reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Lilka, Haniu gratuluje 1-go miesiąca:-):-):-):-)

Kochane, co do antykoncepcji to u nas w gre wchodzi moze kiedys drugie malenstwo:tak::tak: ...wiec srodki mechaniczne raczej odpadaja...:confused::confused:

takze zastrzyk bylby idealny, ale za duzo skutkow ubocznych...:szok::szok: ale chyba zostana albo tabletki, albo plasterki albo szklanka wody:-D:-D:-D

reklama
Asix ja małego na brzuszku kładę już od tygodnia. Czyli jak miał już 2 tygodnie to lądował na brzuszku:sorry:
Położna jak u nas była mówiła że spokojnie już można, a moj mały strasznie główkę podnosi więc mu to pasuje ale oczywiście tylko na chwilkę:eek:

A co do odciągania pokarmu. To moge ci powiedzieć, że laktator to super sprawa (ja mam Aventu). Przez pierwsze 2 tygodnie karmiłam butlą z moim pokarmem odciągniętym.
Wtedy byłam w poradni laktacyjnej.
I tak odciągnięty pokarm można przechowywać w lodówce przez 24 godziny. Czyli odciągasz do buteleczki pokarm potem np mężuś wyciąga go i podgrzewa w ciepłej wodzie. Tylko nie w gotującej się wodzie tylko np dajesz wodę zagotowaną z czajnika do garnuszka wkładasz butelkę i się ogrzewa. Bo w gotującej się wodzie straciłoby to mleczko wszytskie witaminki itp.
Aha. No i tego mleczka jeśli dasz dziecku i ci zostanie to nie podaje się go ponownie.Trzeba wówczas wylać.
Karmiłam 2 tyg właśnie tak jak napisałam i było gonienie od lodówki do podgrzewacza i tak w kółko. W między czasie odciąganie. Zajob mieliśmy niezły.

Troche skomplikowanie napisałam ale mam nadzieję, że pomogłam;-)

Właśnie przed chwilą synek zasnął więc wstawiłam pranko i idę po kawusię bo mi smaka narobiłyście:rofl2:

hhehe jest tyle teorii co do przechowywania pokarmu:tak:mi polozna laktacyjna powiedziala ze najnowsze badania mowia ze do 4dni w lodowce a do 8godzin w temp pokojowej:-p i badz tu madry czlowieku:-p samemu trzeba sprawdzac chyba czy jest dobre:-)

U mnie ciag dalszy choroby meza i kolki corki, padam na pysk:-( daje jej griper water na kolki ale chyba nie dziala:-(

lilka larvunia gratuluje miesiecznicy:tak:ucalujcie malenstwa:tak:

dziewczyny wychodzicie juz na takie godzinne spacery z dziecmi?u mnie jest 5stopni i mala juz byla werandowana kilka razy zaliczyla tez dwie wizyty u lekarza 3 wizyty u dziadkow:-pmoge z nia isc na godzinny spacer?

ja bylam na spacerze z malym jak mial 6 dni na krotkim moze z 20 min
ale maly ma sie swietnie
i prawie codziennie chodzimy sobie na spacery ... dlugosc zalezy od tego jak mi sie chce chodzic

witam wieczorowo

ja z malym od dzis sami w domciu, tata po 2 tygodniach urlopu wrocil do pracy.
maly znow ladnie spal w nocy i az do 12 dal mi pospac, za to jak sie obudzil to lepiej nie mowic, dopiero ok 16 jadlam sniadanie.:szok: :sorry2:

a co do antykoncepcji to gadalam z moim i bede brac z ok 2 lata tabletki i w miedzy czasie sie zobaczy czy bedziemy chciec 2 dziecko czy nie, jesli nie to moj sobie podwiaze. :-D

kathe ja w 3 dobie bylam na 1,5 tyle ze z przerwami bo po malych sklepikach lazilam no i bylo ok 15 stopni i slonecznie, bezwietrznie, o wiele cieplej niz w pl

Dziewczyny, ja jutro powinnam stawic sie do swojego ginekologa - mialam wziac zastrzyk antykoncepcyjny (dziala przez 12 tygodni), ale wpisalam w necie i naczytalam sie o takich skutkach ubocznych, ze zgupialam... hmmm, tycie, lysienia, calkowity zanik okresu i powrot plodnosci po mion.12-18 m-cach:szok::szok::szok:

Jakie srodki anty stosujecie? ...bo ja juz nie wiem, no i karmie piersia...

Mi te zastrzyki odradziła położna. Dlatego teraz biorę cerozette. U mnie też żadne mechaniczne środki nie wchodzą w grę poniewaz w ciągu dwóch lat chcemy postarać się o drugiego bobasa:-)

-prezerwatywy moga byc ale nie widze ich na dluzsza mete-wkurzajace ze trzeba przerywac akcje i zakladac,pozatym nie raz szukalismy jej :sorry2:

Efekt używania prezesów leży teraz obok mnie:-) Także ja przestałam wierzyć w antykoncepcyjne działanie gumek;-);-)

dziewczyny czy macie juz prezenty dla wszystkich mi jeszcze brakuje ;( a szczegolnie pomyslow
w sobote lece do polski i jakos marnie widze zakupy .....
U nie bieda z zakupami, mam tylko jeden dla Ingi... matę edukacyjną Tiny love. Nie chce mi się jechać na zakupy. Na razie zbieram zamówienia.

dziewczyny wychodzicie juz na takie godzinne spacery z dziecmi?u mnie jest 5stopni i mala juz byla werandowana kilka razy zaliczyla tez dwie wizyty u lekarza 3 wizyty u dziadkow:-pmoge z nia isc na godzinny spacer?

Moja mała wychodzi na dwór odkąd sończyła tydzień. Od razu rzuciliśmy ją na głęboką wodę i poszliśmy na godzinkę. Teraz spacerujemy ok. 2-3 godzin. Inga jest zdrowiutka, zero kataru czy kaszlu:-)

Efekt używania prezesów leży teraz obok mnie:-) Także ja przestałam wierzyć w antykoncepcyjne działanie gumek;-);-)

a ja nienawidze gumek :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: bralam tabletki i zapomnialam zaczac nowe opakowanie a przerywany tez mi nie lezy :no: wiec nic nam w sumie nie zostalo jak pojsc na calego lub meczyc sie w gumkach i oboje stwierdzilismy ze chcemy miec dzidzie :-p i juz w pierwszym cyklu zaszlam :-) :-) :-)

reklama
Witam wieczorowo:-),
przepraszam ze nie zagladam tu zbyt czesto ale nie mam czasu:zawstydzona/y:,widze,ze na forum pomalu swiateczny nastruj sie wkrada:tak:,i temat o karmieniu piersia nadal aktualny.Ja nie mam kompletnie pomyslu na rpezenty:-p.nie mam w tym roku do tego glowy, a o karmieniu piersia juz zapomnialam,bo maly nie przybieral na wadze i polozne zdecydowaly za mnie o dokarmianiu butelka,jak zaczelam dokarmiac tak w przeciago ok.2 tygodzni maly zapomnial co to cycek,wazne,ze zaczal przybierac na wadze ma juz ponad 3700kg wiec przytyl 0,5kg w 3 tygodnie.
Nie bede sie wiecej rozpisywac co u mnie bo toby mozna ksiazke napisac:dry:,a kto ma na to teraz czas?

Pozdrawiam wasystkie mamy i ich maluszki,dobrze ze juz wszystko pomalu wraca do normy:blink:.

Do góry