reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

reklama
Hej
Sylwia kurcze ładnie duzo je Twoja córcia,nie wiem czy nawet nie za duzo jej podajesz bo zalecana dawka dla 2-3 miesięcznego maluch to 150ml
Moj pije co 3 godziny 120ml i na noc miedzy 22-23 wypija 150ml

Wisienka moj róznie raz wyciągniete raz podkurczone ale zazwyczaj ma wyciągniete syrki

SYlwia nieźle Patryk je szokkkkkk
mój to max 120:-) zazwyczaj 90 :-) chociaż ostatnio coraz częściej to 120 :-) wiec nie jest źle...kilka dni temu rozmawiałyśmy z dziewczynami ile któe dziecie je:-)

i znowu mam krysys mleczka.....ehhh już czuje ze nie mam siły walczyć z pokarmem....właśnie sobie odciągnęłam słuchajcie aż 30 ml!!!!! masakra mam dosc....ehhhh

Wisienka mój podobnie jak dorianek:-) różnie:-) jak się ułoży...biedny ukochany...:-( zdrófka życze:-)

a my dziś w nocy a właściwie po 4 mielismy kryzys..Kacperek chciał się bawic:-) ja mu chciałam dać amciu a ten uśmiech od ucha do uchaehhhh a ja spać:-) no i w końcu skońćzyło się tak że spał do 8 na moim brzuchu heheh:-) chyba dlatego nie mam mleczka bo mi zgniótł cyce;-) żartuje;-)

dziendoberek!!!

to dziwne :szok:
formularz wypelnial moj facet, ale bral tylko moj NIN i adres konta bankowego i to wszystko :tak: jak wyslalismy to po 2 tyg zwrocili mi dziecka certyfikat narodzin a za kolejne 2 juz dostalam list ze nam przyznano :-)
takze zadnych dodatkowych papierow nie wypelnialam
a co do testow ciazowych to wspolczuje bo tanie to tu nie sa :sorry2:

moze dlatego,ze on anglik-sama nie wiem:cool:

Mam pytanie do mam karmiacych butelka ile zjadaja wasze pociechy??????Bo Patys zjada ok.150-180 co ok.3-4 godziny w dzien i robi sobie przerwe miedzy 22 a 5 rano.A kupki to nawet przez caly dzien nie robi jakby go zatwardzalo

u mnie podobnie tylko,ze maly je butle raz dziennie i wyszlo,ze ok.17,bo wtedy mam kryzys pokarmu(nie nadazam produkowac) no i maly wypija 150-175-roznie z tym jest,ale u nas kupki sa o.k

i znowu mam krysys mleczka.....ehhh już czuje ze nie mam siły walczyć z pokarmem....właśnie sobie odciągnęłam słuchajcie aż 30 ml!!!!! masakra mam dosc....ehhhh

a my dziś w nocy a właściwie po 4 mielismy kryzys..Kacperek chciał się bawic:-) ja mu chciałam dać amciu a ten uśmiech od ucha do uchaehhhh a ja spać:-) no i w końcu skońćzyło się tak że spał do 8 na moim brzuchu heheh:-) chyba dlatego nie mam mleczka bo mi zgniótł cyce;-) żartuje;-)

wspolczuje kryzysu kochana,no niestety tak czasami jest:eek:
a jak macius sie zaciesza w nocy i gada to mimo ze mi sie chce spac,to z nim dyskutuje i mam taki ubaw,ze szok:-D

Asix jeśli chodzi o amciu to mi to tam generalnie obojętne czym karmie:-) nie mam z tego powodu dołów lub tym podobnych:-) ale chciałąbym jeszcze troszke cyca mu dać:-) ale ciagle mam coraz mniej:-) no cóż taki mój urok:-) walcze ile moge:-) ale niewiele się udaje:-) chociaż raz dziennie bym chciała żeby mleczka mojego dostawał jeszcze:-)

nieźle te wasze dzieciaczki jedzą:-) u mnie jak zjada 120 to ja jestem happy;-) heheh

Dzień dobry.

Sylwia masz małego żarłoka w domu.

Sabina nie poddawaj się, dąż chociaż do tego co mówisz, aby raz dziennie Kapika karmić. A noc niezła. Ja też o 4 miałam podobnie, ale godzinna walka wygrana przez mamusię.

Wisienka i jak się rano wstawało? :-)

Asix ja staram się nie rozmawiać z Tymkiem w nocy, żeby wiedział, że w nocy ma spać, dzis nawet tatuś dostał mały OPR za zagadywanie dziecka w czasie nocnego przewijania (przewijałam ja, a On zacząl gadać do Tymak).

Życzę miłego dnia.

WITAM my dzis pospalismy do 11:) z minimalna przerwa na cycka :)

KACPER zrobił kupe na 4 dzien :))))

musze konczyc bo głodomor mleka sie domaga :D

Witam!

Ja juz czuje sie dobrze, Macio chyba tez bo szaleje a Adas zastrajkował i ograniczyl jedzenie, wczoraj w ciagu dnia zjadł tylko 500ml a dzis zjada po 30-60ml a jadl juz po 120:-( mam nadzieje ze szybko wyzdrowieje i znowu zacznie jesc.
Ja dzis sprzatam bo w domu sajgon wszedzie sa zabawki macia juz chwliami mam dosyc:wściekła/y:
A dzis Adas konczy 4 miesiace...jejeku jak to zlecialo:-)

Synek nakarmiony :) śpi, teraz czas na moje późne śniadanie:).

Sabina cos tam napewno troszke tego mleczka skapnie :) trzymam kciuki
Co do kryzysu o 4 :) Sabina to my mielismy go o 4:30 Kacperł usmiech na twarzy dyskutuje smieje sie a my razem z nimi naszczęscie nie trwało to długo i wylądował w swoim wyrku. Potem po 7 wziełam go do siebie i tak do tej 11 z przerwa na cycka :)

reklama
Adasiu, wszystkiego najlepszego, duzo usmiechu od ucha do ucha, zdrowka i mnostwa zabawek:-D:-D:-D

Dziewczyny, tak czasem sie rozmarze i zastanawiam sie kiedy mozna tak juz bezpiecznie poleciec z maluszkiem na wakacje...? ...tak mi sie marzy morze, plaza i my z synkiem:-):-):-)

Do góry