reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Jabjuz nie wiem . Tu wszystko laczy sie ze soba i co na co ma wplyw ze prolaktyma taka wywalona w kosmos to nie wiem i ten Estradiol. Ty sprawdzalas poziom? No cyce malo mi nie rozsadzi. Naturalnie to najmniejszy rozmiar mam a dzis to wyplywaja mi.

Estradiolu jeszcze nie, pewnie w dniu transferu zrobimy. Prolaktyne tak i mam ok. Razem z tsh zbadalam. No cos u Ciebie to troszke szaleje...

reklama
Przy tej dawce zastrzyku beta jest jeszcze między 4 a 9. Jeśli miałaś test o czułości 10, to jest ryzyko że może być zafalszowany. Jeśli o czułości 20 to raczej zwiastuje dobre nowiny :)
Lec jutro na betę! Musi ktoś zmienić passę na tym forum :)

@Butelka123 kochana dawaj znac jutro jak beta a my kciuki zaciskamy![emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Przydadza sie dobre wiesci motywacyjne!!![emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dzoanna nigdy nie miałam usg tarczycy. Jutro pójdę zrobić ft3 ft4 i tsh i zobaczę ale już wyczytalam na ulotce encorton że efektem ubocznym jest "księżycowata twarz", i już na forum o poronieniach nawykowych Hatice napisała, że jej kuzynka po encortonie miała takie chomiki dość długo zanim to zeszło. Niby brałam tylko 5mg przez 14 dni ale jak Malina mi w Łodzi zaleci z 40mg to nie wiem co to będzie muszę mu wspomnieć, że tak mi się dzieje. Aha no i wspomnę że wcześniej od ok 4 lat przy symulacjach jak kontrolowałam ft3 ft4 i tsh zawsze miałam w normie więc może dlatego nie miałam zalecanego USG.

Hmm no to moze faktycznie encorton...
Ej a mnie wlasnie ciagle bola jakby wezly chlonne... MOZE CHOMIKI MI ROSNA!!! [emoji23][emoji23][emoji23] bo tez od jakiegos czasu biore encorton ale numer

Cześć! Jestem tu nowa... czy któraś z Was miała problem z powstawaniem blastek? Pierwsze in vitro z 6 komórek zapłodnilo się 4 i żadna nie dotrwała do 5 doby a teraz z 9 komórek zapłodnilo się tylko 4 i boje się, ze znów będzie to samo...
Myślę, że jest trochę tutaj takich dziewczyn. U nas póki co z zdiagnozowanych przyczyn czynnik męski i też jest problem z przeżyciem zarodków... Więc nie jesteś sama. Mieliście jakieś szersze badania, kariotyp?

Dzoanna oby nie! Smiesznie to brzmi, ale uwierz wygląda jakbyś spuchła po wyrwaniu 8 także mam nadzieję że to szybko zniknie, bo jestem wysoka i szczupła i twarz mam jak księżyc w pełni ;-)

Ja sie z siebie smieje bo czuje wezly chlonne faktycznie i myslalam ze to przez intralipid jakies oslabienie. Wierze ze to nieciekawe ... jak wszystkie skutki uboczne tych kosmicznych staran... ehhh
A pisaly cos dziewczyny o tym jak to cofnac?

Czlowiek uczy sie cale zycie... widza ze wychodzi sie z wizyty w emocjach i zdezorientowane. U mnie to grosze na szczescie... ale juz bede zwracac uwage na ilosc bo tez dzis bralam torbe cala i papiery przy sobie mialam i jeszcze zapisywalam cos i przegapilam moment. Femibion 2 tez za 80 pln byl drogi w ch...
Patrząc na te koszta to juz człowiek machnie ręka i myśli tylko o tym zeby sie udało.

Dzięki za pomoc test o czułości 20 , ale ja po ostatnim wyniku się nie napalam (wręcz naprawdę podchodzę do tego bardzo sceptycznie ) - spadek dał mi w kosc i to mocno ( chociaż robiłam tez przy becie 53 i wychodził negatywny i to ten o czułości 10 :oops:
Ja tez juz sie nie nastawiam na nic nawet jesli test wyjdzie pozytywnie to puki nie bede trzymac maleństwa w rękach to chyba nie bede umiała juz sie cieszyc po tych przejściach.

reklama
Patrząc na te koszta to juz człowiek machnie ręka i myśli tylko o tym zeby sie udało.

Dokladnie, nawet sie ust nie chce otwierac. Dzisiaj na szczescie moj lekarz mnie jakos tak pozytywnie nastawil - w sensie pogadalismy o roznych rozwiazaniach, sytuacjach, badaniach, widze ze on naprawde nie naciaga... na wszystkie badania swiata... mysle ze to dosc dobry lekarz jest a i czlowiek nie zarozumialy jak to lekarze potrafia siegac szczytow ego.
Takze niech sobie aptekarz zje ten estrofem i niech mu cycki urosna[emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry