reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

reklama
Cześć. Jestem z wami tak od niedawna i po cichu was obserwuje [emoji4]
Na początku serdeczne gratulacje dla Pauli [emoji8]

I mam jeszcze takie pytanie jak to jest z tymi ruchami dziecka? Ostatnio pisałyście że w 20tc czuć już wyraźne ruchy. Ja jestem na początku 21TC i chyba jeszcze nic nie czuje. Jak przykładam rękę do brzucha albo staram się skupić na tym co czuje w dole brzucha to mam wrażenie że czuję tylko swój puls.
Też tak mam , ze głównie czuje swój puls. Ale już zdążyło mi sie odczuć takie pęknięcie, ale to może z kilka razy i to nie regularnie. Jestem na początku 19tc i czuje takie jakby bulgotanie ale dość nisko... I nie wiem czy to dobrze, ze tak nisko.

A ja dziś poczyniłam bardzo dla mnie nieprzyjemne zakupy, kupiłam mianowicie 3 koszule nocne i szlafrok do szpitala. Nawet nie chcę o tym myśleć [emoji33]
Gdzie kupujecie koszulę ciążowe i te do karmienia ? Ja ostatnio zajrzałam do dwóch sklepów, ale rozmiar piżamy lub koszuli xxxl wyglądał jakby ledwo pasował na dziewczynę która normalnie nosi l....

Widzę dużo sie tu dzieje ;)
Mimo wątpliwości ktore wiele osób na innych forach mialo jednak wyjechałam w góry wyjazd był udany, pogoda super. Wypoczelam i nic mi sie nie stało;) oczywiście uważałam na siebie, dużo spacerowalam ale raczej nie po górach. Więc jakby ktoś się naczytal, ze podczas pobytu w górach mozna poronić i najlepiej nigdzie nie wyjeżdżać to pewnie i mozna, ale to jak wszędzie...
Jak ktoś ma możliwość to niech jedzie gdziekolwiek , mi to wiele dało;)
Jestem w 19tc i w końcu nic mnie nie boli !
Dla tych co nie wiedzą bol plecow byl dla mnie straszny od początku ciazy.. budzil mnie w nocy, już nie wiedziałam czy bolą mnie plecy czy brzuch czy może noga zwariować mozna bylo. Teraz bol pojawi się ale raz na jakiś czas dosłownie na chwilę....

Bylam tez w poradnii patologii ciazy ze wzgledu na cisnienie i tak jak myslalam bede musiala rodzic w specjalnym szpitalu ktory ma różne oddziały i jest przygotowany na różne niepożądane sytuacje. Co prawda to nie u mnie w mieście, ale daleko tez nie jest wie z przeżyje.
Ostatnio lekarz rodzinny powiedział mi że powinnam mieć zrobione badania na krzywa cukrowa... jako osoba z otyłością powinno być to na początku ciazy. Niestety nikt mi o tym nie powiedział i teraz nie eiem co robić... Czy ma sens robic to teraz skoro za 5tyg powinien zlecić mi to lekarz...

reklama
Jeśli chodzi o wozki, to czy ktoś z Was ma wybrany /sprawdzony konkretny model? Im więcej czytam tym mniej wiem . Ciężko tez stwierdzić, które opinie są prawdziwe a które tylko sponsorowane.
Na pewno chcemy wozek używany, na pewno w pakiecie 3w1 ewentualnie 2w1 ale w takiej wersji aby po skupieniu adapterow mozna zamontować fotelik z różnych firm
Obecnie interesuje nas
Coletto florino Carbon
Adamex barletta
Bebetto Holland
Czy ktos cos wie na temat tych wozkow? Lub poleci jakis inny?
Chcialabym, zeby spacerowka tez była ok , bo uzywalabym jej przez dłuższy czas , nie chce od razu nowej kupowac. Mieszkam na 3pietrze ale wozek A na pewno stelaż bedzie zostawiany w zamykanym pomieszczeniu na parterze.

Do góry