reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hej dziewczyny u mnie też upał jak nie wiem i ciężko mi się funkcjonuje w temperaturach powyżej 30 stopni.

Aneczka ja też chyba 1szy raz czekam na okres rąk bardzo żeby zacząć się starać.

U mnie jutro o zacznie się szósty tydzień po odstawieniu tabletek dokładnie 36 dzień i dalej nic od jakiegoś tygodnia mam takie Nawet nie wiem czy to można nazwać plamieniami bo raz dziennie zdarza mi się że widzę coś różowego na papierze ale na wkładce jest czysta ewentualnie jednak kropka. W dodatku od dwóch dni mocno kłuje mnie jajnik więc boję się że zrobił mi się torbiel. Testy robiłam dwa w różnych odstępach czasu więc w ciąży nie jestem oba wyszły negatywne. Nie mam siły już się dłużej zastanawiać udało mi się na jutro na wieczór umówić do ginekologa

reklama
Hej, ja się topie w pracy- wewnątrz temperatura ponad 30 stopni. U mnie 5tc i pierwszy upałów a ja juz umieram. Nie wiem jak ja tu wytrwam....

Polecam aplikację Ciąża+, przejrzyste informacje, codziennie nowe porady przychodzą, dobrze wszystko wylicza, można monitorować przyrost wagi, jest kalendarz wizyt lekarskich i mnóstwo innych rzeczy [emoji6]
Z jakiej aplikacji ciąży korzystasz? Byłaś już na pierwszej wizycie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej, ja się topie w pracy- wewnątrz temperatura ponad 30 stopni. U mnie 5tc i pierwszy upałów a ja juz umieram. Nie wiem jak ja tu wytrwam....
Ciesz się w sumie, że pierwszy trymestr to lato, a potem już chłodniej będzie [emoji6] ja sobie nie wyobrażam chodzić z brzuchem latem [emoji849] w sumie póki co w ogóle nie wyobrażam sobie chodzić z brzuchem [emoji23]

Dziewczyny po jakim czasie od owu można najwcześniej zatestowac. Jedziemy na urlop i nie chce przeginać i trochę nie wiem co zrobić jakąś paranoja mi się wkręca żebym nie zaszkodziła fasolce gdyby się pojawiła

Dziewczyny po jakim czasie od owu można najwcześniej zatestowac. Jedziemy na urlop i nie chce przeginać i trochę nie wiem co zrobić jakąś paranoja mi się wkręca żebym nie zaszkodziła fasolce gdyby się pojawiła
Podobno u niektórych wystarczy 10 dni, ale to trzeba zrobić ten czuły test 10 [emoji6] ale no nie ma pewności, że wykryje...
Ja zrobię po 11 dniach od owu, zobaczymy co wyjdzie [emoji849]

Wiesz co, wydaje mi się, ze najzdrowiej będzie, gdy wrzucisz na luz :D kobiety nie takie rzeczy robiły, nie wiedząc jeszcze, ze są w ciąży :D mam znajomą, która starała się o drugie dziecko 7 lat i gdyby miała po każdej owulacji uważać na wszystko, to by nie miała życia :D zrób betę najpóźniej jak możesz i nie stresuj się :)

Jeżeli chodzi o test to najlepiej zrobić po terminie miesiączki choć i wtedy też czasami test o czułości 10 nie pokaże ciąży. Najlepiej iść na betę w dniu terminu @lub można sprawdzić betę 3 dni przed terminem @ też nie ma pewność i że wyjdzie pozytywna.

reklama
Wiesz co, wydaje mi się, ze najzdrowiej będzie, gdy wrzucisz na luz :D kobiety nie takie rzeczy robiły, nie wiedząc jeszcze, ze są w ciąży :D mam znajomą, która starała się o drugie dziecko 7 lat i gdyby miała po każdej owulacji uważać na wszystko, to by nie miała życia :D zrób betę najpóźniej jak możesz i nie stresuj się :)
Otóż to nie ma co przesadzać. Bo w każdym cyklu można zajść w ciążę tak naprawdę i byśmy miesiąc w miesiąc nie mogły nic robić od owu aż do czasu kiedy by @ się pojawiła.

Do góry