reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Na alledrogo jest sporo biustonoszy do karmienia w większych rozmiarach. W cenach dość przystępnych i nie są brzydkie. Ja sama kupuję sobie 95-100D i powiem, że nawet ładne są, czasem bonprixowe, które uważam za bardzo dobrej jakości, się trafią za połowę ceny katalogowej.
Ja sobie kupiłam biustonosze do karmienia z allegro, miały być jeszcze dwa rozmiary większe niż nosiłam w ciąży, a jak przyszły to ani pół cycka w nie nie wsadziłam...

reklama
Ale może też źle trafiłam. Generalnie jestem niezbyt dobrze nastawiona do kupowania przez internet, choć z tymi biustonoszami z bon prix mi się udało trafić dobrze [emoji16]

Z ciekawości sprawdziłam bon prix, ale miseczki się tam kończą na H [emoji23]. Na alledrogo min 100zl muszę dać i co najmniej 2 kupić.

Z ciekawości sprawdziłam bon prix, ale miseczki się tam kończą na H [emoji23]. Na alledrogo min 100zl muszę dać i co najmniej 2 kupić.
Są do H, ale trzeba zobaczyć w tabeli rozmiarów, bo np. ja mam rozmiar 90H przed urodzeniem, a tam mam 100F i jest ok [emoji16]

Ja mojej mamie często kupowałam staniki na alledrogo i na 10 2 się trafiały za małe, ale to moja mama też nie przyjmowała do świadomości, że dupka jej urosła, w trakcie menopauzy przytyła i cyc jej urósł i obwód pod nim też :D teraz akceptuje swoje 85C a nie z uporem maniaka 75B.

Nagini, za nietypowy rozmiar niestety często się dopłaca, bo nie produkują go na masową skalę. Ja zanim odważyłam się iść do poważniejszego sklepu braffiterskiego kupowałam bieliznę tylko w sieciówkach. Ale tam na 80 D się kończyła rozmiarówka... a niestety i piersi mi rosły i ja dalej rosłam. Wiec chodziłam w wiecznie źle dobranej, uciskającej bieliźnie. No jakościowo też o wiele słabsze były. Teraz w roku kupię ze 2 biustonosze, fakt że wydam na nie ok. 300 zł (skrupulatnie zbieram pieniądze z kopert na ten cel [emoji16][emoji16][emoji16]), ale służą mi długo i nie wychodzą druty, nie rozciągają się i nie prują. I dziś wyrzucam pierwszy nieco lepszy stanik, z firmy ava, był ze mną ponad 4 lata [emoji1]

Siruna, potwierdzam, Gaia ogarnia rozmiarówkę :) tylko ja muszę przymierzyć osobiście, bo mam asymetrię biustu i musi leżeć dobrze, bo inaczej szału dostaję... U nas w kilku sklepach była Gaia, ale już nie ma. Ostatnio chodziłam i pytałam się o ich biustonosze, to mi pani powiedziała: "takich drogich to nie mamy" [emoji33]

Paula, a z bon prixa kierowałaś się ściśle ich tabelką orzy wyborze biustonosza do karmienia, że tak fajnie trafiłaś? :) Ja z ich tabelkami mam wieczny problem [emoji16]

Nagini, za nietypowy rozmiar niestety często się dopłaca, bo nie produkują go na masową skalę. Ja zanim odważyłam się iść do poważniejszego sklepu braffiterskiego kupowałam bieliznę tylko w sieciówkach. Ale tam na 80 D się kończyła rozmiarówka... a niestety i piersi mi rosły i ja dalej rosłam. Wiec chodziłam w wiecznie źle dobranej, uciskającej bieliźnie. No jakościowo też o wiele słabsze były. Teraz w roku kupię ze 2 biustonosze, fakt że wydam na nie ok. 300 zł (skrupulatnie zbieram pieniądze z kopert na ten cel [emoji16][emoji16][emoji16]), ale służą mi długo i nie wychodzą druty, nie rozciągają się i nie prują. I dziś wyrzucam pierwszy nieco lepszy stanik, z firmy ava, był ze mną ponad 4 lata [emoji1]

Siruna, potwierdzam, Gaia ogarnia rozmiarówkę :) tylko ja muszę przymierzyć osobiście, bo mam asymetrię biustu i musi leżeć dobrze, bo inaczej szału dostaję... U nas w kilku sklepach była Gaia, ale już nie ma. Ostatnio chodziłam i pytałam się o ich biustonosze, to mi pani powiedziała: "takich drogich to nie mamy" [emoji33]

Paula, a z bon prixa kierowałaś się ściśle ich tabelką orzy wyborze biustonosza do karmienia, że tak fajnie trafiłaś? :) Ja z ich tabelkami mam wieczny problem [emoji16]
Tak, tak jak jest opisane na stronie pomierzyłam i są ok

Colorado ja też wydaję na stanik zwykle koło 150zl i nie mam z tym problemu, bo chodzę w nim potem 2-3 lata. Ale karmić tyle nie zamierzam [emoji14] Nie wiem też jaki rozmiar brać. Przed 1 ciąża nosiłam 70f, do karmienia kupiłam 80h i początkowo były dość małe [emoji33]

reklama
Tak, tak jak jest opisane na stronie pomierzyłam i są ok
Muszę w takim razie obczaić :) z bon prixa często zamawiam, więc ze zwrotem jak coś nie będę mieć problemu [emoji1]
Colorado ja też wydaję na stanik zwykle koło 150zl i nie mam z tym problemu, bo chodzę w nim potem 2-3 lata. Ale karmić tyle nie zamierzam [emoji14] Nie wiem też jaki rozmiar brać. Przed 1 ciąża nosiłam 70f, do karmienia kupiłam 80h i początkowo były dość małe [emoji33]
Karmienie 3 lata to byłoby coś [emoji16][emoji16][emoji16]

Do góry