reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Pierwsze kłopoty z naszymi maluszkami

Moniqa tylko to ma byc ciekla parafina:tak: (nie wiem, czy w sprzedazy jest 'nieciekla', ale lepiej zaznaczyc) Jest przezroczysta i baaaardzo tlusta. Dobrze, ze to maz jest od kapieli i mycia po niej wanny:cool2:;-)
W instrukcji nic nie ma dot. kapieli, jest tylko napisane, ze jest na przeczyszczenie:nerd:
Pytalam w aptece, czym sie rozni ta parafina od np. Oilatum. Okazuje sie, ze w Oilatum tez jest parafina, ale emulgowana i dodatkowo sa inne srodki myjace i pielegnacyjne.

reklama
Tez mam wrazenie, ze lepiej natluszacza:tak:
Koniecznie musze kupic mate antyposlizgowa do wanny, bo gdyby nie refleks meza, to by Paula wywinela niezlego orla:no:

Ja tez dziś sie skusilam na zakup parafiny i juz wypróbowałam,po wodzie pływaja takie tłuste oka jak w rosole:baffled::-D.Skóra jest po niej taka fajna,miekka i tłusta.my codziennie nie bedziemy jej uzywać.

a ja musialm dzis isc znowu do pediatry,Hania obudzila sie z mega kaszlem,wymiotowala,srujta nadal i musi byc na antybiotyku,normalnie sluchac u niej takie rzezenia.Mam nadzieje,ze nie zacznie wiecej srujtac.Zuzia duzo lepiej,wreszcie mowi,wreszcie dla niej:cool2:.Zagaduje mnie na smierc;-).
Ketotifen na czas brania antybiotyku,mam odstawic Hani.

Dziewczyny czy Wasz dzieci tez wygladaja jak z plakatu "przemoc w rodzinie"?:baffled: Paula ma tyle siniakow na nogach ze szok, do tego jakies pojedyncze na posladku i plecach, lekkiego guza na glowie itp. Gdyby ja dzis wzieli na obdukcje, to chyba nie udaloby sie nam wytlumaczyc, ze nie maltretowalismy dziecka:no: :baffled:

kajenka - owszem znajdzie sie... a te slady uczulenia ,z daleka wygladaja jak by byla oparzona wiec i przypalam ja rowniez...:dry:;-)

a sluchajcie,pisalam Wam,chyba we wtorek,ze kupilam Hani,masc Alantan,na odparzona masakrycznie pupcie.POP 2 dniach nie bylo sladu prawie.Ale ona rowniez jest na azs.Wiec zrobilam probe,rece smarowalam je Alantanem wlasnie,a nogi OIlatum,zeby sprawdzic,co lepiej na nia dziala.I w zgieciach rak poprawa ,wczoraj nie bylo sladu w lewej,w parwej jeszce troszke,no i nadgarstkij jeszce kilka posmarowan. nogi bez zmian.Uzywalyscie jej kiedys?

Hehe Kajenko ... Dawid niedośc ze jest bity i jak to Katka napisała podpalany to jeszcze nie pozwalamy mu spać ;-):dry::sorry2: ... a poważnie to faktycznie wyglada jak po wojnie :sorry2:

Katuś Alantan powiadasz ? ... hmmm... czyli bede musiała kupic, może i u Nas pomoże na sucha skórkę na rękach

Kupiłam wczoraj parafine i ... nie wiem jak u Was ale u Nas tyłek i nogi ładnie nawilżone ... reszta nie bo Dawid za chiny położyć w wannie sie nie chce a polewanie go nie działa :baffled:

Może i ja spróbuję tej maści Alantan, bo Kubusia pupa wygląda tragicznie:wściekła/y:. Zmienili mu maść na pimafucyn i nic nie pomaga:no:

Co do siniaków to Kuba narazie ich nie ma, ale pewnie tylko dlatego,że jeszcze sam nie chodzi i sie nie rozbija:baffled:

reklama
Do góry