reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwcowe Mamy 2019

Jaka ty drobinka jesteś , zgrabniutka i brzusio malutki ale śliczny

Dziecku niezaszkodzisz, bo organizmu daje najpierw dziecku a potem dopiero tobie, ale właśnie sobie zaszkodzisz, a anemia nie jest wskazana, wiec postaraj się chociaż jakieś jogurty itp

Ja się przeprowadzalam będąc w trzeciej ciąży w 20 tygodniu z dwójką dzieci z Irlandii, wysłaliśmy 3 palety rzeczy, z czego tylko jedna szafeczka rozkrecona i położona na płasko, reszta to ciuchy, zabawki, szkło, talerze, garnki, jakiś sprzęt kuchenny i inne duperele , w samolocie mieliśmy dwie podręczne walizeczki i 3 malutkie plecach na drobiazgi, reszta poszła na paletach ;) gorsze było rozpakowywanie tego [emoji14]

W każdej ciąży jadłam kilogramami inicjatywy nikomu nie było ;)

W ten sposób to by można nic nie jeść ;)

A czemu tak?, nie ma czegoś takiego jak dieta karmiących, trzeba jeść wszystko i ograniczać dopiero jeśli dziecku coś się dzieje, albo ze wskazań lekarza, w innym wypadku można bardziej zaszkodzić sobie i dziecku niż pomóc

Pojechaliśmy dzisiaj do znajomych, objadlam się jak nie wiem, było coś ala burrito z mega zajefajnym sosem czosnkowym, a potem dojadalismy po dzieciakami nugetsy i frytki warzywne z tym samym sosem, wyjątkowo mi dzisiaj smakował ten sos, ogólnie Lubie czosnek, ale dzisiaj to mi normalnie ślinka ciekla i oczy jadły :D
Ogólnie objadlam sie niesamowicie i teraz mi się karę odbija cały czas czosnkiem ale co zrobić, czasem "człowiek musi inaczej się udusi" hahahaha :D
No przecież! Na zdrówko! Czosnek jest akurat bardzo zdrowy [emoji41]

reklama
Jeju usne tu zaraz ;) imprezka jak weselicho. Chlop mi pije to klimat podlapuje a ja jakas taka wyobcowana. Nie jest zle bo nikt ciąży nie zauwazyl.
Nie ma nic dobrego do jedzenia i jak poczytalam teraz to mi zal :( tez bym zjadla coś takiego.
Tu tylko sledzie i jakies mieso z jajkami?!
Galaretki

No przecież! Na zdrówko! Czosnek jest akurat bardzo zdrowy [emoji41]
Bardziej chodzi mi o dodatki do tego sosu ;) zwłaszcza nugetsy, bo frytki warzywne to akurat w porządku, no ale czosnek zrównoważył to :p

Tak apropos czosnku to miałam wam napisać, że w razie przeziębienia polecam syrop z czosnku cytryny i miodu.
5zabkow czosnku wycisnąć do tego pół szklanki miodu i sól wciśnięty z 1,5cytryny, może być z miąższem tylko bez pestek. Wymieszać i pić po jednej łyżce 3 razy dziennie przy przeziebieniu, lub 1 łyżkę profilaktycznie przy osłabieniu organizmu, naturalny antybiotyk i świetnie działa.

Jeju usne tu zaraz ;) imprezka jak weselicho. Chlop mi pije to klimat podlapuje a ja jakas taka wyobcowana. Nie jest zle bo nikt ciąży nie zauwazyl.
Nie ma nic dobrego do jedzenia i jak poczytalam teraz to mi zal :( tez bym zjadla coś takiego.
Galaretki
Pociesze Cie, że ty mi zrobiłaś smaka śledziami i galaretą :D

Galaretki
A Ty zdradzasz męża, bo zamiast się z nim bawić to siedzisz w telefonie, haha [emoji38]
PS. Ja bym śledzikiem nie pogardziła [emoji39]

Bardziej chodzi mi o dodatki do tego sosu ;) zwłaszcza nugetsy, bo frytki warzywne to akurat w porządku, no ale czosnek zrównoważył to [emoji14]

