reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kochana, wcale nie jestes zielona. Jak ja zaczynalam przygode z ivf, nie mialam pojecia o wiekszosci rzeczy, o ktorych Ty teraz piszesz [emoji4]

Czuję się bardzo zielona. Wiem, że wiem sporo - tyle lat leczenia, przebywania w "środowisku", przyglądania się kolejnym ciążom koleżanek z wpadek, naturalsów, iui i z ivf, słuchania o leczeniu, pomaganiu w grupach wsparcia, szukaniu własnej drogi, a przede wszystkim walki o własne zdrowie i dobrą diagnostykę, a potem postępowanie zgodne z jej wynikami nie zostaje bez echa. Nauczona doświadczeniem muszę być partnerem do dyskusji dla lekarza i sama muszę dopilnować aby leczenie było spersonalizowane pod moje potrzeby. Szablonowe rozwiązania w moim przypadku z reguły się nie sprawdzają, a do takich najprostszych szablonów lekarze dążą. Muszę podrążyć temat i na 22go być gotowa [emoji4]

reklama
Nie mam wiatrakaaa [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24] ale ja upaly w miare dobrze znosze. Moze dlatego ze zmarzluch jestem
Kurciu mam podobnie. Moj M sam w sypialni spi przy otwartym oknie, bo nie daje rady z upalu, a ja w duzym pokoju przykryta po uszy, bo mi ciagle zimno [emoji23] jak czuje, ze cos zawieje z malego pokoju, budze sie z bolem gardla i zatok [emoji38]

Pani powiedziała żeby sobie wziac , może szpital biedny i nie będą mieli mnie czym zakryć po wszystkim Hehhe . Wole wziac bo może się okazać ze mnie wywiozą z gołym dupskiem na korytarz Hehehe
Hehehe no ja do dzisiaj nie wiem w ktorym momencie mnie ubrali po lyzeczkowaniu i w jakim stroju przewiezli na sale [emoji23]

Witajcie nie mam siły Was przeczytać. Mam nadzieje ze macie dla mnie same dobre wiadomości - super jaja u aski, ciaza u pierzastej kurki i inne[emoji274]Melduje się, że żyję, ale w szpitaliku. Wyciagaja mnie z hiperki, już jedną kobietę obok wyciągnęli, podobno często maja takie przypadki.
Zarodki zamrożone. ;)
O matko! Biedroneczko, zdrowka dla Ciebie! [emoji173][emoji173] Jak sie teraz czujesz?

Właśnie odebrałam jej wyniki krwi i są bardzo kiepskie nie wiadomo czy ja dopuszcza do 3 chemioterapii. Dzisiaj w nocy jedziemy do Bydgoszczy na konsultacje bo ponoć maja najlepsza onkologie w kraju i nowatorskie techniki zobaczymy co nam powiedzą, co nowego zaproponują... do tego mamie psychika całkiem wysiadła. Cały czas płacze...
Ehh dbajcie o Mame i badzcie przy Niej [emoji173] duzo zdrowka dla Mamy [emoji173]

Glukoza ..mniam mniam :D ja robiłam w ciąży 2razy :tak: mi tam smakowało a byłam. Nastawiona że takie niedobre ble i w ogóle a tu proszę :-D
Będzie dobrze ! [emoji110][emoji110]
Ale ta krzywa to sie robi w zaawansowanej ciazy, prawda? Licze, ze pozniej bedzie mi lzej ja zniesc. Totalnie odrzucilo mnie od slodkiego, podczas gdy wczesniej bylam slodyczowo-lodowym obzartuchem [emoji38] i wtedy badanie krzywej nie zrobilo na mnie zadnego wrazenia, obawiam sie ze teraz moze byc gorzej [emoji6]

Czuję się bardzo zielona. Wiem, że wiem sporo - tyle lat leczenia, przebywania w "środowisku", przyglądania się kolejnym ciążom koleżanek z wpadek, naturalsów, iui i z ivf, słuchania o leczeniu, pomaganiu w grupach wsparcia, szukaniu własnej drogi, a przede wszystkim walki o własne zdrowie i dobrą diagnostykę, a potem postępowanie zgodne z jej wynikami nie zostaje bez echa. Nauczona doświadczeniem muszę być partnerem do dyskusji dla lekarza i sama muszę dopilnować aby leczenie było spersonalizowane pod moje potrzeby. Szablonowe rozwiązania w moim przypadku z reguły się nie sprawdzają, a do takich najprostszych szablonów lekarze dążą. Muszę podrążyć temat i na 22go być gotowa [emoji4]
Trzymam kciuki [emoji110][emoji110][emoji173]

reklama
Ale ta krzywa to sie robi w zaawansowanej ciazy, prawda? Licze, ze pozniej bedzie mi lzej ja zniesc. Totalnie odrzucilo mnie od slodkiego, podczas gdy wczesniej bylam slodyczowo-lodowym obzartuchem [emoji38] i wtedy badanie krzywej nie zrobilo na mnie zadnego wrazenia, obawiam sie ze teraz moze byc gorzej [emoji6]
Tak , jeszcze masz czas :D chyba między 24 a 27tc ? 28? Jakos tak :D ja akurat dobrze wspominam ten czas :-D ale koleżanki z którymi robiłam to niekoniecznie :-D ważne żeby nie "zwrócić" żeby sto razy nie latać na ta krzywa :-D

Do góry