Liliana87
Fanka BB :)
Kochana to nic trudnego. Na necie jest pełno torturialiKurczę jak ja bym chciała takiego krolika !!!![emoji7]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana to nic trudnego. Na necie jest pełno torturialiKurczę jak ja bym chciała takiego krolika !!!![emoji7]
Dzwonisz do lekarza rodzinnego i mówisz ,że się źle czujesz i że jeszcze jesteś w ciąży i dostajesz z marszu 2 tyg siedzenia w domu. W Holandii strasznie się dzieje i nie podlega to w ogóle dyskusji .szef nie ma prawa nakazać Ci chodzenia do pracy w tym okresie będąc w ciąży !
Akurat lekka nadczynność w ciąży a raczej dolne granice TSH są spotykane w ciąży. U mnie tarczyca jeszcze jakoś działa bo w ciąży nie zwiększyłam dawki a TSH zjechało w dół.U mnie w drugą stronę idzie, z niedoczynności w nadczynność.
Syn zrobił fajnego aniołka, a ma 10 latKochana to nic trudnego. Na necie jest pełno torturiali![]()
Jacie, naprawdę jesteś chudzina. W życiu bym nie powiedziała,że to już 20tc@Waleczna36 trzymam kciuki [emoji8]
@juchaa_87 noooo ale tak bez fotki ? Nooo wiesz [emoji41]
@E-lenna witam ponownieale fotkę też mogłabyś wstawić [emoji23] nacieszyć oko
![]()
A ja tutaj Wam przedstawiam mojego Andrzeja [emoji3059] zaczęliśmy 20 tc [emoji7]
@Tasza albo mi się wydaje albo mamy „podobne” brzuchy [emoji23]
Śliczny [emoji7]Ładny brzuszek [emoji5] gratuluję[emoji177] [emoji177]
A to mój maluch[emoji177]
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]No ja wciągam tragicznie. Nie wiem po co to dziecku skoro takie małe jest jeszcze[emoji848][emoji23]
A w klinice nie mogą Ci wystawić?
Jeszcze „najgorsze” przede mnąJacie, naprawdę jesteś chudzina. W życiu bym nie powiedziała,że to już 20tcfajnie
nie będziesz miała problemu ze zrzuceniem po ciąży
![]()
O ja. Zupełnie inaczej niż w PL.Tutaj „zwolnienie” od lekarza jest bezpodstawne, zle się czujesz to nie idziesz do pracy i dzwonisz codziennie czy np jutro już wracasz. Mój szef może wysłać mnie na chorobowe wtedy instytucja zwana uwv wypłaca firmie pieniądze za moja nieobecność i wtedy firma moze wypłacić mi pensje. Inaczej sprawa wyglada jeśli nie jesteś na stałym kontrakcie. Wtedy inne procedury są.
Jakie ja miałam problemy jak po punkcji musiałam 2tyg w domu być bo lekarz mi zakazał pracować. To mi powiedzieli ze holenderski lekarz nie może powiedzieć ze przez jskis czas nie jestem zdolna do pracy, bo np po 2 dniach możesz się dobrze czuć i jesteś gotowa do pracy. Nie lekarz ocenia Twój stan tylko ty sam mowisz czy jesteś w stanie pracować. Po 3 tyg chorobowego wzywają na komisje lekarska i oceniają zdolność do pracy. To tak po krotce