Misia_91
Fanka BB :)
Kielceja też Gameta. A jakie miasto?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kielceja też Gameta. A jakie miasto?
Dziewczyny..ironia losu. Na badaniu wszystko pięknie a jeszcze wczoraj tego samego dnia przed godz. 23 zaczęły odchodzić mi wody i to w sporych ilościach... Zostałam przetransportowana karetką ze szpitala z Mińska do szpitala w Warszawie. Leżę na obserwacji podpięta pod ktg, skurcze się rysują jeden za drugim a ja ich nie czuję w ogóle albo tylko spięcia co jakiś czas, tętno dziecka na szczęście w normie. Lekarze mówią, że prawdopodobnie w przeciągu 24 h urodzę, aczkolwiek mają nadzieję, że skurcze jeszcze się wyciszą, żeby mój synek malutki jak najdłużej został w brzuchu... Boję się bardzo co to będzie [emoji22]
Dostałam dwie dawki sterydów, żeby płucka nadgonily... Ale przecież on jest taki malutki jeszcze, niecałe 2 kg... [emoji22][emoji22][emoji22]
To pierwsze słyszę o tym oddziale więc nie poradzę...Kielce
To pierwsze słyszę o tym oddziale więc nie poradzę...
Oczywiście! Najpierw zapytaj co mają Ci do zaproponowania - bo niepowodzenie ma jakąś przyczynę... A potem zapytaj o wszystko....Jesli nie ma alternatywy to zapisz na kartce w punktach co Cie nurtuje i jasno sprecyzuj watpliwosci i oczekiwania. Nie obawiaj sie, placisz i oczekujesz[emoji3]
Oczywiście! Najpierw zapytaj co mają Ci do zaproponowania - bo niepowodzenie ma jakąś przyczynę... A potem zapytaj o wszystko....
Jak będziesz wymagająca to się z jakimś swoim guru może w Twojej sprawie skonsultuje... przecież zawsze jest w klinice lub innym oddziale ktoś bardziej doświadczony... mój lekarz to potrafił na decyzyjnej wizycie przeprosić na chwile i skonsultować... Co dwie głowy to nie jedna! A liste pytań przygotuj koniecznie też... Dobrze żeby się odnosił do badań i do zaleceń towatrzystw a nie tylko że tak jest dobrze...Może i to dobre rozwiązanie bo tak naprawdę to gdybym się nie zapytałam o coś to Nic bym nie wiedziała nic tak sam z siebie że mamy taka i taka sytuację proponuje takie rozwiązanie nic kompletnie zero i jeszcze takie jego wg nie dostanie w karcie co ja chce od nich co już było robione poszłam na monitoring A on myślałam że ja dopiero zrobić wirusologie
Jak będziesz wymagająca to się z jakimś swoim guru może w Twojej sprawie skonsultuje... przecież zawsze jest w klinice lub innym oddziale ktoś bardziej doświadczony... mój lekarz to potrafił na decyzyjnej wizycie przeprosić na chwile i skonsultować... Co dwie głowy to nie jedna! A liste pytań przygotuj koniecznie też... Dobrze żeby się odnosił do badań i do zaleceń towatrzystw a nie tylko że tak jest dobrze...
mi by było szkoda kasy - jeszcze będziesz miała na co wydawać - ja bym powtórzyła test z porannego moczu - w tym dniu powinien już pokazać - ale to ja - beta jest zawsze bezwzględna, sikańce potrafią oszukać... wiadomo - kiedyś trzeba odstawić progesteron jeśli go bierzesz - więc beta da pewność... że możesz spokojnie odstawićMyślisz że jest sens wg robić bete w piątek?
Jeśli nie dostanę okresu do piątek to zrobię bete bo niby w sobotę powinna ale wynik był by dopiero w poniedziałek u mnie w labo A nie będę jechać do całodobowego 60kmmi by było szkoda kasy - jeszcze będziesz miała na co wydawać - ja bym powtórzyła test z porannego moczu - w tym dniu powinien już pokazać - ale to ja - beta jest zawsze bezwzględna, sikańce potrafią oszukać... wiadomo - kiedyś trzeba odstawić progesteron jeśli go bierzesz - więc beta da pewność... że możesz spokojnie odstawić