reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Starania 2019!

reklama
Oczywiście wiem że test najlepiej zrobić z rana, zrobiłam niedawno i zdecydowany negatyw :(

Załączniki

• 20190708_121823.jpg
    20190708_121823.jpg
    981,7 KB · Wyświetleń: 88
Mieszkamy w Uk od niedawna, to ja ci powiem że tu nawet jeszcze u ginekologa nie byłam, nie wiem jak to tu wygląda, poczekam, jak ma przyjść @ to będzie A jak nie to powtórzę test jeszcze :)
Jest tu na forum dużo dziewczyn właśnie z UK i jak dobrze pamiętam to u was do 12tc nie uważa się tego za ciążę.

Najlepsze rozwiązanie poczekać do @ i zrobić test. A ile się już starasz? Jakie masz cykle?

A mi dzisiaj temp. wzrosła do 36,7 wiem nie mam tego termometru owulacyjnego , ale nadzieja mi wzrosła . Dziś trochę boli mnie lewy jajnik ale to tylko trochę. Zobaczymy co z tego będzie, już zaczynam znowu być niecierpliwa i chce już testy robić, ale tym razem nie ma bata czekam do 17 i dopiero robię test ;)

Hej dziewczyny , mogłybyście mi napisać jakie informacje uzyskałyście na temat optymalnego poziomu TSH przy staraniu się o dziecko ? Ja dzisiaj odebrałam wyniki i mam tsh 2,671. Niby na stronie labolatorium napisane jest, że normą są wyniki od 0.38 do 5,33 ale ciągle słyszy się, że do starań o dziecko najlepiej będzie jeśli wynik będzie w okolicach 2 . Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień.

Hej dziewczyny , mogłybyście mi napisać jakie informacje uzyskałyście na temat optymalnego poziomu TSH przy staraniu się o dziecko ? Ja dzisiaj odebrałam wyniki i mam tsh 2,671. Niby na stronie labolatorium napisane jest, że normą są wyniki od 0.38 do 5,33 ale ciągle słyszy się, że do starań o dziecko najlepiej będzie jeśli wynik będzie w okolicach 2 . Wizytę u ginekologa mam dopiero za tydzień.
Od każdego ginekologa słyszałam , tsh mniej niż 2 , w ciąży i podczas starań , jeśli masz wizytę za tydzień ,to na pewno Cię każe zrobić dodatkowo ft3i 4 oraz anty tpo , więc myślę że spokojnie jeszcze przed wizytą możesz to zrobić , i z tymi wynikami do endo

reklama
Cześć dziewczyny, trochę odchorowalam te najlepsze wyniki mojego Malża, ale dziś wracam pełna kolejnych nadzieji, dziś 10 dc więc jeszcze troszkę, ale paczka z żelem i suplementami dla niego już czeka w paczkomacie, a to co udało nam się kupić na miejscu to vitotal, i zjada. Kupił sobie nawet spodenki od piżamy by w nich spać, więc chyba mega mu zależy, żeby było luźno i coś się poprawiło. Ruchliwość plemników jest ok, niestety jest ich po prostu mało, ale nie jest najgorzej. Weekend intensywny więc starałam się nie myśleć o tym jaką czeka nas walka o dzieciątko

Do góry