reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe Mamy 2020r

No niestety mojej lekarki nie ma poszłam tylko do niej aby mi coś na pęcherz dała na szczęście wzięła tylko 100 za wizytę z usg przynajmniej ciutke spokojniejsza jestem bp wcześniej był tylko pęcherzyk A Ty macica się rozciąga ciałko żółte no nie ukrywam że liczyłam już na jakieś bicie

reklama
Suri - dlaczego nie chce drugiego? Co Ci powiedział ?
Mam jedna koleżankę, której facetowi odbiło jak zaszła w druga ciąże ( bo nie chciał) i przez całe 9 miesięcy był zimnym ch...m. Dopiero jak zobaczył młodego to się mu w końcu przestawiło w główce. Świata za nim nie widzi... ale koleżance w pamięci zostało jaki potrafi być ... :/
Mój się cieszy ALE ze względu na moja sporą nadwagę patrzy na wszystko co jem i już miałam swoje uwagi ze jak to będzie jak ja jeszcze przytyje... tez mi przykro. Zawsze ważyłam 59-62kg a teraz startuje z 80kg :( przed pierwsza ciąża leczyłam się dość długo hormonalnie i wtedy jiz przytyłam, później schudłam, po ciąży problemy z trzustka itd ale dla niego to nie jest wytłumaczenie tylko lenistwo. Po części się z nim zgodzę, ale jak patrzę ile je np moja teściowa która urodziła ich 3 a wyglada jak szparaga a ile jem ja ... to jednak życie jest niesprawiedliwe. Tak czy siak jak w poniedziałek będzie Ok na wizycie to naprawdę muszę iść do dietetyka i ustalić jakiś program jedzenia :/
Ja teraz tez wazę ok 80 kg ale jestem dość wysoka bo 176 . Mój A się tym nie nie martwi ja trochę już bardziej . Ale dzisiaj na śniadanie zrobiłam owsiankę później koktajl ze szpinaku . Oglądałam tez już ćwiczenia jakie można wykonywać w ciąży . I jak wszystko ok to zapisuje się na jakieś zajęcia dla ciężarnych
Właśnie to chyba tak jest , że im lepszy sprzęt ma ginekolog tym szybciej cokolwiek zobaczymy :) jak ktoś ma słaby sprzęt to dłużej będziemy musimy czekać na widok serduszka , potem na określenie płci itd
tez mi się wydaje ze im lepszy sprzęt tym wszystko bardziej widoczne

Będzie waliło jak dzwon na następnej wizycie :) ważne ze pęcherz wraca do normy.

Mi tez przydałby się spacer ale nie mam siły Jakoś się zebrać.

A co do książek to mi szwagierka poleciła 365 dni :) mówią ze to taki polski Gray - ja przeczytałam pierwsza cześć Graya i podziękowałam. Natomiast ta książka
Mnie mega wkręciła. Do ambitnych nie należy ale mi bardzo pomogła jako odmozdzacz i 3 części przeczytałam za jednym zamachem. ;)

Kasia ja to bym jeszcze połaziła ale koja Zośka miała parcie na kupę i chcąc nie chcąc na chatę. To len taki ze maskara 🤦‍♀️
Oglądamy o jakiś psach gadających i kolorytem Mikołaja . Stary w robocie . Ja odliczam do 17 na ‚chłopaków do wziecia’ a później Shrek.
Dzisiaj udało nam się obejrzeć Grincha wiec takie soboty lubie. Stary posprzątał chatę wiec luz

Właśnie to chyba tak jest , że im lepszy sprzęt ma ginekolog tym szybciej cokolwiek zobaczymy :) jak ktoś ma słaby sprzęt to dłużej będziemy musimy czekać na widok serduszka , potem na określenie płci itd
No właśnie jak byłam prywatnie, to mimo 4-5 tyg lekarka mowila że już maleńki zaridek widać i na pewno jajo nie jest puste. A w piątek lekarz robil usg na bardzo starym sprzęcie i bylo widac same jajo

Kasiaparasia może u mnie będzie jak u twoje koleżanki? nie wiem co się w tej męskie głowie tam kluje. tego chyba nikt do końca. nie wie ;) choć nie ukrywam że ta sytuacja mnie męczy psychicznie.
Dlaczego nie chciał? bo mu tak wygodnie, ja jedno dziecko sama ogranialam, brałam że sobą, on tylko z do skoku, a z dwójką w tym jednym malutkim to wiadomo że trudniej i już będzie musiał się zaangażować. A tak to piwo, komputer i qurwa hajlajf 👿

reklama
Do góry