Margana
Fanka BB :)
Super, ze wszystko ok! Tez duzy juz synus[emoji3]My już po wizycie, mały waży 1400g, jest starszy o 2 dni. Przybrałam 1,6kg![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Super, ze wszystko ok! Tez duzy juz synus[emoji3]My już po wizycie, mały waży 1400g, jest starszy o 2 dni. Przybrałam 1,6kg![]()
Ja mowie o tej pierwszej co juz wiadomo, ze sie duza urodzila[emoji6] Tez cukrzycy nie mialam.Dokladnie. Rosnie ci pannica ale pozniej moze zwolnic![]()
Dokładnie ,fajnie właśnie mieć lekarza który pracuje w szpitaluDobrze ze moj lekarz ma dyzur w szpitalu to mnie porzadnie zbada i w razie czego zostane pod jego opieką
No mam nadzieje ze przy porodzie na nia trafię[emoji4]Dokładnie ,fajnie właśnie mieć lekarza który pracuje w szpitalu
Kochana ja mam od 18tc 2cm i pessar. 3 cm to dobra szyjka na tym etapie. A skurcze masz? Bo ja tak samo mialam z corka z ta szyjka, tylko ze w 25tc pojawily sie skurcze i wtedy corka tak bardzo nisko zeszla w dol i napierala na szyjke. I wtedy faktycznie lezalam na fenoterolu, ale w domu. Jesli nie masz skurczy to wydaje mi sie ze wtstarczy duzo lezec zeby szyjke odciazyc. No ale zobaczysz co Ci Twoj lekarz powie. Oby nie bylo jednak tak zle!Hej wszystkim. Dzisiaj mialam wizyte i niestety dostalam skierowanie do szpitala na patologie od lekarza z nfz[emoji53][emoji53] szyjka sie skraca i glowka bardzo nisko.
Zadzwonialm do lekarza prywatnego i jutro jadę do niego do szpitala żeby ocenil czy rzeczywiście musze do szpitala bo szyjka ma. 3cm... Wg mnie to duzo...
Mialyscie taka sytuacje??
Od rana jestem klebkiem nerwow...
Moja ma 3cm - przynajmniej na ostatniej wizycie tak było i moja gin nie siała paniki...Hej wszystkim. Dzisiaj mialam wizyte i niestety dostalam skierowanie do szpitala na patologie od lekarza z nfz[emoji53][emoji53] szyjka sie skraca i glowka bardzo nisko.
Zadzwonialm do lekarza prywatnego i jutro jadę do niego do szpitala żeby ocenil czy rzeczywiście musze do szpitala bo szyjka ma. 3cm... Wg mnie to duzo...
Mialyscie taka sytuacje??
Od rana jestem klebkiem nerwow...
No wlasnie skurczy raczej nie mam(nigdy nie mialam wiec ciezko mi stwierdzic ) czuje czasami klucie w podbrzuszu a tak to nacisk i ciągnięcie w dol... Moze jutro mi ktg zrobia i zobacza jak ze skurczami.Kochana ja mam od 18tc 2cm i pessar. 3 cm to dobra szyjka na tym etapie. A skurcze masz? Bo ja tak samo mialam z corka z ta szyjka, tylko ze w 25tc pojawily sie skurcze i wtedy corka tak bardzo nisko zeszla w dol i napierala na szyjke. I wtedy faktycznie lezalam na fenoterolu, ale w domu. Jesli nie masz skurczy to wydaje mi sie ze wtstarczy duzo lezec zeby szyjke odciazyc. No ale zobaczysz co Ci Twoj lekarz powie. Oby nie bylo jednak tak zle!
No widzisz widocznie masz normalnego lekarza... Dlatego zanim sie wybiore na patologie wole się z moim lekarzem skonsultowac niz niepotrzebnie pędzić 100 km...Moja ma 3cm - przynajmniej na ostatniej wizycie tak było i moja gin nie siała paniki...
To moze ten lekarz przestraszyl sie tego, ze sporo zjechala ta szyjka i boi sie czy dalej nie bedzie leciec.No wlasnie skurczy raczej nie mam(nigdy nie mialam wiec ciezko mi stwierdzic ) czuje czasami klucie w podbrzuszu a tak to nacisk i ciągnięcie w dol... Moze jutro mi ktg zrobia i zobacza jak ze skurczami.
Co do 3 cm to tez mi soe wydaje to w normie... Co prawda niedawno mialam 5