reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

witam kochane :-)

mysmy sobie pospali do prawie 13 , maly od 24:30 spal bez przerwy do 7 :szok: jego najdluzsza przewrwa w nocy :-D potem bylo karmienie i zmiana pieluszki i spalismy do 10, male kamrienie i do 13 ;))))
znow zmiana pieluchy i karmienie i po jedzonku poszlismy na spacerek, wlasnie wrocilismy :tak:

i juz lece czytac co tam u was ;-)

reklama
Dzień dobry
Boże ile wy piszecie,szok
Witam nowe mamy....

Widzę ze podjełyście temat pływania,a więc ja z Dorianem również sie wybieram,mam blisko siebie basen zbudowany z myśla tylko o dzieciach i jest rewelacyjny.Od 4 miesiąca u nas można zacząc chodzić na zajęcia i karnet kosztuje 240zł/miesiąc,lub jednorazowe wejście 30zł.Zawsze mówiłam ze bede chodzić od najmłodszych lat z dzieckiem i tak sie właśnie stanie.

Co do szczepienia
Wczoraj malutki był niesamowicie dzielny,przyjął z kamiennym wyrazem twarzy aż trzy wkłucia,ponieważ szczepię małego z narodowego funduszu zdrowia a nie skojarzonymi.
Malutki w domu tez byl spokojny,nie zauważyłam zeby było coś nie tak po szczepieniu.

Waga Doriana to 5950gram
Dostałam również skierowanie do przychodni aby zobaczyli czy czasem mały nie ma przykurczu w szyjce,ponieważ ma skłonność układania główki na prawej stronie,pani dr kazała lepiej sprawdzić,bo mowi im szybciej wykryte tym lepiej rozmasowac i zapomniec o problemie,co do oczek to jak zapytałam i powiedzialam ze czasem ropieją powiedziałam tylko tyle zeby isc do oklulisty on dokładnie zbada i obejrzy heh ci lekarze w przychodniach są o kant dupy.

No i poprosiłam o zmianę mleka,ponieważ ten NAN HA sensitive nie podlega receptą i nie ma na nie zniżki,tak wiec kazała kupować NAN HA -20zł wiec jest różnica.

Całuję ;-)

Anulka rossmannowe pieluchy są w porządku, właśnie zrobili "wielką promocję" i obniżyli cenę o 2 zł chyba :-D:-D a poleciły mi je dwie (nie znające się) koleżanki, które pół roku już ich używają.
A odnośnie czekolady - polecam Galerię Chocaffe na Podwalu - rewelacyjna czekolada. Mają też w toalecie blat do przewijania dzieci z wyposażeniem typu chusteczki i raczej (nie jestem pewna na 100%) tam się nie pali papierosów.

QUOTE]

Jolie, ile kosztuja te pieluszki? Bo ja za biedronkowe placilam 15,99zł / 36 szt. Teraz kupilam Huggiesy 38,99zł/78szt.
A co do czekolady to wybiore sie ktoregoos dnia, dzieki:-)

a jeśli o wpadki chodzi
to nasz Marcelek jest bardzo planowanym dzidziusiem
czekaliśmy na niego 11 cykli i się udało:-D:-D:-D/quote]

to niezle prawie rok :szok: szok! a moj synus tez nie jest wpadka, juz w 1 cyklu po tym jak przestalam brac tabletki sie pojawil :))))))))) :-) :-) :-)
pamietam ze zrobilam 1 test i byl negatywny to az sie prawie rozplakalam, nastepny powtorzylam za 10 dni i zobaczylam upragnione 2 kreseczki :-)
nawet mojemu nie musialam nic mowic, bo jak schodzilam na dol po schodach (wc mamy na gorze) to mialam takiego banana na twarzy ze samo za siebie mowilo :-D :-D :-D

dzis moj Marcelek ma imieninki!!! :cool2:

Wszystkiego najlepszego dla Marcelka, duzo zdrowka !!!

A
tak na marginesie to mój Kacperek trzeci dzien nie robi kupy tylko takie prykaskowe plamki na pieluszce. Pierdzi sobie (i to juz smierdzaco :), jest radosny wiec chyba poprostu juz moze przyszedł na niego czas że nie co pieluszka to kupa . Ostatnio trze dwa dni nie było kupy ale na trzeci dzien tak. Mam nadzieje że dzis walnie jakąs kupalkę.

moj wczoraj rano 1 zrobil a potem nic, a zazwyczaj byly one co pare godzin, i dzis rano jak walna hihihi to az troche na zewnatrz przecieklo a mialm na sobie pampers baby dry 2 :-) wiec nic nie powinno....

A wlasnie zasnol Marcelek i probowalam go polozyc na brzuszku... porazka rozplakal sie... zrobilam po paru minutach powtorke i zonwu placz :shocked2: Odpuscilam... Chyba nie lubi ta spac... a ja za to uwielbiam

moze sprobuj go polozyc brzuszkiem na twoim brzuszku na poczatek, bedzie czuc sie pewniej i powoli sie przyzwyczai :tak: jak tak z moim robilam i uwielbia lezec, ale spac mu nigdy nie daje :no: za bardzo sie boje, jak Pati

!!!
Jeszcze nie doszłam do "pięlęgnacji", więc nie doczytałam o tym basenie, ale nadrobię, nadrobię ;-):-):-) (wcześniej) myślałam, że to tu i nawet dwa razy kilka stron wstecz poszłam :-D:-D:-D

ja tak samo :cool2: ach ta Sabinka narobila zamieszania

wisienka co sobie zalatwilas-child czy cos jeszcze ?

narazie tylko child benefit
ale jestem w trakcie wypelniania na child tax credit, ciekawe czy mi przyznja czy nie:confused: a ty masz cos zalatwione ????

