reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie naszych bąbelków

no cóż, o ile wiem niemowlęta śpią mniej więcej tyle samo co ich rówieśnicy, tylko dzielą się na te, co śpią w nocy i te, co śpią w dzień
jednak wolę spanie w nocy:tak:

reklama
ja też myślałam, że dzieci więcej śpią. a mi się trafił taki małośpiący-model;-)
dzisiaj była u nas pani dr, ponieważ Staś stracił od gadania głos:-D, (brzmi jakby był po niezłej imprezie) i przy okazji rozpisała mi plan karmienia. mniej więcej taki: 7, 10, 13, 16, 20 i ostatnie 23. w nocy tylko wodę:baffled:
Kazała zrezygnować z kaszy wieczorem, bo podobno pobudza soki trawienne i ma odwrotny efekt do zamierzonego.
Zobaczymy czy uda nam sie Staśka naprawić;-)

toska a Ty karmisz piersią? Bo ja to sobie nie wyobrażam takiego cyklu - Piotruś zabiłby mnie wrzaskiem z głodu :eek:

toska a Ty karmisz piersią? Bo ja to sobie nie wyobrażam takiego cyklu - Piotruś zabiłby mnie wrzaskiem z głodu :eek:

Tak. Tydzień temu - kierowana rozpaczą z powodu nieprzespanych nocy :-) - wprowadziłam kaszę Sinlac (wieczorem). Niestety mój sprytny plan nafutrowania słodaska na noc zadziałał tylko pierwszej nocy:-(

A co do 3 godzinnego cyklu karmienia, to ja tak karmię od początku. Był moment, że karmiłam nawet co 3,5 -4 godziny, no ale potem Staś się popsuł:-D

U mnie też dziecko się popsuło jakiś czas temu. Jadł co 1,5h i wisiał przy cycu pół godziny :wściekła/y:
Ale się zawzięłam, dokręciłam śrubkę i się naprawił i mamy piękny rytm dnia (oczywiście z odchyleniem standardowym do godziny ;-))
Jemy o: 7, 10, 14, 17, 19.30, 1, 4
Śpimy o: 9-10, 12-14, 16-17, 20-7
Kąpiel: 19-19.30
Spacerek 12-14 i wtedy najdłuższa drzemka ;-)
Dodatkowo o 9 soczek lub herbatka i przed 16 jabłuszko tarte :-)

Karmię dwa razy w nocy i nie mam sumienia mu odmawiać :zawstydzona/y:

a karmisz tylko piersią, czy wprowadziłaś już inny pokarm?

zazdroszczę drzemek, Stasiek śpi w dzień w sumie może godzinę:-(

chłopak, nie chce nic z życia stracić. nawet na spacerze, zamiast spać, ogląda z szeroko otwartą buźką dzewa.

Karmię cycem, ale w przyszłym tygodniu zaczynam wprowadzać warzywa, a później jakieś deserki i myślę, że za 2-3 tygodnie zamiast karmienia o 10 będzie obiadek, a zamiast karmienia o 17 będzie deserek :tak:

A na spacerze, to zaczyna się przebudzać, trochę poogląda i idzie dalej spać, ale zdaję sobie sprawę, że już niedługo nie będzie spania na spacerze ;-)

reklama
Jolka i Toska zazdroszczę Wam takiej przewidywalności rytmu dnia.
Ja muszę zacząć prowadzić "pamiętnik" dnia, może też z odchyleniem godzinnym uda się stworzyć plan dzienny.;-)

Do góry