reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No bo w sumie to stwierdzilam ze jestem zbyt beztroska ;) A co jak sie zakochw kims innym tak jak we mnie wczesniej. On byl gotow wwtedy wszystko rzucic A na slask przyjerzdrzal tylko po to zeby mnie do pacy odprowadzic i wracal. A jak go jakas pinda tak oczaruje to co ja wtedy zrobie ? Ostatnio to wogole mnie napadly takie dziwne mysli. Mama bratanice Amelka juz wam pisalam i wyobrazilam sobie ze mnie lukasz zostawia ja nie mam dzieci i mnie taka samotna pochwaja ;( A amelka kiedys przyjdzie ze swoimi dzecmi i bedzie im opowiadac ze tutaj lezy taka ciotka. Nawet nie bedzie kto mial przyniesc glupiego kwiatka na moj pomnik ;(
No się zapedzilas!!! Może Ty powinnaś książkę jakas napisać? Taka masz wyobraźnię..

Hej dziewczyny! Z mężem jeszcze jesteśmy grubo przed podejściem do in vitro, na razie się diagnozujemy, mam do Was pytanko odnośnie specjalistów. Szukamy bardzo dobrego genetyka i immunologa gdzieś na północy lub w centrum Polski, może któraś z Was ma problemy własnie genetyczne lub immunologiczne i zna bardzo dobrych specjalistów. Byłabym wdzięczna za polecenie kogoś. :) W tej chwili jesteśmy pod opieką tylko genetyka, dr Ochman z Kliniki Invicta w Gdańsku ale chcielibyśmy jeszcze z kimś innym skonsultować nasze wyniki, z kimś spoza Invicty, tak dla pewności.
Ja w pracy miałam bardzo dobre doświadczenia z dr Szczałubą, ma mega wiedzę, jest wnikliwy i zainteresowany pacjentem, wydaje mi się że nie zajmuje się jedynie dziećmi, ale akurat na takim polu miałam z nim do czynienia. PS jest z Warszawy, poszukaj gdzie jeszcze przyjmuje.

A to nie jest tak, że jak nie macie rozdzielności majątkowej to wszytsko co macie jest wspólne i do całego majątku macie równe prawa w sensie 50/50? Ja to w sumie nie ogarniam tego
Mi też tak się wydaje, że to co się nabędzie w czasie trwania małżeństwa to się równo dzieli. Tylko nie wiem jak to jest z orzeczeniem o winie [emoji848]

W sprawach genetyka nie pomogę, może ktoś inny ci odpowie. @Aduś16 jest dobra w te klocki, chyba lepsza niż niejeden lekarz pożal się boże. Jak zobaczy to ci napewno odpowie
@Migdalove w każdej klinice powinien być genetyk.... Gdzie podchodzisz do IVF? A co Cię dokładnie interesuje, robilas kariotypy z partnerem, macie jakąś chorobę jednogenowa w rodzinie?

reklama
Oj, młodziutka jesteś;) dobrze,ze juz dzialacie;)
I tak żałujemy, że już po 2 poronieniu sami nie poszliśmy do genetyka, bo lekarz twierdził, że nie potrzebuję bo jestem za młoda i, że za mało poronień. Dopiero właśnie w tamtym roku wzięłam sprawy w swoje ręce i poszłam do rodzinnego po skierowanie do genetyka. Coś mój organizm czuł, że jest nie tak, skoro tak szybko miałam instynkt macierzyński, bo już od 15 roku życia. Wiadomo, w gimnazjum nie starałam się o dziecko. :D Ale jak tylko skończyłam 17 lat to zaczęłam z byłym już chłopakiem, co nie było rozsądne oczywiście ale czasu nie cofnę. Tak miało być po prostu.

Do góry