reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dobrze trafiłaś.Tu nikt nie będzie Cię negatywnie oceniać.Mój M też ma mutacje CFTR,ale u mnie ok. Fajnie,że u Ciebie tez,to przynajmniej odpadło Wam badanie zarodków.Trzymam kciuki za kropka :-) :-) :-) Niech się wgryza i niech zostanie z Wami.Teraz się nie przemeczaj.Sama po drugim transferze chodIlam do pracy.Troche to taka terapia,zajmowanie sie praca,zeby nie myśleć za dużo.Rozumiem to.Gdzie się leczysz ?(ja też jestem z Wawy) i my jesteśmy w invicta (znamy już chyba wszystkich lekarzy,bo tak nam się poukladało).
Ja jutro planuję pójść po pierwsze ciążowe l4. Teraz jestem w 11tc,w tym tygodbi u mamy test PAPPaa,mam stresa,ale to dopiero w czwartek.Zwolnienie na razie na jakiś czas,może 2 tygodnie,zobaczymy.Jestem zmęczona i poczułam się dziś wykorzystywana,zreszta wrocilam dziś po 20 do domu,dojezdzam ponad godZinę w jedną stronę komunikacją,a wiecie jacy są ludzie.Więc czas na przerwę.
Kochana jesli masz az tak w pracy to czas tam nie wracac do konca macierzynskiego

reklama
Jutro mam robić betę, ale z tego co wy piszecie o waszych wartościach bety to mi raczej się nie powiodło. Jedna pisze.ze.w.8 dpt ponad 300 druga że w.7 dpt powinna być znacząca wartość bety a u mnie była marne prawie 15 i.zaznaczam.że to był 6 dpt, więc o jeden lub dwa dni więcej. Kurczę myślałam, łudziłam siee że.a.Może się uda, bo i tak brzuch mnie pobolewa jak na okres a większość z was też tak.miała jak się udało...myślałam że czerwiec będzie chociaż odrobinę szczęśliwy. No widocznie nie dane jest być.mi mamą...
Koliberku! Ja w styczniu 6dpt miałam betę 4, 8dpt było 16, 10dpt 38... Potem ładnie się rozkręciła i gdyby nie moja dziwna macica to wszystko mogłoby być ok....

Dobrze trafiłaś.Tu nikt nie będzie Cię negatywnie oceniać.Mój M też ma mutacje CFTR,ale u mnie ok. Fajnie,że u Ciebie tez,to przynajmniej odpadło Wam badanie zarodków.Trzymam kciuki za kropka :-) :-) :-) Niech się wgryza i niech zostanie z Wami.Teraz się nie przemeczaj.Sama po drugim transferze chodIlam do pracy.Troche to taka terapia,zajmowanie sie praca,zeby nie myśleć za dużo.Rozumiem to.Gdzie się leczysz ?(ja też jestem z Wawy) i my jesteśmy w invicta (znamy już chyba wszystkich lekarzy,bo tak nam się poukladało).
Ja jutro planuję pójść po pierwsze ciążowe l4. Teraz jestem w 11tc,w tym tygodbi u mamy test PAPPaa,mam stresa,ale to dopiero w czwartek.Zwolnienie na razie na jakiś czas,może 2 tygodnie,zobaczymy.Jestem zmęczona i poczułam się dziś wykorzystywana,zreszta wrocilam dziś po 20 do domu,dojezdzam ponad godZinę w jedną stronę komunikacją,a wiecie jacy są ludzie.Więc czas na przerwę.

Dzięki. Nie wiedziałam, że jest możliwość badania zarodków. U mnie całe szczęście ok, ale myślałam, że jak wyjdzie dodatnie, to rozważymy adopcję... choć to ciężki temat.
Co do roboty - jak masz możliwość idź na l4. Ja jestem jak najbardziej za pracą, jeśli oczywiście można, ale doskonale znam to "wykorzystywanie"... i czasem po prostu nie warto. Niektórzy ludzie powinni się palnąć w łeb. Walcz o swoje! :)

PS My w Novum

Jutro mam robić betę, ale z tego co wy piszecie o waszych wartościach bety to mi raczej się nie powiodło. Jedna pisze.ze.w.8 dpt ponad 300 druga że w.7 dpt powinna być znacząca wartość bety a u mnie była marne prawie 15 i.zaznaczam.że to był 6 dpt, więc o jeden lub dwa dni więcej. Kurczę myślałam, łudziłam siee że.a.Może się uda, bo i tak brzuch mnie pobolewa jak na okres a większość z was też tak.miała jak się udało...myślałam że czerwiec będzie chociaż odrobinę szczęśliwy. No widocznie nie dane jest być.mi mamą...
Tu kazda beta jest indywidualna i przypisana tylko do jednej osoby takze glowa do gory i czekam na wieści! :* kciukasy!

@Justin87 tak sie ciesze!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja po wizycie. Po 1. @dżoasia pytalam o to czy komorki nk badane bez owulacji sa zaklamane, ale chyba nie zrozumial mojego pytania. Moze napisze w tej sprawie do dr Pasnika...
Po 2. Zamiast krotkiego protokolu ktory mialam miec tym razem, dostalam nie dlugi, a ultra dlugi :/ takze dostalam zastrzyk z diphereliny w tylek dzisiaj i mam sie za 3 tyg pokazac. Wtedy wjedzie gonapeptyl, chwile pozniej puregon i jakies cos o czym nie slyszalam, ale mowil ze beda wieksze dawki.
Punkcja i transfer przelom lipca i sierpnia...
I tak sie zastanawiam... w sumie po co mam wyhodowac np 20 komorek jak i tak 6 zaplodnia?
No wlasnie tez sie nad tym zastanawialam.Mnóstwo jajeczek jajniki jak winogrona a chocby 20 pobranych po ocenieniu bylo dobrych to i tak 6 walczy.A organizm rozwalony hormonami...No ale ustawa jest ustawą,prawo prawem ktore stanowi ze max 6 i koniec kropka :)

reklama
@Justin87 tak sie ciesze!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ja po wizycie. Po 1. @dżoasia pytalam o to czy komorki nk badane bez owulacji sa zaklamane, ale chyba nie zrozumial mojego pytania. Moze napisze w tej sprawie do dr Pasnika...
Po 2. Zamiast krotkiego protokolu ktory mialam miec tym razem, dostalam nie dlugi, a ultra dlugi :/ takze dostalam zastrzyk z diphereliny w tylek dzisiaj i mam sie za 3 tyg pokazac. Wtedy wjedzie gonapeptyl, chwile pozniej puregon i jakies cos o czym nie slyszalam, ale mowil ze beda wieksze dawki.
Punkcja i transfer przelom lipca i sierpnia...
I tak sie zastanawiam... w sumie po co mam wyhodowac np 20 komorek jak i tak 6 zaplodnia?
Kurcia, plan jest. Wydaje się dooobry :) Trzeba Doktorkowi zaufać. Po puregonie sa ponoć ładne jajca, przynajmniej rok temu była tu taka tendencja i faktycznie się to sprawdzało. W sumie ja nie pytałam czym będę stymulowana, ale trzeba se w kajet to wpisać, aż ciekawa jestem - a nie pomyślałam, :) A większe dawki może po to, żeby po uśpieniu dobrze jajniki rozbudzić i żeby było z czego wybierać :)

Do góry