Tak apropos czosnku to miałam wam napisać, że w razie przeziębienia polecam syrop z czosnku cytryny i miodu.
5zabkow czosnku wycisnąć do tego pół szklanki miodu i sól wciśnięty z 1,5cytryny, może być z miąższem tylko bez pestek. Wymieszać i pić po jednej łyżce 3 razy dziennie przy przeziebieniu, lub 1 łyżkę profilaktycznie przy osłabieniu organizmu, naturalny antybiotyk i świetnie działa.
Ja ostatnio robiłam taki syrop czosnkowy, potrafi zdziałać cuda z tym, że zrobiłam od razu cały litr (duuuużo czosnku) i dodałam trochę octu jabłkowego. O dziwo to mi nawet smakuje [emoji849][emoji849][emoji849]

A jak zwykle co strona to inaczej piszą

Magda, zrobisz tak jak będziesz uważała za słuszne, potwierdzone naukowo jest, ze nie ma żadnej diety:)
Bawarka nie pomaga na ilość mleka w piersiach, czekoladę i cytrusy i wiele innych rzeczy można jeść:)
Nie wolno palić i pic oczywiście, narkotyki są również zabronione podczas Link do: dieta matki karmiącej | Hafija.pl
Tutaj można poczytać o diecie matki karmiącej:)
I proszę Was, jak Wam mamy, teściowe i babcie zaczną wmawiać, ze to jest beeee, a to trzeba tonami, a kolki u dziecka sa bo zjadłaś ogórka to tylko sie uśmiechnijcie i dalej róbcie swoje:)
Wiedza nt laktacji poszła bardzo do przodu.
A najlepsza doradczyni to ewentualnie CDL- certyfikowana doradczyni laktacyjna
Link do: Doradcy CDL – Polskie Towarzystwo Konsultantów i Doradców Laktacyjnych
Tutaj jeszcze sprawdzeni CDL z całej Polski:)

Magda, zrobisz tak jak będziesz uważała za słuszne, potwierdzone naukowo jest, ze nie ma żadnej diety:)
Bawarka nie pomaga na ilość mleka w piersiach, czekoladę i cytrusy i wiele innych rzeczy można jeść:)
Nie wolno palić i pic oczywiście, narkotyki są również zabronione podczas Link do: dieta matki karmiącej | Hafija.pl
Tutaj można poczytać o diecie matki karmiącej:)
I proszę Was, jak Wam mamy, teściowe i babcie zaczną wmawiać, ze to jest beeee, a to trzeba tonami, a kolki u dziecka sa bo zjadłaś ogórka to tylko sie uśmiechnijcie i dalej róbcie swoje:)
Wiedza nt laktacji poszła bardzo do przodu.
A najlepsza doradczyni to ewentualnie CDL- certyfikowana doradczyni laktacyjna
Link do: Doradcy CDL – Polskie Towarzystwo Konsultantów i Doradców Laktacyjnych
Tutaj jeszcze sprawdzeni CDL z całej Polski:)
Polać tej pani! Oczywiście soczku [emoji39]
Wprawdzie nie z doświadczenia, ale dowiadywałam się w tym temacie i nie chcę głosić przekonań sprzed kilku/kilkunastu lat, błędnych zresztą.

Ja ostatnio robiłam taki syrop czosnkowy, potrafi zdziałać cuda z tym, że zrobiłam od razu cały litr (duuuużo czosnku) i dodałam trochę octu jabłkowego. O dziwo to mi nawet smakuje [emoji849][emoji849][emoji849]
Ja mu dzisiaj pozwoliłam przyprowadzić kochankę do domu :) tylko nusza spac w salonie bo ja chce sie wyspac korzystajac z okazji ze synka nie ma :)
Tylko coś znaleźć nie potrafi i obrączkę założył bidny

reklama
Pochwaliłam się już wszystkim z rodziny to teraz pora na Was dziewczyny [emoji6]
17 listopada [emoji3590]

I przy okazji życzę dobrej nocy, bo ja już padam na twarz [emoji42]
IMG_20181201_220209_578.jpeg

Załączniki

• IMG_20181201_220209_578.jpeg
    IMG_20181201_220209_578.jpeg
    77,3 KB · Wyświetleń: 339
Do góry