mam pytanko jak wychodzicie z dzieciaczkami na dwor i troche wieje,to zakldacie ta folie na wozek? bo ja raz nie zalozylam i maciuisiowi oczko przewialo no i teraz mam opory

ja niezakladam :no: mam strasznie gleboki wozek ze jak maly lezy to w ogole go nie widac i nic nie wieje na niego, w gole jak pada to i tak mam jakos opory zakladac, nie wiem ale boje sie ze maly sie moze udusic :baffled: bo malo powietrza przeplywa
wiec zazwyczaj jak pada to siedze w domu :blink:

;-)
pusia moj juz trzyma lepek sam. Chwieje mu sie jeszcze jak pijanemu, ale jak ma sie go na raczkach to sam ja trzyma :-D

moj tez juz trzyma sam, ale trzeba uwazac bo rowniez nieraz mu sie jeszcze chwiele i nie raz juz dostalam z dyni :sorry2:

.
Dostałam również skierowanie do przychodni aby zobaczyli czy czasem mały nie ma przykurczu w szyjce,ponieważ ma skłonność układania główki na prawej stronie,pani dr kazała lepiej sprawdzić,bo mowi im szybciej wykryte tym lepiej rozmasowac i zapomniec o problemie,

nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest jak przykurcz :baffled:
moj tez zazwyczaj lubi trzymac glowke na jednej stronie, mysle ze to wynika z tego iz przykladam go do lewego cyca czesciej niz do prawgo to juz sie tak przyzwyczail ze glowke ma obrocona na lewo :dry:

ło matko ale sie rozpisałyście!!!!!
nie dostaniecie kwaitków w przeprosiny:-) heheheh co te baby nie wymyslą a własciwie to ciotka Larvunia ma pomysły z kwiatkami:-)
dziś bylismy na spacerku 3 godzinki:-) w tym 1 godzinkę po centrum handlowym..:-) dobrze że byłam z moją mamą bo nasz "CENTRUM HANDLOWE" ma w cholere schodów i w życiu bym sama wóżka nie wniosła!!!!!!!!! mam dosć nowego sacza czasami:-)

czytama co u was dalej:-)

wisienkaa1 naszemu Kacperkowi też chwieje się na boki i można dostac z bańki :) ale jak go nosimy na rękach to trzymam mu glowke cały czas, bo to za wcześnie żeby mu puścić łepek

Pusia śliczna fota weselna:-) i wogóle suepr historia śubna:-)
Sylwia bidulko to miałaś przeżycia.....ehhh
Larvunia niexle wymyślone z herbatka z bitą śmietaną:-) heheh ciekawe jak to smakuje.....:):):)
co do fotek to Ty masz tez strasznie dużo wiec nie marudź :-) hehe a ostatnio włąśnie nie robie bo mi się jakoś nie chce:-( a widziałas filmik jak Kacperek przy rozmowie ze mna sobie żygnął biedaczek:-) hehe to było śmieszne:):)
Anulka śliczne foteczxki w podpisie...:-) jak po spacerku:-)?
Kunda bidulko z tymi chorobami..kieydy w końcu od was grypsko odejdzie.......ehh
Asix..no to pienie Macius wazyy:-) pulchniutki chłopak z niego:-)
nie zakładam foli na wózek:-) :-) a dziś u nas znowu halny buuuuuuu ale na szczęście nie był taki straszny:_)
Mój nie trzyma jeszcze super główki:-( cos tam próbuje le jeszcze mu nie zawsze wychodzi i dynda mu czasem na boki:-) .......
Women Dorian też pięknie wazy:-) ale o tym przykurczu to kurcze nie wiedziałam i neisłyszałam ;/
Wisienka to nie Ty dostałas od Davidka tylko Davidek od Ciebie:-)

chyba ide poprasować:-)

sabina_p historia jak z filmu ;)
Co do główki to czytałam właśnie ze 3 miesięczne bąbelki trzymają już tak normalnie :) wiec nasze Kacperki sabina_p maja jeszcze troche czasu :D

a jeśli o wpadki chodzi
to nasz Marcelek jest bardzo planowanym dzidziusiem
czekaliśmy na niego 11 cykli i się udało:-D:-D:-D/quote]

to niezle prawie rok :szok: szok!

nawet nie wiedzialam ze cos takiego jest jak przykurcz :baffled:
moj tez zazwyczaj lubi trzymac glowke na jednej stronie, mysle ze to wynika z tego iz przykladam go do lewego cyca czesciej niz do prawgo to juz sie tak przyzwyczail ze glowke ma obrocona na lewo :dry:

Wisienka ja też ponad rok starań o Dorianka
Co do przykurczu to wpływ ma na to wiele czynników
np.Częste układanie dziecka na jeden boczek,karmienie z jednej piersi lub tak jak w moim przypadku moze sie skłaniać ciąża,gdyż miałam mały brzuch i duże dziecko i lekarz mowi ze musiał być nieźle Dorian ściśnięty i juz mógł miec ułożoną gówkę na prawą strone.

Women Dorian też pięknie wazy:-) ale o tym przykurczu to kurcze nie wiedziałam i neisłyszałam ;/
Nio Sabinko Dorianek to kawał byczka ale chyba swojego kuzyna Marcela nie przebije nigdy hehe:-D

My własnie wyszliśmy razem z kąpieli,pierwszy raz kąpaliśmy sie razem,wiecie jaka frajda synuś chihrał sie jak wniebowzięty
Polecam wam wszystkim taką formę rozrywki :-)
Teaz po mleczku wykończony pluskaniem śpi jak aniołek

reklama
Do góry