reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Transfer mrozonych zarodka to 60% szansy dlatego juz niektore kraje odchodza od swierzych transferow.
Nigdy nie słyszałam aby było aż 60 % szansy na ciążę przy jakimkolwiek transferze. Novum na swoim forum embriologicznym podaje statystykę rzędu 27-28 %. Nawet twierdzą że na świeżym udaje się częściej. Jednak nadal uważam że to nie jest ważne, ponieważ każda kobieta jest inna ....

reklama
Transfer mrozonych zarodka to 60% szansy dlatego juz niektore kraje odchodza od swierzych transferow.
Oj nie wiem skad te dane, bo w zyciu o 60% nie slyszalam.
Poza tym wiele razy mi mowiono, ze lekka hierka sprzyja ciazy, a co za tym idzie - jednak swiezy transfer. Ja nigdy crio nie mialam, dwa swieze i dwa udane.

Moj dr jak go o to zapytalam to mi potwierdzil ze lepsze wyniki sa ze sniezynek. Ja odczekalam 2 miesiace po stymulacji zeby organizm doszedl do siebie i sie udalo wiec nie wiem czy udaloby sie gdybym miala transfer odrazu bo nawet nie probowalam.

Moj dr jak go o to zapytalam to mi potwierdzil ze lepsze wyniki sa ze sniezynek.
Ja - mało wiedząca i nie podpierającą się żadnymi badaniami mogę powiedzieć, że od swojego lekarza w klinice słyszałam zawsze, że crio daje większe szanse. Może inaczej.
Więcej ciąż mieli z crio niż świeżych transferów.

Byla dziewczyna co opisywala ze miala taka sytuacje ze pecherz nie pekl i dr zdecydowal ze i tak beda robic transfer endo miala super wiec jej wprowadzil hormony i po 5 dniach miala transfer. Zapytaj dr o taka mozliwosc.
Dziwie sie ze mi tego nie zaproponował. Pytalam sie czy jeszcze mozna cos zrobic.Mowil ze cykl jest stracony. Ja mialam endo 14mm to tez moglo by byc. Dopytam sie. Dzieki 😊😊

reklama
Dziewczyny, bo tak myślę o tej glukozie w moczu, czytałam ze albo cukrzyca ciążowa, albo nerki albo wątroba. Nie nakręcam się oczywiście. Ale pójdę jutro i oddam jeszcze raz mocz do badania i zobaczę czy dalej wyjdzie. Ale macie pomysł czy cos jeszcze przy okazji zrobic? Np próby watrobowe?

Do góry