejszy
A mam do was takie pytanie...czy teraz ciągnie was do jedzenia bardziej niż na poczatku ciąży? Nie mam na mysli zachcianek tylko np jak u mnie wilczy głód z rana że aż mnie mdli...nie wiem jak wytrzymam na krzywej cukrowej

reklama
Co do głodu się nie wypowiem, ale cukier na czczo masz ładny. A jeśli chcesz być dłużej syta to spróbuj śniadań białkowo tłuszczowych [emoji4]

Ania, w kwestii jedzenia mi diabetolog (też mam io) zalecił jedzenie nawet 8 mniejszych posiłków, jeśli taką mam potrzebę, mam zielone światło też na jedzenie kanapki tuż przed pójściem spać - to pozwala uniknąć spadków cukru w nocy, co jest niebezpieczne dla maluszka. Jak zjem kromkę przed snem, to rano nie jestem aż tak głodna :) bo tak, to zjadłabym konia z kopytami [emoji1] spróbuj może w ten sposób ;)

Ja już jutro mam krzywą i nie będę zalecanych 12h na czczo. Nie ma bata, żebym tyle wytrzymała, ostatni posiłek zjem pewnie koło 23 i rano o 7 badanie. Też nie wiem, jak będę się czuć, bo już odstawiłam metforminę :(

W kwestii cukrów to najgorsze co kiedyś zrobiłam, to zjadłam na śniadanie mini chałkę maślaną z dżemem. Przez cały dzień nie mogłam się unormować, czułam się mega paskudnie. Ale jak zdarzy mi się coś słodkawego zjeść po obiedzie, w tradycyjnej porze deserowej, to wszystko cacy [emoji23] to mnie oduczyło fantazjować o takich śniadaniach [emoji23] musi być jajo i koniec [emoji23]

Ja nie mogę sobie darować ostatniego miesiąca że przytylam te 4 kg. Wiem że normalne jest tycie ale nie takie... Teraz zaczynam mieć mini obsesję jak wkładam do ust coś odrobinę kalorycznego.
Colorado1989 masz rację..muszę jesc częściej ale mało.

Ania, tak też nie możesz bo się niepotrzebnie denerwujesz. Nie możesz mieć wyrzutów sumienia z powodu każdego zjedzonego kęsa. Jedz z niskim IG ale tyle ile potrzebujesz i tylko dzidzia będzie rosła [emoji4]

Ania, ale co te wyrzuty Ci dają? Nic one nie zmieniają, od nich się bie schudnie :) od teraz staraj sie po prostu zdrowo jeść z myślą o sobie i maluszku :)

Właśnie wypiłam porcję glukozy, bleeeeeeh. Teraz wyczekać tylko i mam nadzieję, że to ostatnia krzywa w najbliższym czasie [emoji23]

Miałam wrzucić mojego Pyrka, więc wrzucam, nawet ja za bardzo nie widzę ciąży, jak był brzucho gastronomiczny, tak jest dalej [emoji23] i bohater drugiego planu też zawsze musi się wtrącić [emoji1]
20180423_063742.jpg
20180423_063756.jpg

Załączniki

• 20180423_063742.jpg
    20180423_063742.jpg
    30 KB · Wyświetleń: 323
  • 20180423_063756.jpg
    20180423_063756.jpg
    35,1 KB · Wyświetleń: 321
Nie bylo mnie dosc dawno, ale juz wszystko ok. Jak pisałam bylo ciężko, szukalam dibrego ginekologa, a trafiłam zle. W kazdym razie teraz trzymam sie mojego ginekologa, u ktorego rozpoczęłam ciaze, jestem juz po badaniach prenatalnych wyniki sa dobre, ryzyko wad genetycznych niewielkie ;)
Pochwale sie , ze poki co to 2kg w dol, mimo brakow wymiotow jakos mi sie udalo ;)

Tak sie ostatnio zastanawiam nad tym kiedy jest odpowiedni moment na to, zeby zaczac kupowac wyprawke ? Jestem w 16tc, myslalam, zeby zaczac po 20tym tygodniu jak bede po 2gim badaniu prenatalnym, ale niekotrzy mowia, ze to zbyt wczesnie... jak to bylo u Was?

reklama
Mam tez pytanie odnosnie porodu, kiedy lekarz powinien zaczac ten temat ? Czy cc czy sn ? Mysle, ze to jezzcze troche wczesnie, ale wolalabym juz wiedziec czy np nadcisnienie i otylosc mnie kwalifikuje tylko do cc czy jest szansa na sn.

W maju mam tez wizytę w poradni patologi ciazy, lekarz wolal , zeby mnie tam zobaczyli i zdecydowali czy mam.byc prowadzona u nich... mam nadzieje, ze skoro cisnienie sie unormowalo przy tabletkach to wroce do swojego lekarza a tam tylko pokaze sie co jakis czas na kontroli

Do góry