HappyElephant
Fanka BB :)
My akurat mówimy o grupie chust w UK. Największa ogólnopolska to „Chusty POLSKA - nosimy, wiążemy, motamy - chustujemy!”A jak sie nazywa ta grupa? Rowniez chcialabym chustonosic, ale nie mam jeszcze o tym pojecia [emoji6]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
My akurat mówimy o grupie chust w UK. Największa ogólnopolska to „Chusty POLSKA - nosimy, wiążemy, motamy - chustujemy!”A jak sie nazywa ta grupa? Rowniez chcialabym chustonosic, ale nie mam jeszcze o tym pojecia [emoji6]
Ja nie dostaje nic poza zdjęciami od nhs (NFZ w uk), zazwyczaj są to 2-3 zdajecia.
Teraz prywatnie poszłam I w cenie wizyty miałam mieć 4 zdjęcia, ale ze doplacilismy to dali kolejne dwa film i breloczki do kluczy że zdjęciami![]()
![]()
Dziękuję Ci bardzo [emoji4]My akurat mówimy o grupie chust w UK. Największa ogólnopolska to „Chusty POLSKA - nosimy, wiążemy, motamy - chustujemy!”![]()
Ja poprzednie ciążę chodziłam na NFZ i miałam w 9tyg USG, 20tyg USG i 30 tyg USG i wszystko było dobrze z dziećmi to normalne na NFZ jak ciąża przebiega prawidłowo na wizytach sprawdzenie czy serduszko bije , waga, ciśnienie, badania co miesiąc morfogia mocz + inne . A teraz prywatnie chodzę i raz miałam zlecone badania krwiNo za granicą to ja rozumiem bo tam to sie ma cyba tylko 3 usg za całą ciąże i tyle chyba ze sobie weźmiesz prywatniechodzi mi tutaj w PL , jak ide raz na miesiąc do gina to czmeu usg ma nie zrobić... takie to nie pojęte dla mnie jest hehe
Pierniczku dlaczego robiliście test Panorama ? Gratuluję wizyty!!
Hejka, dzięki!zrobiliśmy test Panorama bo mój lekarz prowadzący powiedział że jak ktoś może coś takiego zrobić to zawsze warto, niezależnie od wieku - chodzi w szczególności o ten pakiet rozszerzony Panoramy, który uwzględnia mikrodelecje, ponieważ ich występowanie nie jest zależne od wieku matki i ryzyko nie wzrasta dopiero po 35 roku życia tylko jest cały czas na podobnym poziomie. Poza tym dokładność panoramy wynosi ok 99% a Pappa jedynie ok 80% i stwierdziliśmy że jak można coś jeszcze zrobić nieinwazyjnie żeby być spokojnym to warto
![]()
Motylku ja chodze do lekarza na nfz ale na dodatkowe usg chodze prywatnie bo jak narazie na nfz bylam tylko na tym genetycznym a prywatnie bylam 3 razy teraz na polowkowe tez na nfz ide ale pozniej to dopiero ok 30tc na nfz wypada wiec w między czasie pójdę jes cze prywatnie tak dla siebie zeby byc spokojnąDziewczyny a Wy nie dostajecie płytek z usg ?
Tak właśnie mówiąc ogółem , to chyba to robienie usg czy dawanie zdjęć , płytki z filmikiem , zalezy od podejścia lekarza ... bo raczej żadna by nie odmówiła badania czy pamiątki . Nie wiem czy to wynika z wizyt nfz czy po prostu lekarze tak mają , bo kolejna pacjentka byle szybciej .
Ale np. jak mówicie ze nie macie usg raz w miesiącu bo jest zbędne to co ile co 2 Wam robią ?
Nie mówię tutaj o częstotliwości wizyt bo kazdy sobie tam ustawia jak komu pasuje aby się czuć spokojniej ,ale takim standardzie raz na miesiąc i bez usg .
tak wypytuję , bo się nie spotkałam jeszcze u nikgogo nigdy żeby im lekarz nie zrobił badania raz na miesiąc , nawet taki najgorszy gin z nfz tu , tu mówie o koleżankach bo chodziły![]()