reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Tak, ale to i tak nic Ci nie da, jak się dowiesz ile komórek jest ok. To nie konkurs na ilość[emoji4]I to dopiero połowa sukcesu, albo i jedna trzecia nawet. Liczy się ile dobrych zarodków powstanie i przetrwa. No i co najważniejsze, ile się zaimplantuje i zostanie. Długa i niełatwa droga. U każdego przebiega inaczej. Czasem jeden jedyny zarodek daje ciążę. A czasem 5 i więcej teoretycznie dobrej jakości nie daje nic... Loteria? Szczęście? Genetyka? Immunologia? Długo można dyskutować i chyba nikt nie odważy się powiedzieć że wie co zrobić żeby na pewno się udało...

Masz racje . To jest poprostu loteria . Nic nie pozostaje tylko cierpliwie czekać na wynik . Tylko spokój mnie uratuje [emoji23]

reklama
Pytanie do dziewczyn, które wraz z ostatnią tabletką antykoncepcyjną zaczynały przyjmować Gonapeptyl Daily. Co powinno wykazać usg po 12 dniu przyjmowania tego zastrzyku? Będzie to usg w trakcie okresu [emoji19]
No to ja mam jakoś inaczej, bo ja zaczęłam gonapeptyl jeszcze w trakcie brania antyków. Mam zastrzyk co drugi dzień od 13dc. Jakoś tego nie ogarniam, ale tak mam brać i tak biorę, ale za cholerę nie pamiętam czy tak samo to było 2 lata temu. Pamiętam tylko że po zakończeniu antyków wtedy były 2 rodzaje zastrzyków (miałam menopur i gonapeptyl). Zobaczymy jak będzie teraz.

Ehhh, ja już też nie ogarniam. To moja trzecia klinika i każde przygotowania wyglądają inaczej. Aczkolwiek w poprzednich dwóch klinikach nie miałam takiego protokołu. W dniu ostatniej tabletki pierwszy zastrzyk. Zastrzyków mam 14, na usg kazał lekarz przyjść pomiędzy 12a14 zastrzykiem.
No to ja mam jakoś inaczej, bo ja zaczęłam gonapeptyl jeszcze w trakcie brania antyków. Mam zastrzyk co drugi dzień od 13dc. Jakoś tego nie ogarniam, ale tak mam brać i tak biorę, ale za cholerę nie pamiętam czy tak samo to było 2 lata temu. Pamiętam tylko że po zakończeniu antyków wtedy były 2 rodzaje zastrzyków (miałam menopur i gonapeptyl). Zobaczymy jak będzie teraz.

Dziewczynki mam dzisiaj załamke. Kończę 5 tydzień na tabletkach anty a od wczoraj plamie delikatnie tak jak pod koniec miesiączki, nie żywa krew ale brunatne zabrudzenie jest na wkładce. Powinnam jeszcze tydzień brać anty ale boje się ze przez te plamienia odwołają stymulację🥺🥺 czy któraś z was miała plamienia przy antykach. Dajcie znać proszę bo osiwieje do poniedziałku 🥺
Ja teraz jak biore 2 opakowsnia pod rzad tez zaczynam czasami plamic, to nic takiego. Tylko mi gin mowil ze jak zaczynam plamic to odstawic antyki i czekac na okres nie ma sensu tego sztucznie wydluzac jak organizm juz sam sie domaga. Tylko Ty bierzesz przed stymulacja a to inna historia. Moze napisz do lekarza.

reklama
Do góry