• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Jak wyliczyć dni płodne?

reklama
Nie da się tego wyliczyć, bo nigdy nie wiesz jaki będzie następny cykl. Bez monitoringu to najlepiej przez obserwacje śluzu ew. temperatury, polecam poczytać o metodach obserwacji cyklu.

no właśnie to jest najgorsze że się nie da będę prowadzić obserwację a 3 dniu po okresie to dni niepłodne ?
robiłam testy owulacyjne ale przy takich okresach ciężko się wcelować ;/

no właśnie to jest najgorsze że się nie da będę prowadzić obserwację a 3 dniu po okresie to dni niepłodne ?
robiłam testy owulacyjne ale przy takich okresach ciężko się wcelować ;/
Właśnie obserwacja śluzu i temperatury Ci to powie, czy akurat w tym cyklu są niepłodne. Nie można tego założyć z góry, nawet przy "regularnych" cyklach. Zaraz po @ najlepiej zacząć mierzyć. Do poczytania polecam Link do: Metoda Rötzera - INER

po miesiące zacząć mierzyć temperaturę bo czytałam dużo informacji i wiekiem cykle robią się bezowulacyjne ;/ ehh.... fajny ten artykuł bardzo ciekawy :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry