reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny, byłam dzisiaj na drugim podglądzie tj.7 dzień stymulacji.Lewy jajnik nadal śpi :( w prawym 10 pęcherzyków. Punkcja dopiero piątek/sobota. Tak sobie myślę że skoro od soboty wzrosły mi pęcherzyki z 5 do 10 to za 4 dni dodatkowej stymulacji to chyba "pęknę" ...... a poza tym dziś lekarz mi powiedział ze mam polipowate endometrium i dość grube jak na taka fazę cyklu. Kurde nie wiem o co chodzi - nie dopytałam. Usuwałam polipy przed całą procedurą w październiku w tamtym roku.. teraz znowu by były polipy......buuu

Myslalam ostatnio o tobie i juz mialam pisac to mnie Łukasz rozproszyl ;) Termin histero juz coraz blizej ;) U nas jesli chodzi o korona na razie spokoj, ja tez jakos dziwnie nie panikuje i nie robie zapasow ale jak zwykle Łukasz pomyslal za mnie i dzisiaj jedzie na wieksze zakupy...W PL slyszalam ze we Wroclawiu jest chora osoba w bardzo ciezkim stanie z niewydolnoscią oddechowa ;( Wiec nie jest za wesolo ;( Ja mysle ze musimy sie oswoic z ta ciezka sytuacja i poprostu uwazac na siebie bo napewno ofiar bedzie wiecej a i nie zapowiada sie zeby to mialo w najblizszym czasie przejsc ;( Ale nie wolno tez popadac w paranoje i chociaz probowac normalnie funkcjonowac. Ja sie jedeynie boje wyjazdow do kliniki bo wiadomo ile tam sie ludzi przewija a do tego robia zabiegi i chyba tam jakos latwiej sie zarazic. Mialam tez wizyte u ortodonty to nie pojde, tak samo jak narazie sobie fryzjera daruje ;) Raczej nie bede teraz korzystac z takich uslug... Usmialam sie wczoraj z Łukasza bo dzwonil do niego ten nasz przyjaciel sasiad bo akurat zjechal do PL i chcial przyjsc bo mial do mnie jakies prezenciki to mu Łukasz nie pozwolil bo on prcuje w Niemczech :baffled: ale sie wkurzylam bo ja tak lubie prezenciki :D no ale nie mialam nic do powiedzenia ;)
W Polsce to juz ponoc 17 osob masakra. Ja mam nadzieję ze niedługo wszystko wroci do normy i będziemy mogli zyc normalnie. Oglądałam program w telewizji i wypowiadał się lekarz ze nie którzy nawet nie wiedzą ze maja tego wirusa a roznoszago wszędzie😱
Ale ja jestem zdania ze wszystko jest nam przeznaczone i co ma byc to bedzie.
Rozumiem w 100 %twojego meza bo moj Łukasz tak samo by się zachowywał. Te Lukasze juz tak maja😉ale za to nas bardzo kochaja☺️

Dziewczyny znacie suplementy Duo Life ? Któraś może stosuje ?? Byłam wczoraj na takiej pokazówce i dziewczyna prowadząca później w prywatnej rozmowie mi powiedziała , ze sama miała problemy z zajściem i myśleli o invitro . 3 miesiące stosowali z mężem suplementy i udało się natural ... nie jestem naiwna -zdaje sobie sprawę , ze można wszystko powiedzieć , żeby sprzedać produkt . Ale dziś studiuje ulotki I składy i są kurczę naprawdę dobre . Cena za mies terapii ( 2 flaszki - na noc i dzień )ok 80 euro . Co myślicie ?
A możesz wysłać link gdzie jest podany skład? Suplementy sama możesz sobie dobrac jeśli się do stymulacji przygotowujesz żeby jakość oocytow była trochę lepsza i nie przepłacać za produkty w których głównie za marketing się płaci. Ja po miesiącu z Profertilu zrezygnowałam bo w tej samej cenie mam suplementy na dłuższy okres plus w zastrzykach lepiej wchlaniajace się. Mój pozostał przy Profertilu 2 x dziennie bo woli jedna kapsulke niż się bawić w różne tak jak ja

Dziewczyny. Mam pytanie. Jak to jest w Waszych klinikach z wizytami u wybranego lekarza. Ja wybralqm klinikę i konkretnego lekarza. Jednak tak naprawde przyjal mnie ylko na pierwszej wizycie a teraz co podglad to inny lekarz. U Was tez tak jest czy raczej przez caly czas prowadzi Was wybrany przez Was lekarz? Kurcze..bo juz sama nie wiem czy robic z tego awanture czy to tak jest wszędzie??

Staram się chodzić do jednego, ale jest u mnie w mieście tylko raz w tygodniu, więc czasami jeździłam do Katowic. Na szczęście dr stara się tak planować, żeby wizyta wypadała akurat wtedy kiedy jest w klinice, a teraz przed punkcją żebym specjalnie nie jeździła do Katowic co 2 dni to skierował mnie do innej lekarki (konsultowała z nim telefonicznie jakimi dawkami leków prowadzić dalej stymulację) i na ostatnią wizytę przed punkcją też do lekarki, która potwierdziła, że można robić punkcję. Samą punkcję robi ten lekarz, który akurat w danym dniu ma dyżur, ale na szczęście akurat trafiłam na mojego

reklama
Do góry