reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
No bardzo duzo ja jem trzy ;) Fajnie masz ze tyle mozesz ;) Zawsze sie staram zjesc cos fajnego na sniadanie, obaid zawsze na cieplo a na wieczor warzywka albo owoce ;) Rzezc jasna zadarzaja sie odchyly od tego schematu ale nie za czesto ;) Glodna nie chodze bo jem duzo a przerwy miedzy posilkami sa na tyle dlugo ze zawsze kolejny posilek mi sprawia duza przyjemnosc ;)
Ja jak przeszłam na dietę IO to też wprowadziłam 3 posiłki i mi się to nie sprawdziło bo ja jem porcję jak kurczak. Nie potrafię zjeść dużej porcji i się nia najeść. Potem mam problemu z zoladkiem. Zjadam 4- 5 ale małych.
Dla mnie ani omlet, ani racuchy ani nawet makaron z truskawkami nie jest jak obiad. Dla mnie obiad nie może być na słodko. Na słodko wjedzie tylko śniadanie i ewentualnie pomiędzy 3 głównymi posiłkami. Owoców nie jem na kolację. Za to zawsze do kolacji jakies warzywo. Uwielbiam zupy i moje obiady mogłyby się składać tylko z zup;) Od czasu do czasu jakis kawałek mięsa;)

Hej hej:) jesteśmy:) moje Szczescie ma 4.95cm :) uslyszalam dzis pierwszy raz serduszko i widzialam jak rusza nozkami i raczkami a czasem nawet skakał do góry ❤❤ dzis 12tc a z usg 11+5. Kosc nosowa jest, przeziernosc ok, kregoslup, żołądek, pecherz moczowy jest :)
Ale co do samego badania to powiem wam ze je powtórzę, dla swojego spokoju. I zrobie u certyfikowanego lekarza. Niby tu wszystko mam ze jest ok. Maz czekal pod gabinetem, nie mogl wejść.
Jak sie cieszę że Maluszek sie rozwija i jest dobrze☺☺☺

Załączniki

• 20200318_171756.jpg
    20200318_171756.jpg
    906,9 KB · Wyświetleń: 73
A ty co tam sobie dzisiaj dobrego zjadlas ?
Tosty z masełkiem i dżemikiem (nie wystarczyło już dla mnie serka wiejskiego 😭)
Następnie banana z musli własnej roboty i jogurt naturalny
- pistacje
- 2 jabłuszka
- zupę jarzynową
Jeszcze podjadłam trochę budyniu ;) bo zrobiłam 2 budynie i galaretkę, wlałam warstwowo do miseczek ;) to na pózniej 😂
A zaraz wciągnę gulasz ;) kurde głodna już jestem 😑

Bazylka zaraz dołączy do naszego grona i będzie pisać to samo [emoji23][emoji23] ja jem bardzo dużo posiłków ale małych. Jak zjem dużo to jest duże prawdopodobieństwo na spotkanie z kibelkiem (niestety do górne, a nie dolne). Ja już miałam 5 posiłków [emoji23][emoji23][emoji23] a jeszcze z 2 na pewno przede mną [emoji56]
Ha. No wlasnie. Najważniejsze dla organizmu, i chodzi mi też o tycie, jest nie dopuszczenie do głodu. Wtedy odkłada to co nie powinien;) lepiej częściej A mniej ;) Ja lubię mielic;) są dni,ze nie mam w ogole apetytu i cały dzień potrafię zjeść prawie nic A są dni , kiedy zjem. Np mialam tak przed @. Teraz jednak inaczej do tego podchodzę bo wiem że mam pod sercem nowe życie. Nawet jak nie mam apetytu to wiem, ze coś zjeść musze:)

reklama
Dziewczyny moja pamiec znowu mnie nie zawiodła ;) Juz teraz wszystko wiem ;) pamietam ze jak do mnie zadzwonili to w tego dnia miala byc noc spadajacych gwiazd ;) Poszukalam w necie i to bylo 28 lipca 2108

Noc spadających gwiazd i całkowite zaćmienie Księżyca - 27 i 28 lipca warto zadrzeć głowę i popatrzeć w niebo. Kiedy i jak podziwiać deszcz Akwarydów?

ja mialam punkcje 26 lipca. Czyli to byla 3 doba włacznie z punkcja i wtedy z 5 komorek mialam 4 blastki i jedna 3 dniowa...
Czyli moga jutro zadzwonic... Tak sie boje i mowie Łukaszowi jak ja mam odebrac tel a on do mnie: normalnie dłonią i przyłożyc tel do ucha [emoji23] [emoji23] [emoji23] jak jutro nie zadzwonia to bedzie stres ...

No to wskazówki otrzymałaś co do telefonu, mam nadzieję że nic nie pominiesz[emoji12]
Kiedyś miałam zaje.. bisty zanik pamięci czy coś w tym stylu... Podjechałam autem do banku, zaparkowałam, zgasilam silnik i siedzę... Siedzę i patrzę się po wnętrzu auta i nie wiedziałam jak mam z niego wyjść, no totalna pustka w głowie, nie wiedziałam co mam zrobić. Dopiero po dłuższej chwili się ocknęłam i zczaiłam gdzie jest klamka [emoji33].
Zaznaczam że żadnych dragów nie bierę[emoji846]

Do góry