reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczynki i mam jeszcze jedno info ! Ale nie wiem czy dla was to będzie jakaś nowość. Dr zaproponowała opcje dodatkowa dla komórek jajowych. Mówiła ze czasem się zdarza ze mimo prawidłowej stymulacji i poziomu estradiolu, pobrane komórki mogą być niedojrzałe do zapłodnienia i oni maja jakaś pożywkę w której komórki po punkcji dojrzewają i zastają zapłodnione. Opcja jest płatna 600 zł ale jeśli nie ma potrzeby jej stosowania to pieniążki zwracają. Oczywiście dokupiła ta opcje „ na wszelki wypadek „
Pierwsze słyszę, brzmi ciekawie. Jaka to klinika?

reklama
Dlatego już wtedy lekarz mógł zmienić dawkowanie i wydluzuc stymulacje. Naprawde wszystko mozna. Amh nie jest tragiczne. Przetraw wszystko ale serio pomys o kobsulracji u innego lekarza. Wyniki masz, moze inne świeże spojrzenie wniesie coś.
AMH 1.77 nie jest złe. Ja miałam 2.2 i jajec multum, tylko nierówno rosły. Pobrali 16 czy 18 już dokładnie nie pamiętam bo wszystkich nie zapladnialam i nie wszystkie były dojrzałe.
Każda z nas inaczej reaguje na leeki:( jeszcze lekarz musi mieć wyczucie, to coś. U mnie regulowano dawki leków od 170-180 do 300 ostatniego dnia stymulacji.

Trznan nocbo kciuku zeby wszystko się udało ! Ja nam jeszcze 3 blastocysty - zobaczymy ....
Miałaś jakieś przerwy między transferami ?
Ja pierwszy miałam na naturalnym cyklu drugi sama nie wiem co o tym myśleć....

Miałam przerwę, bo lekarz zlecił histeroskopię. Zazdroszczę trzech blastek :) Zobaczysz co lekarz doradzi, może to po prostu nie był "ten" zarodek, wierzę, że Ci się uda, tylko trzeba próbować, nie ma innej opcji 💪

Kochana z tego co kojarzę to tam nie badają WSZYSTKICH możliwych chorób, tylko te najczęściej występujące. Na pewno daje to jakiś spokój.
Teraz koleżanka robiła to na 10 uzyskanych zarodków(39 lat) i wyszło, że 4 są ok.
Trochę mnie to rozjaśnilo, nie powiem.
A. I może wybrać płeć po tym badaniu😉
Wybór płci w PL?

A więc tak. Na wizycie czyściusienko[emoji3][emoji3][emoji3] więc odpalamy lokomotywę[emoji6]
W ciągu tygodnia rzekomo mam dostać okres. Od 2dc menopur 300j, od 3dc gonapeptyl. Monitoring 6 8dc i jakieś korekty wtedy. Pytałam o hiperkę ale z moim amh i wiekiem(grrr.... uwielbiam to sformułowanie "w pani wieku"[emoji52][emoji23]) nie powinna mieć miejsca. Najprawdopodobniej pójdą 5d zarodki. Dwa. I ma być IMSI jednak.
Całe szczęście, że udało się kupić leki na refundację. 160zł a 2860 to jednak masakra... oby zmieścić się w 3 podejściach.

Jestem tak podjarana, że to za moment się zacznie jak nie wiem[emoji23] no i pełna przeświadczenia chyba we własnej naiwności że od razu się uda. Mam zamiar celebrować każdy zastrzyk[emoji23]
To będziesz trochę szybciej niż ja. Ja mam jeszcze 4 dni antyków.
Myślałam, że to ja jestem dziwna, że czekam na dzień kiedy mam zastrzyk (bo na razie mam co 2 dzień) i się z tego zastrzyku cieszę 😊 Ale miło, że nie jestem sama z takim nastawieniem😀😀😀 Lecimy Laseczka!!!Niech się dzieje ❤️

Miałam przerwę, bo lekarz zlecił histeroskopię. Zazdroszczę trzech blastek :) Zobaczysz co lekarz doradzi, może to po prostu nie był "ten" zarodek, wierzę, że Ci się uda, tylko trzeba próbować, nie ma innej opcji 💪
Dziękuję za optymistyczne podejście 😘 szczerze to u mnie z tym kiebsko , zawsze sobie myślę innym się udaje dlaczego mi nie ??? Coz na to pytanie do dziś nie mam odp.
A w jakiej klinice się leczysz ?

Zrobiłam dziś kilka badań: kariotypy, KIR, ANA1, pakiet badań trombofilia (mutacje czynnik V Leiden i genu protrombiny, warianty C677T i A1298C MTHFR , PAI-1/SERPINE1 oraz V R2), wirusologię ja plus mąż, i jestem lżejsza o 2 tysiaki 🤦‍♀️ Co do reszty dorobię to co zleci Paśnik. Teraz pozostaje czekać na wyniki i wizytę.
Kilka dni temu odstawiłam leki po transferze i mam od dwóch dni tragiczną cerę - czoło, broda, dekolt w takich małych pryszczach, nigdy nie miałam większych problemów z cerą :(

reklama
Hej Dziewczyny,
Muszę jutro z mężem zrobić kariotypy i jeszcze detekcja mutacji... Czy wiecie czy trzeba być na czczo?
Kariotypy robiłam dziś z mężem i takie dostaliśmy wytyczne: "Kariotyp (krew): Prosimy, aby dzień wcześniej stosować dietę lekkostrawną, nie spożywać alkoholu oraz pić więcej wody. Nie trzeba być na czczo. "

Do góry