reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzwonisz do lekarza rodzinnego i mówisz ,że się źle czujesz i że jeszcze jesteś w ciąży i dostajesz z marszu 2 tyg siedzenia w domu. W Holandii strasznie się dzieje i nie podlega to w ogóle dyskusji .szef nie ma prawa nakazać Ci chodzenia do pracy w tym okresie będąc w ciąży !

Tutaj lekarz rodzinny nie wystawia chorobowego tylko szef w firmie wysyła na chorobowe.

@Waleczna36 trzymam kciuki [emoji8]
@juchaa_87 noooo ale tak bez fotki ? Nooo wiesz [emoji41]
@E-lenna witam ponownie ;) ale fotkę też mogłabyś wstawić [emoji23] nacieszyć oko ;)

A ja tutaj Wam przedstawiam mojego Andrzeja [emoji3059] zaczęliśmy 20 tc [emoji7]
@Tasza albo mi się wydaje albo mamy „podobne” brzuchy [emoji23]
Jacie, naprawdę jesteś chudzina. W życiu bym nie powiedziała,że to już 20tc;) fajnie;) nie będziesz miała problemu ze zrzuceniem po ciąży;)

A w klinice nie mogą Ci wystawić?

Tutaj „zwolnienie” od lekarza jest bezpodstawne, zle się czujesz to nie idziesz do pracy i dzwonisz codziennie czy np jutro już wracasz. Mój szef może wysłać mnie na chorobowe wtedy instytucja zwana uwv wypłaca firmie pieniądze za moja nieobecność i wtedy firma moze wypłacić mi pensje. Inaczej sprawa wyglada jeśli nie jesteś na stałym kontrakcie. Wtedy inne procedury są.

Jakie ja miałam problemy jak po punkcji musiałam 2tyg w domu być bo lekarz mi zakazał pracować. To mi powiedzieli ze holenderski lekarz nie może powiedzieć ze przez jskis czas nie jestem zdolna do pracy, bo np po 2 dniach możesz się dobrze czuć i jesteś gotowa do pracy. Nie lekarz ocenia Twój stan tylko ty sam mowisz czy jesteś w stanie pracować. Po 3 tyg chorobowego wzywają na komisje lekarska i oceniają zdolność do pracy. To tak po krotce

reklama
Tutaj „zwolnienie” od lekarza jest bezpodstawne, zle się czujesz to nie idziesz do pracy i dzwonisz codziennie czy np jutro już wracasz. Mój szef może wysłać mnie na chorobowe wtedy instytucja zwana uwv wypłaca firmie pieniądze za moja nieobecność i wtedy firma moze wypłacić mi pensje. Inaczej sprawa wyglada jeśli nie jesteś na stałym kontrakcie. Wtedy inne procedury są.

Jakie ja miałam problemy jak po punkcji musiałam 2tyg w domu być bo lekarz mi zakazał pracować. To mi powiedzieli ze holenderski lekarz nie może powiedzieć ze przez jskis czas nie jestem zdolna do pracy, bo np po 2 dniach możesz się dobrze czuć i jesteś gotowa do pracy. Nie lekarz ocenia Twój stan tylko ty sam mowisz czy jesteś w stanie pracować. Po 3 tyg chorobowego wzywają na komisje lekarska i oceniają zdolność do pracy. To tak po krotce
O ja. Zupełnie inaczej niż w PL.

Do góry