reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Staramy się, wspieramy i o życiu rozmawiamy!:)

Moja siostra sie zarzekala ze wozek po synu będzie dla kolejnego dziecka. Wozek byl czerwono-szary wiec kolory takie neutralne i dla chlopca i dla dziewczynki. Ale zaczela ogladac wozki i kupila nowy[emoji13]
A wozek jest w stanie idealnym bo maly byl antywozkowy[emoji5] i teraz ma dwa wozki
Nie będziesz musiała kupować [emoji14]

reklama
Moja siostra sie zarzekala ze wozek po synu będzie dla kolejnego dziecka. Wozek byl czerwono-szary wiec kolory takie neutralne i dla chlopca i dla dziewczynki. Ale zaczela ogladac wozki i kupila nowy[emoji13]
A wozek jest w stanie idealnym bo maly byl antywozkowy[emoji5] i teraz ma dwa wozki
Mi się nasz.wozek kompletnie nie podoba :D wybieral go mój mąż bo powiedział że jak ja coś wybiorę to zaraz się rozleci no i faktycznie pierwszy jaki mi się spodobał miał mega złe opinie no i w końcu kolega mu polecil nawet oglądałam ten wózek jak byłam w ciąży i mówię no. Wsumie dobra niech ujdzie tyle że ich wózek miał piekny granatowy kolor a mój znalazł go tanio bardzo tanio ale się okazało że zostały ostatnie sztuki i kolor jest jak jakaś sraczka [emoji14] ale już się zdążyłam przyzwyczaić do tego że każdy ma ładniejszy wózek no i niestety nie zamierzam go zmieniać więc przy drugim będzie ten sam tylko jeszcze muszę to drugie dziecko stworzyć bo na razie to i młody w nim nie chce jeździć już i czeka na nowego właściciela ;P

Produkty drożeją a wypłata ta sama. Ja byłam wczoraj w Biedronce i wydalam 97 zł za yyyy nie wiem właśnie gdzie to jedzenie znikło :D ale to niestety jest przykre. Mam znajoma która mieszka w szkoji przeliczajac 1:1 oni zarabiają w funtach ale wydają tam więc nie przeliczam tego na Złotówki. Zarabiają tyle samo co my tyle że funtów no i ona mi ostatnio zrobiła swoje zakupy z Lidla za 40 funtów to miała w tym 2 wielkie paczki pampersów i pełno żarcia to ja za 40zl bym nawet jednej takiej paczki pampersów nie kupiła :D
No bo tak sie nie da przeliczac,standardowo zarabia sie 7,5f za godzine,czyli jakies 37.0zl za godzine w pl,a tyle sie chyba nie zarabia jeszcze?ja widze jak jade na wakacje do Pl,jak mi sie wydaje ze jest drogo a z funtami przylatuje...

No bo tak sie nie da przeliczac,standardowo zarabia sie 7,5f za godzine,czyli jakies 37.0zl za godzine w pl,a tyle sie chyba nie zarabia jeszcze?ja widze jak jade na wakacje do Pl,jak mi sie wydaje ze jest drogo a z funtami przylatuje...
Ja nie przeliczam wtedy mi łatwiej porównać skoro oni zarabiają 1500 funtów za najniższą a my 1500 zł też za najniższą i u nich pampersy kosztują 8 funtów a u nas trzeba szukasz promocji bo bez to kosztują 50zl to gdzie niebo a ziemia. W Polsce jest ciężko żyć niestety a oszczędzac kupić własne mieszkanie no jeszcze ciezej. Trzeba się nauczyć tu żyć żeby nie żyć z miesiąca na miesiac. Na szczęście teraz mój mąż zmienił pracę i zarabia więcej i nie mogę narzekać :)

Ja to będę miała problem z wybraniem wózka i innych gadżetów ostatni raz robiłam to 20.lat temu i pewnie dużo się zmieniło :Dostatnio kolega pokazywał zdjęcia swojego maluszka i takie coś dziwnego do kąpania taka stojąca wanna że dziecko wkładasz i za szyję trzymasz :errr:mówię ło matko co to jest :laugh2:a to specjalna taka tuba jak dziecko ma kolki także jestem daleko za murzynami z tymi nowościami :Dale będę nadrabiać jeśli będzie mi dane ;)

Ja to będę miała problem z wybraniem wózka i innych gadżetów ostatni raz robiłam to 20.lat temu i pewnie dużo się zmieniło :Dostatnio kolega pokazywał zdjęcia swojego maluszka i takie coś dziwnego do kąpania taka stojąca wanna że dziecko wkładasz i za szyję trzymasz :errr:mówię ło matko co to jest :laugh2:a to specjalna taka tuba jak dziecko ma kolki także jestem daleko za murzynami z tymi nowościami :Dale będę nadrabiać jeśli będzie mi dane ;)
Ale ze co ? ;P to ja też daleko z nowościami haaha ;P

Fachowo to się nazywa wiaderko ;)

Załączniki

• pobrane.jpeg
    pobrane.jpeg
    3,3 KB · Wyświetleń: 68
Ja nie przeliczam wtedy mi łatwiej porównać skoro oni zarabiają 1500 funtów za najniższą a my 1500 zł też za najniższą i u nich pampersy kosztują 8 funtów a u nas trzeba szukasz promocji bo bez to kosztują 50zl to gdzie niebo a ziemia. W Polsce jest ciężko żyć niestety a oszczędzac kupić własne mieszkanie no jeszcze ciezej. Trzeba się nauczyć tu żyć żeby nie żyć z miesiąca na miesiac. Na szczęście teraz mój mąż zmienił pracę i zarabia więcej i nie mogę narzekać :)
Dlatego mnie w Pl nie ma;) ale tu tez nie jest tak kolorowo,ceny gdzie ja mieszkam, zeby cos kupic to trzeba co najmniej z 10% odlozyc,czyli jakies 20 tys funtow.jak jeden malzonek pracuje to tez sie robi tanie zakupy,i nie jest lekko,ale fakt mozna sobie na troche wiecej pozwolic.najgorsze sa oplaty za wynajem.my z mezem oboje pracujemy na pelen etat i jest ok:)

reklama
Do góry