• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Kto po in vitro?

Ja nie poznałam. Podobno są badania, które też to oceniaja- przy większych skurczach nawet na usg podobno to widać. Ja nie czułam żadnych skurczy, po prostu w związku z tym, że mam endometrioze i 4 poprzednie transfery nie zakończyły się nawet zagniezdzenia zarodka to by zwiększyć szansę lekarka zaleciła mi wlew z atosiban- innowacyjnego leku (jego cena 1000zl) ktory jest stosowany w 2 szpitalach (tylko- ze względu na cenę) w Krk podczas przedwczesnych skurczy macicy między 21-28 tyg ciąży celem zahamowania nadmiernej czynności macicy i zapobieganiu przedwczesnemu porodowi. Mnie niestety, mimo dużych nadziei.. Nie pomogło i to :(
Atosiban miałam we wlewie ciągłym przez 48 godzin w 24 tc. Ma on za zadanie zahamować poród czyli wyciszyć skurcze macicy. Lek jest stosowany na oddziałach patologii ciąży dość powszechnie.

reklama
Wydaje mi się, że napisałam dokładnie to samo ;) a to że jest stosowany w 2 szpitalach usłyszałam od pielęgniarki w Osteomedzie w Krk. Jak jest w innych miastach- nie mam pojęcia ‍♀️

To mi dali kroplowke taka przez wenflon dozylnie z atosibanu za 200 pln
Przy ostatnim transferze... moze u mnie byla jakas mala dawka ale tyle u nich kosztuje

Cos tam pewnie pomaga...

reklama
Cześć Wszystkim.
Jestem tu nowa, od jakiegoś czasu was podczytuje i postanowiłam do Was dołączyć czynnie :)
Co o mnie. Jestem po 5 transferach nieudanych, tzn po każdym beta QUOTE]

Witaj
U nas na forum bardzo malo dziewczyn sie szczepilo i tez wiekszosc jak nie wszystkie leczacych sie immunologicznie jeździ do Pasnika. Dużą wiedze w tym temacie maja dziewczyny na wątku o poronieniach nawykowych i sa tam dziewczyny ktore lecza sie u Malinowskiego i go sobie chwalą. Jak chcesz to tam podpytaj[emoji6]
Mysle ze dobrze ze sie decudujesz przebadac immunologicznie, ale szczepienia bym zostawila w razie co na sam koniec bo to jednak bardzo inwazyjne leczenie i oby byly inne sposoby ktore Ci pomogą dotrzec do upragnionego celu[emoji4]

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry