martoosia04
Fanka BB :)
Czy któryś z Waszych mężów (lub ty nasz rodzynku) robił badanie nasienia na płodność?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czytałem i dowiadywałem się o tym ale robią tylko badania pod kątem płodności, czyt. Jakości plemników - nie pod kątem ilości X i Y :-) chyba, że ktoś wie coś więcej niż ja to chętnie się zapoznamCzy któryś z Waszych mężów (lub ty nasz rodzynku) robił badanie nasienia na płodność?
Jest dokładnie tak jak mówisz. Nigdy wcześniej nawet nie przypuszczałem, że czas, częstotliwość, dieta, suplementy i inne cuda mogą mieć jakikolwiek wpływ na realizację upragnionych marzeń. Trudny ten dzisiejszy dzień, to pewnie przez pogodę ;-)
P.S.
Dziewczyny moje drogie - przewertowałem fora (pewnie Wy już dawno też) i tematy pozakładane niemalże 10 lat temu na temat owulacji i płci. Nie daję głowy i niczego też nie zakładam, ale opinii na różnych stronach, że dziewczynka to tylko przed owu jest mniej więcej 50/50 w zestawieniu z tym, że jak dziewczynka to właśnie jak najbliżej owu (co ja raczej z własnego doświadczenia popieram). Może wydam się mało wiarygodny, ale opinie, że celowano w dziewczynkę przed owu a trafiono chłopca bardzo czujnie wychwytywałem. Trudny ten dzień, ehh ta pogoda... :-) miłego wieczoru
Rena-chan - "Oby nam się wszystkim jak najszybciej udało" - OBY!! :-)
Zagwostke mam w tym, że tak jak piszesz - w owulację szanse na chłopca 50/50, tak wg badań tego producenta przy dobrych wiatrach mam 80% + póki co zero opinii negatywnych użytkowników lc/bcHey mis0890 czuję intuicyjnie ze tutaj staraczki chlopczykowe nie będą działać 3 dni przed owu . Raczej tutaj każdą jak najbliżej owu na chłopczyka dzień lub w owulacje. U Was z owulacji wyszła dziewczyna dlatego próbujesz inaczej.Logiczne.Chodź powiem Ci ze kolejne starania w owulacje u Was moga dac chlooca szsnse masz 50/50 może tarczy mniejszab ilosc przytulabek. Ja mam z owulacji *albo dzień wcześniej (nie chodziłam na monitoring Ale potrague przybludobabojreslic po sluzie) mam synów dwóch i córcie.
Taki producent bedZie pisał co chcesz uslyszec. Wiesz to urządzenie ma taką cenę więc tylko mocną promocją moze to sprzedać. Taniej iść na monitoring cyklu dwa cykle zobaczyć jak rosną jajeczka na dzien i przy ilu pękają i tez trafisz na 3 dni przed owu jak to cały fenomen tego urzadzeniaZagwostke mam w tym, że tak jak piszesz - w owulację szanse na chłopca 50/50, tak wg badań tego producenta przy dobrych wiatrach mam 80% + póki co zero opinii negatywnych użytkowników lc/bc
Właśnie póki co o to badanie mi chodzi. Bo skoro tak niby dobrze celujemy, to dziwne, że nie zachodzimy.Czytałem i dowiadywałem się o tym ale robią tylko badania pod kątem płodności, czyt. Jakości plemników - nie pod kątem ilości X i Y :-) chyba, że ktoś wie coś więcej niż ja to chętnie się zapoznam
Wcale nie dziwne . U zdrowych par tylko 30%zachodzi po miesiącu 60%po.pół roku A 85%po roku.Właśnie póki co o to badanie mi chodzi. Bo skoro tak niby dobrze celujemy, to dziwne, że nie zachodzimy.
zaraz zaczniemy 6 cs.Wcale nie dziwne . U zdrowych par tylko 30%zachodzi po miesiącu 60%po.pół roku A 85%po roku.
Także szansa na ciazevw owu ton tylko 30%
Ile miesięcy się stara cię ?4?
No sama widzisz ze ledwo ponad polowa zaciąży po pol roku. Mi tyle właśnie zajęło Staranie o najmłodszegozaraz zaczniemy 6 cs.