Rybciu bo ciasto francuskie nie wyrasta;-)bo jak za długo je sie trzyma to bąble sie robia.
Joaśka ja jak robie takie ciasto to pieke je dłużej ale w niższej temp i przede wszytskim z wierzchu zawsze smaruje olejem albo żółtkiem:-) do ciastek ona za bardzo sie nie nadaje, lepsze jest np do rolady z mięskiem mielonym:-)
Joaśka ja jak robie takie ciasto to pieke je dłużej ale w niższej temp i przede wszytskim z wierzchu zawsze smaruje olejem albo żółtkiem:-) do ciastek ona za bardzo sie nie nadaje, lepsze jest np do rolady z mięskiem mielonym:-)
komu ja to napisałam;-) przecież Ty Rybciu najlepiej z nas wszystkich znasz sie na gotowaniu
z tym ze ona jest chyba tylko do ciasta drozdzowego ale to juz zawsze cos.Dostalam taka miske sa rozne wielkosci ja akurat mam mala tylko teraz lezy odlogiem bo jest za mala:-/Tesciowa ma wielka chyba 6 litrowa to jest machina hehe.Wrzuca sie wszystko i telepie potem ciasto w misce rosnie a potem juz tylko piekarnik i raczki czyste