reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Lipcowe mamy 2019

A kiedy zobaczyłyście fikającego dziecia na USG? [emoji3] Ja na ostatniej wizycie miałam 9+2 (wg usg) i bąbel spał (o ile takie dziecko już śpi [emoji848]), a dużo dziewczyn pisze, że już w tym czasie widziało jak podskakuje, albo macha kończynami. Pytam z ciekawości [emoji6]
U mnie 8+1 było ostatnio i fikał sobie.

reklama
Uwielbiam kompetencje pań w labolatarium o 7 rano mi powiedziała że wyniki idą bezpośrednio do gina i położnej jest 10 i są online :errr:
Chyba wszystko ok z tego co widzę glukoza 91 hmm dobre czy za wysoko? Tokso dodatnie IgM 0,64 co to oznacza?
Zerknij w normy. Według moich wyników poniżej 0,8 jest ok, niereaktywne. Ja mam 0,330.

Tokso IgM interpretacja dodatni
Tokso IgM 0,64 index >0,6 dodatni i tyle o tokso
U mnie w labo do 0.8 jest ujemne...mialam 0.3 i gin powiedziala ze wsztstko ok. I powiedziała ze z tą tokoplazmoza to taki troche mit krąży i że nie ma co sie za bardzo nia przejmowac ;) ja jej wierze...bo tak naprawde to i zwykle przeziebienie moze zaszkodzić...a gdyby czlowiek mial sie tak wszystkim przejmowac to by zwariowal :)

To niedobrze, wygląda na to,że jesteś w trakcie zachorowania na toxoplazmozę. Pewnie gin da Ci antybiotyk. Późno masz wizytę więc ja bym dzwonila pytac co z tym fantem zrobić, bo wynik masz praktycznie na granicy

To niedobrze, wygląda na to,że jesteś w trakcie zachorowania na toxoplazmozę. Pewnie gin da Ci antybiotyk. Późno masz wizytę więc ja bym dzwonila pytac co z tym fantem zrobić, bo wynik masz praktycznie na granicy
Dziękuję na informacje dzwonię do położnej
Edit: położna mówi że doktor po otrzymaniu wyników sprawdzi i jak coś będzie nie tak będzie się kontaktował także czekam cierpliwie

Cześć Dziewczyny :-)
Czy wiecie może czy zwolnienia lekarskie mogą się terminami nakładać? Bo do dzisiaj miałam zwolnienie poszpitalne A w sobotę byłam u swojego lekarza i nie chciał mi wypisać kolejnego zwolnienia... Czytając Internet znalazłam informacje że nie ma przeciwskazań do nakładania się l4... No ale lekarz by chyba wiedział?? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?

A kiedy zobaczyłyście fikającego dziecia na USG? [emoji3] Ja na ostatniej wizycie miałam 9+2 (wg usg) i bąbel spał (o ile takie dziecko już śpi [emoji848]), a dużo dziewczyn pisze, że już w tym czasie widziało jak podskakuje, albo macha kończynami. Pytam z ciekawości [emoji6]
U mnie w tym tygodniu dziecko skakalo, machalo i ruszalo sie niczym male adhd [emoji6] Ale co sie dziwic, jak ktos na domek naciskal to sie zloscilo[emoji16]
U mnie w labo do 0.8 jest ujemne...mialam 0.3 i gin powiedziala ze wsztstko ok. I powiedziała ze z tą tokoplazmoza to taki troche mit krąży i że nie ma co sie za bardzo nia przejmowac ;) ja jej wierze...bo tak naprawde to i zwykle przeziebienie moze zaszkodzić...a gdyby czlowiek mial sie tak wszystkim przejmowac to by zwariowal :)
Pamietam jak tlumaczyl mi ginekolog ze na toksoplazme mozna chorowac w dziecinstwie albo miec wirusa ktory sie nie uaktywnia a tylko sobie tam jest. Tworzy cos na rodzaje cysty i jak brzuch rosnie to moze peknac. W UK nie badaja pod tym wzgledem.

reklama
Cześć Dziewczyny :-)
Czy wiecie może czy zwolnienia lekarskie mogą się terminami nakładać? Bo do dzisiaj miałam zwolnienie poszpitalne A w sobotę byłam u swojego lekarza i nie chciał mi wypisać kolejnego zwolnienia... Czytając Internet znalazłam informacje że nie ma przeciwskazań do nakładania się l4... No ale lekarz by chyba wiedział?? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
Podobno mogą, też tak kiedyś miałam, żadnych konsekwencji

Do góry