Veraska
Fanka BB :)
Extra :-)Witajcie lipcówki, melduję się, żeby pokazać Wam moją przesyłkę! Moja sukienka do sesji ciążowej przyszła!!!! Co myślicie?
Zobacz załącznik 869801
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Extra :-)Witajcie lipcówki, melduję się, żeby pokazać Wam moją przesyłkę! Moja sukienka do sesji ciążowej przyszła!!!! Co myślicie?
Zobacz załącznik 869801
Ja też tylko magnez..Mialam dokladnie to samo wczoraj pol nocy i rano, ale minelo. Wszyscy zalecaja ta nospe, zastanawia mnie czy to faktycznie jest takie obojetne dla organizmu?
W maju bylam w grecji i zapomnialam wziac ze soba nospe, mialam tylko magnez i troche spanikowalam, wiec zaczelam chodzic po aptekach juz na miejscu zeby cos miec na wszelki wypadek i w kazdej z aptek patrzyli na mnie jak na wariatke jak mowilam ze u nas Drotaverini hydrochloridum polecaja na skurcze, wszedzie mowili ze u nich tylko magnez i nic innego ciezarnym nie polecaja bez recepty... nie chcieli mi dac zadnego zamiennika, troche zgupialam, bo myslalam ze ten zwiazek jest popularny na skurcze, ale przez to zaczelam sie troche zastanawiac i od tamtego czasu pomagam sobie tylko magnezem. Dziwna sprawa.
W PL jest refundowane, ale tez u nas jest duzo wyzszy procent kobiet z nosicielstwem z jakiegos powodu... pewnie dlatego wola dmuchac na zimne.sporo dziewczyn tu tez pisalo o cenach , w Pl jest gratis ?
Ja wam powiem , ze widze ogromna roznice w tym co jest teraz w Polsce a co bylo 15 lat temu i we Wloszech tez ! W Polsce zmiany na ogromny plus a tu .... coraz gorzej !
Co do socjala to wlosi chyba bija cala europe na leb ... tylko imigranci chyba cos maja
W Anglii socjal jest za to naprawde na poziomie.... wszedzie plusy i minusy ....
Dobrze, ze chociaz taka opcja jest. Bo w niektorych krajach to nawet z prywatnymi badaniami jest problem.Dlatego można zrobic to badanie prywatnie, nikt nie zabrania. Ja naprzyklad bede miała robione w poniedziałek.
W Polsce gbs jest obowiazkowy, a co za tym idzie refundowany. Oczywiscie jak sie chodzi prywatnie do gina to sie placi.sporo dziewczyn tu tez pisalo o cenach , w Pl jest gratis ?
Ja wam powiem , ze widze ogromna roznice w tym co jest teraz w Polsce a co bylo 15 lat temu i we Wloszech tez ! W Polsce zmiany na ogromny plus a tu .... coraz gorzej !
Co do socjala to wlosi chyba bija cala europe na leb ... tylko imigranci chyba cos maja
W Anglii socjal jest za to naprawde na poziomie.... wszedzie plusy i minusy ....
No niestety takie przeliczenia sa czeste[emoji20]No właśnie. Dla nich to kilka dzieci rocznie więc nic nieznacząca kropla w morzu. Dla matki to jej cały świat i trauma do końca zycia![]()
tak wlasnie myslalamW Polsce gbs jest obowiazkowy, a co za tym idzie refundowany. Oczywiscie jak sie chodzi prywatnie do gina to sie placi.
A ja się w ogóle na żadna sesje nie zapisałam więc jak już się tak kłócić to najbardziej spóźniona jestem ja [emoji16]Nie, najbardziej spóźniona jestem jaumówiłam sesje na 26 czerwca i już na nią nie dotrę
bo mam zostać w szpitalu już do porodu
![]()