reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cos mi te leki hormonalne ostatnio nie sprzyjaja. Znow mam z rana takie problemy jakby z zaparciem a jednak towarzysza temu lekkie skurcze zanim wkoncu mi sie uda wyproznic. Nospa tu nie pomaga cholercia. Boje sie, ze to bedzie mialo zly wplyw na implantacje. Czy ktoras z was tak miala, problemy jelitowe przez leki hormonalne jeszcze przed potwierdzona beta? Jak temu zaradzic? Dieta watrobowa lub jelitowa? Moze doraznie jakies leki?

Ja po doświadczeniach dziewczyn i swoim już nie będę robiła testów sikany h. To jakaś lipa. W ogóle się tym nie kieruj. Idź jeszcze raz na betę. Będziesz miała pewność co tam w środku się dzieje

Ja tez nie - mi sikaniec wyszedł negatywny betę zrobiłam proforma i była ponad sto.... Teraz robie betę za tydzień i tyle; jak los da i będzie ok to potem już czekam na usg.
Zreszta pierwsza beta urosła mi bardzo szybko a i tak dupa blada wyszła.
Nieważne ile testów zrobie to i tak biologii nie przeskoczę....... musimy być cierpliwe....

Ja pamietam ze na początku przed sprawdzeniem bety miałam tak samo... irracjonalnie bałam sie ze jak sie za mocno skupie :p:D to coś złego stanie sie z zarodkiem (wyleci?:o) nie wiem na ile to racjonalna rada ale ja ne robiłam niczego na sile... byłam na l4 wiec dużo czasu w domu, piłam dużo wody... po ograniczeniu progesteronu (zejście z prolutexu i zminiejszenie luteiny) problem zmalał
No wlasnie mam podobne mysli, przyczym bardziej obawiam sie, ze te skurcze w jelitach zaszkodza zarodkom. Ech, Progesteronu oczywiscie nie moge zredukowac na tym etapie. Pije juz po dwa litry malymi lyczkami. Chyba przejde na sucharki, chude miesko, twarozek i gotowane warzywa. To jest masakra wic sie z rana przed toaleta jak anakonda xD

Ostatnia edycja:
Ja pamietam ze na początku przed sprawdzeniem bety miałam tak samo... irracjonalnie bałam sie ze jak sie za mocno skupie :p:D to coś złego stanie sie z zarodkiem (wyleci?:o) nie wiem na ile to racjonalna rada ale ja ne robiłam niczego na sile... byłam na l4 wiec dużo czasu w domu, piłam dużo wody... po ograniczeniu progesteronu (zejście z prolutexu i zminiejszenie luteiny) problem zmalał

Ja mialam/mam dokladnie to samo [emoji23][emoji23]wiem, ze to irracjonalne jak piszesz, ale tez sie boje na sile ;) ja jem duzo sliwek tak jak dziewczyny pisaly i chyba tonteoche pomaga bo nie jestem az tak napompowana.

reklama
Cześć:*:* powtarzałam sobie dziś badania, piątkowe 7dpt, beta 60,87, estr. 2686, prog 21, i dzisiejsze z rana 9dpt, beta 162, estr.2678, prog.75,50. Jak myślicie? Kurcze ten progesteron strasznie podskoczył nie wiem czy tak powinno być. Najgorzej że dopadło
mnie przeziębienie. Wróciłam z pracy zdreszczami, bólem głowy, pościel można wyciskać, taka rozpalona jestem [emoji20] a tu leków nie zabardzo na przeziębienie brać no i boje się czy te chorubsko z temperaturą moze wpłynac na rozwój zarodka[emoji20] jak myślicie?:(

A jak liczycie dni po transferze? Czy dzien transferu przyjmujecie za dzien 0 "zero", czy juz wliczacie go jako 1 dpt? Ja na razie licze jako zero, ale moze sie myle.

Natalia piekny przyrost, gratulacje. A progesteronu zazdroszcze, u mnie 13.91. Kochana, to moze nie byc przeziebienie tylko objawy ciazy, ja w zeszlym tygodniu i troche w weekend mialam dreszcze i nie umialam sie rozgrzac i czulam sie lekko rozwalona wlasnie tak jak piszesz jakby mnie przeziebmienie bralo, i juz kilka razy tak soe czulam od bety. Masz podniesiona temperature ciala w ciazy stad dreszcze, poczutaj sobie to jest dobry znak [emoji106][emoji6]alenjak goroczka konkret to zbij lekko paracetamolem.

Do góry