reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Jak dziadówka bo co chwile poleguje,mimo ze mnie nic nie boli,ale jakaś magiczna siła ciągnie mnie ciągle na kanapę i ciężko mi z nią wygrać 😝
Wczoraj wieczór przeliczyłam sobie ten progesteron 320nmol/l i wyszło mi 100 tych pl jednostek więc mam nowy powód do stresu co by to za miło nie było,bo taki progesteron jest dla 30tygodniowej ciąży a nie 5+1.
Ale czego sie obawiasz? Zasniadu ?

reklama
Ja nawt ksiazke zaczelam czytac: Pilot ci tego nie powie... Lukasz mi mowi nie czytaj tego bo w samolot nie wsiadziesz. A nie wiem jak wy mam cos takiego dziwnego ze jak sie czegos boje to lubie sprawdzac na to swoja reakcje :o to tak jak sie boisz ogladac jakiegos filmu i patrzysz przez zakrte oczy rozszerzonymi palcami :D

Ale czego sie obawiasz? Zasniadu ?
Mysle ze zaśniad moge wykluczyć bo ty beta inaczej rosła wedle diagnozy wujka google ale przy transferze miałam torbiel i boje sie ze sie rozrasta i moze ciąży zagrażać. A jesli to nie torbiel to czemu ten progesteron az taki duży? Co prawda mialam 2 ciałka żółte i biore kupe progesteronu,ale mozliwe zeby wzrosło AŻ do tego poziomu?

@fredka84 uuuuummmm chodz do mnie ;) Ja ci bede polewac bedziesz pila a ja sie posmieje z ciebie ;) Ogladam te telefonistki ale jakos nie moge sie wciagnać... Łukasz jutro o 8 rano jedzie na strzelnice a jak bedzie wracal to przywiezie mi kolego zone i corke bo ten kolega robi patent i bedzie musial dluzej zostac.
Za długo to byś nie musiała polewać... Ja 3 drinki i leżę [emoji12]. No chyba że jest żarcie i tańce to więcej wypiję. I co do tańców...
U nas w pracy co roku firma wysyła wszystkie dziewczyny do SPA nad morzem. Ogólnie to nudy są bo mnie te zabiegi i masaże drażnią - wszystko tak powoli robią, puszczą smętna muzę a ja to szybka jestem [emoji12] Ale zawsze w sobotę jest impra z wyczesany żarciem, jakimiś pokazami i przebieranki. Tam to się alkohol strumieniami leje [emoji12].
W tamtym roku był temat Alicja w krainie czarów i się za kota przebrałam, tak trochę na biedaka ale ogon puszysty miałam.
W tym roku jest temat Królowe życia i wyjazd z pracy jest przesunięty jak akurat będę brała te leki od Paśnika i nie jadę [emoji22]. Nie nachleję się [emoji22].
Babki z pierwszego zdjęcia do stały jakieś nagrody za przebranie
IMG_20190310_005146.jpeg
IMG_20190309_195210.jpeg
1582999180346.jpeg

Mysle ze zaśniad moge wykluczyć bo ty beta inaczej rosła wedle diagnozy wujka google ale przy transferze miałam torbiel i boje sie ze sie rozrasta i moze ciąży zagrażać. A jesli to nie torbiel to czemu ten progesteron az taki duży? Co prawda mialam 2 ciałka żółte i biore kupe progesteronu,ale mozliwe zeby wzrosło AŻ do tego poziomu?
Możliwe, ja miałam na początku ciąży 92ng/ml a więc blisko 100, wtedy dr mi zmniejszyła trochę progesteron i zwykle miałam wartości 50-70 :)

Hej dziewczyny. Jestem po wizycie. Usg dobrze, LH i progesteron zbadany czekam na wynik. W poniedziałek mam przyjechać na kolejne pobranie krwi i oznaczenie LH i ustalenie transferu. Na poniedzialek niby wskazuje owulacja _ zobaczymy. Zdecydowałam się że podajemy dwa zarodki. Badania nam aktualne przez 4 dni jeszcze więc szkoda było by stracić ważność i znowu je powtarzać.
Myślę że muszę działać z tym ostatnim podejście, bo przerwa nic nie zmieni... A dalej będę musiała. Entuzjazmu jakoś brak ale stanie w miejscu też nie dobre.
Masz rację ☺️Działaj!!!
Idź za ciosem. Niech się uda. Odważna decyzja, wiec niech będzie potem mega pozytywny efekt!!! ✊✊✊

Za długo to byś nie musiała polewać... Ja 3 drinki i leżę [emoji12]. No chyba że jest żarcie i tańce to więcej wypiję. I co do tańców...
U nas w pracy co roku firma wysyła wszystkie dziewczyny do SPA nad morzem. Ogólnie to nudy są bo mnie te zabiegi i masaże drażnią - wszystko tak powoli robią, puszczą smętna muzę a ja to szybka jestem [emoji12] Ale zawsze w sobotę jest impra z wyczesany żarciem, jakimiś pokazami i przebieranki. Tam to się alkohol strumieniami leje [emoji12].
W tamtym roku był temat Alicja w krainie czarów i się za kota przebrałam, tak trochę na biedaka ale ogon puszysty miałam.
W tym roku jest temat Królowe życia i wyjazd z pracy jest przesunięty jak akurat będę brała te leki od Paśnika i nie jadę [emoji22]. Nie nachleję się [emoji22].
Babki z pierwszego zdjęcia do stały jakieś nagrody za przebranieZobacz załącznik 1086433Zobacz załącznik 1086434Zobacz załącznik 1086435
Ale mega!!! Zajebisty kitek😍, nie czepiaj się kotka 😆😆😆Ja to bym chciala tak do SPA z pracy pojechać... W ogóle chyba tylko z raz w życiu bylam...

Chciałabym się przeprowadzić -ale Oni chyba nie są na mnie gotowi [emoji2957] [emoji2957] [emoji2957]
A serio to nie ma opcji-bynajmniej na razie.
Z pracą nie przegapiłaś ,bo chyba zbyt wiele nie pisałam :p;) nie chcę zapeszać :)
Czeka mnie 8 tygodni szkolenia w Głogowie,mam zarezerwowany spoko hotel z fajnym żarciem :)
do domu tylko na weekendy,także mój Małż zostanie "Słomianym wdowcem"-i dobrze ,może zatęsknimy na nowo,bo ostatnio już mam Go dość[emoji12][emoji12][emoji12]

@fredka84 ,Freeeeeeeeeeeedzia!!!! a ja ostatnio dopiera zczaiłam ,że Ty ze Szczecina jesteś!
Może wypadałoby jakąś kawę popełnić????[emoji41][emoji41][emoji41]:wink:
Który Głogów? Bo mam jakiś obok[emoji6]

reklama
@Liliana87 a ty jak sie czujesz? Ty jeste zawsze taka aktywna a teraz jak lezysz to pewnie kara dla ciebie co?
No nie jest lekko. Nosi mnie. Z boku na bok , bo dupa boli, a nie dość,ze płaska to juz sie boje pomyśleć jakie teraz będzie przedluzenie kręgosłupa.. w tv nie zawsze coś fajnego leci.. A ile można oglądać. Czytac tez jakos mi sie nie chce. Dziś oglądałam Nasz nowy dom. Czesto na to trafiam
I zawsze ryczę. Ludzie mieszkają w takich warunkach;(
Oczywiscie jak sie naogladam tych remontów to juz bym chciala cos u nas Zmienić. Dobrze,ze kasy nie ma[emoji23]
A jak Ci mija dzień? Odwiedziny sąsiadki udane?? Na strzelnicę sie nie wybierasz?

Do góry