reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Oj chciałabym miec tyle latek co ty. Niby 6 lat roznicy ale robi roznice ;) Chociaz ja sie nie czuje na tyle co mam. Ja pozno sie zaczelam starac bo pozno sie zdecydowałam wyjsc za maz :) Mialam 29 lat. Taka chyba dla mnie kara. Chociaz zawsze mialam instynkt i zawsze wiedzialam ze bede MAMA ;)
I bedziesz mamą,to tylko kwestia czasu.
Ja wyszłam za mąż mając 23lata a i tak to nie pomogło zeby miec dzieci przed 30stka jak zawsze planowałam, 26 i 28lat no i moze jedno na starość koło 38;)
Teraz myślę ciągiem isc,jak tylko sie pierwsze urodzi,to od razu po 8-10mieisacach kolejny transfer planować,jak zarodków wystarczy z tej stumulacji. Ale to znowu tylko plany a rzeczywistość pewnie ni jak się bedzie do tego miała.

reklama
@Aduś16 dzis przeglądałam swoje wyniki, bo przygotowuje się do mojego drugiego transferu i chciałam nawiązać do tego, co pisałaś niedawno na temat zarodków, ze ktoś Ci powiedział, ze te niższej klasy są wadliwe 🤦🏻‍♀️ I ze to ostatni pominięty od dawna zarodek. Już pisałam ze to nie prawda, a żeby Cię bardziej upewnić, to ja nawet nie wiem jakiej klasy mam moje dwa zamrożone zarodki, wiem ze to są blastocysty, ale o numeracji pierwszego dowiedziałam się dopiero po nieudanym transferze, jak otrzymałam list z kliniki. Podchodzę do In vitro we Francji, wiec albo się tutaj o tym nie mówi, albo po prostu mi nikt nie powiedział takich szczegółów, a ja szczerze nie dopytywałam, bo zapomniałam 😆. @goffa13 tez podchodziła we Francji, nie wiem czy Tobie mówiono o tych klasyfikacjach?
Również we Francji nie masz możliwości zaczęcia drugiej procedury, dopóki nie zostały wykorzystane wszystkie zarodki które są zamrożone- wiec gdyby były wadliwe, bo maja gorsza klasyfikacje, po prostu nie były by zamrażane!
Także głowa do góry i trzymam kciuki za rosnąca betę 😘
Masz rację kochana. Podobnie jest z tego co wiem w Norwegii, nie podają oznaczeń bo wg każda ma potencjał a w Niemczech chyba podają dobrą bądź bardzo dobra zamiast tych wszystkich cyferek.
Odebrałam wynik i beta 284 w 11dpt (48h temu była 105) próg 37.. Więc rosnie w podobnym tempie. Już bety nie powtarzam bo zaraz przekraczam granice. Za tydzień pojadę do Polskiego ginekologa w Coventry na usg, wtedy musi być już pęcherzyk bo będzie 19dpt...

I bedziesz mamą,to tylko kwestia czasu.
Ja wyszłam za mąż mając 23lata a i tak to nie pomogło zeby miec dzieci przed 30stka jak zawsze planowałam, 26 i 28lat no i moze jedno na starość koło 38;)
Teraz myślę ciągiem isc,jak tylko sie pierwsze urodzi,to od razu po 8-10mieisacach kolejny transfer planować,jak zarodków wystarczy z tej stumulacji. Ale to znowu tylko plany a rzeczywistość pewnie ni jak się bedzie do tego miała.
O matko! Następna z tą staroscia w wieku 38! Popieram idź za ciosem jak już się uda

Masz rację kochana. Podobnie jest z tego co wiem w Norwegii, nie podają oznaczeń bo wg każda ma potencjał a w Niemczech chyba podają dobrą bądź bardzo dobra zamiast tych wszystkich cyferek.
Odebrałam wynik i beta 284 w 11dpt (48h temu była 105) próg 37.. Więc rosnie w podobnym tempie. Już bety nie powtarzam bo zaraz przekraczam granice. Za tydzień pojadę do Polskiego ginekologa w Coventry na usg, wtedy musi być już pęcherzyk bo będzie 19dpt...
Super wieści kochana. Mowilam ze będzie dobrze😍😍😍😍

Superrrrr! Ciesz się i skup na sobie i kropku 💞🙂

reklama
Do góry