reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Sandra ja po prenatalnym miałam dokładnie takie samo zalecenie od lekarki, mówiła żeby odstawić już progesteron, a ja mówię, no ale mam jescze kilka a ona mówi to niech pani dla spokoju własnego to dokończy i koniec i ja już w sumie do soboty skończę dopochwowy progesteron, a z duphastonu już zeszłam. A duphaston mi też mówiła zeby już nie brać, jak już to dłużej dopochwowy, bo lepiej działa na szyjkę (skurcze i skracanie), choć ona badając mnie stwierdziła, że kosmówka już działa jak w naturalnej ciąży i sama sobie dostarcza to czego potrzeba więc pewnie to bardziej nasze obawy, ja też myślę, że lekarze wiedzą co mówią [emoji846] co za dużo czy za długo to też niezdrowo, każde z leków które bierzemy nie jest obojętne dla.organizmu, np estrofem a zwłaszcza w ciąży istotnie zwiększa ryzyko raka szyjki macicy..no ale wiadomo, jak trzeba to trzeba..
A właśnie się dziś zastanawiałam ile jeszcze będę musiała brac estrofem A dopochwowo to dwa razy dziennie aplikuje..

reklama
Dzisiaj skończyłam 14 tc. Tylko wiesz ja mam łożysko na dole, przy ujściu. Niby to nie przeszkadza w pracy ale boje się strasznie
Ale ulozenie lozyska nie ma wplywu na produkcje progesteronu. Twoje krwawienia nie wynikaja ze spadku proga tylko z ulozenia lozyska. Wg mnie spokojnie juz mozesz odstawiac.

Dziewczyny. Nie wiem czy nadmiernie marudzę, ale te wyniki niby pozytywne ale dziwnie duże i się tym martwię.

Beta jest 2032 (przyrosty na 48h pow 140%) piątek 354 wtorek 134
Progesteron 160,6 !!!!!!

Co to może znaczyć? Puste jajo?
Jest DOBRZE!!! Lepiej się na usg umawiaj 😘
U nas jak bylo dobrze to bylo 32 (6dpt blastki) +4dni=>154 +4dni =>3335(był pecherzyk) +7dni=>23940 (i juz bylo serduszko
Nie martw się 😊Jest super 😊😊😊😊

A właśnie się dziś zastanawiałam ile jeszcze będę musiała brac estrofem A dopochwowo to dwa razy dziennie aplikuje..
To zapytaj w piątek na wizycie, jak już @sandra777.12 pisała, a różnych klinikach są różne zalecenia, ale w wielu klinikach już po potwierdzeniu serduszka każą odstawić, mi też pani Doktor tak kazała, ale ja z.obawy brałam do 9TC, a teraz wiem że odstawiłabym tak jak mi kazała.

Sandra ja po prenatalnym miałam dokładnie takie samo zalecenie od lekarki, mówiła żeby odstawić już progesteron, a ja mówię, no ale mam jescze kilka a ona mówi to niech pani dla spokoju własnego to dokończy i koniec i ja już w sumie do soboty skończę dopochwowy progesteron, a z duphastonu już zeszłam. A duphaston mi też mówiła zeby już nie brać, jak już to dłużej dopochwowy, bo lepiej działa na szyjkę (skurcze i skracanie), choć ona badając mnie stwierdziła, że kosmówka już działa jak w naturalnej ciąży i sama sobie dostarcza to czego potrzeba więc pewnie to bardziej nasze obawy, ja też myślę, że lekarze wiedzą co mówią 🙂 co za dużo czy za długo to też niezdrowo, każde z leków które bierzemy nie jest obojętne dla.organizmu, np estrofem a zwłaszcza w ciąży istotnie zwiększa ryzyko raka szyjki macicy..no ale wiadomo, jak trzeba to trzeba..
Trochę mnie uspokoiłyście 😊
Gdyby nie te niespodziankowe krwawienia to raczej nie miałabym z tym problemu ale tak .. po prostu się boje. Też mam niecały listek do dokończenia i chce go skończyć. Rozłożę sobie i Finito ;)

Do tego docenta Paśnika to i ja się czym prędzej będę rejestrować, normalnie aż się doczekać nie mogę, ciekawa jestem co tam że strony immunologicznej wyjdzie. Oby nic poważnego... Za pół godziny mam wizytę u gina, taką kontrolną.
A co genetyk mówi o Twoim kariotypie, nie stanowi on problemu?

reklama
Do góry