reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziekuje [emoji8][emoji8][emoji8]
Byłam u innego ginekologa i powiedział ze prawy jajnik rzeczywiście pracuje a w lewym
coś ciemno
Powiedział ze jeśli chce możemy rozważyć drożność jajowodów ale ja nie wiem co o tym myśleć
Powiedział ze zrobimy monitoring cyklu poczynając od 8 dnia cyklu aż do owulacji aby zobaczyć jak się zachowują jajniki
Nigdy nie miałam monitoringu pełnego,zazwyczaj jechałam juz po owulacji lub w jej dzień
Powiedział ze możemy spróbować poindukowac jajniki clo albo etruzilem -pierwszy raz słyszę o tym leku
Mój mąż stwierdził ze to chyba jakiś naprotechnolog a ja uważam ze skoro mamy walczyć do końca roku naturalnie to popróbujmy wszystkiego i juz ....
A tak naprawę jeśli homocysteina będzie wysoka to tez nie ma co się pchać w ivf bo i tak jest duży % ze się nie uda [emoji20]
Mętlik w głowie ogromny [emoji848]
Ja miałam robiona drożność jajowodow przed podejściem do in vitro bo jeden jajowod mialam calkowicie niedrozny. I po laparoskopii od razu udało się że jestem w ciąży :-) :)

Dziewczyny proszę doradźcie mi jakie jeszcze badania mogłabym wykonać przed kolejnym transferem. Może znacie jakiegoś dobrego immunologa w okolicach trójmiasta? Wiem że dr Paśnik najlepszy, ale niestety wycieczka do Łodzi nie wchodzi w grę.
Kochana ja u nas w Trójmieście nikogo nie znalazłam więc też do Łodzi w październiku śmigam..

Widziałam w internecie że dr P jeszcze w Warszawie przyjmuje, był ktoś może w Warszawie u niego? A dałabyś mi namiary na niego?
Kochana w Warszawie niestety sporo drożej wizyty oraz badania choć to ten sam lekarz...Do Łódzi to podobna droga z trójmiasta... W Invicta Gdansk może zrobić badania immunoloczne w pewnych zakresie.. Robią receptywnosc endometrium które wskazuje poziom NK w endo oraz ostatnio badanie cytokin wprowadzono.. Ale leczenie pewnie i tak tylko sterydem i Intralipidem.. U mnie po tym leczeniu z ostatniego crio biochemiczna więc teraz próbuje doc.P.. Zadzwoń do APC do Łodzi ale tam terminy teraz chyba dopiero na koniec Listopada...

reklama
Kochana w Warszawie niestety sporo drożej wizyty oraz badania choć to ten sam lekarz...Do Łódzi to podobna droga z trójmiasta... W Invicta Gdansk może zrobić badania immunoloczne w pewnych zakresie.. Robią receptywnosc endometrium które wskazuje poziom NK w endo oraz ostatnio badanie cytokin wprowadzono.. Ale leczenie pewnie i tak tylko sterydem i Intralipidem.. U mnie po tym leczeniu z ostatniego crio biochemiczna więc teraz próbuje doc.P.. Zadzwoń do APC do Łodzi ale tam terminy teraz chyba dopiero na koniec Listopada...
Dzięki, zadzwonię. I tak narazie czekamy, bo w sumie nie wiadomo co robić. Steryd miałam włączony za każdym razem, ale dwa razy CB. Ciężko decydować co dalej robić, lekarz proponuję zabieg, bo mi się trochę moja endometrioza rozszalal, a ja już sama nie wiem co robić. Mamy jeszcze dwa zarodki, ale tak ciężko było je uzyskać, że boję się że następna stymulacja nie wchodzi już w grę.. Ech ciężkie te decyzję..

Do góry