K
karo88*
Gość
Ja nie za dużo i bez szału wkoncu sama będęA tak z mniej porodowej beczki, co gotującej na święta?![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja nie za dużo i bez szału wkoncu sama będęA tak z mniej porodowej beczki, co gotującej na święta?![]()
Ja tak samo panikara i się stresować będę że czegoś nie mam za mało. Mąż powięzie, a jak nie uda się podać paczki toCo szpital to inaczej piszą ...ale chyba lepiej wziasc więcej niż się prosić lub stresować niepotrzebniea że ja z tych nerwowych i panikar
wolę być zaopatrzona
![]()
Chyba o takie pieluchomajtki. Mi znajoma mówiła aby te 5 szt zakupić. Ale w takim razie czy wtedy potrzebne beda też te poporodowe, a jeśli tak to raczej mniej szt. Mogę się domyślać tylko, ja niedoświadczona jeszcze w tych sprawach.Ja tez juz rodzilam, ale nie wiem o co chodzi z tym pampersem![]()
Polecam maść Tormentiol. Dla mnie w takich sprawach niezastąpiona..Lekarz pow że to prawdopodobnie otarcie udo o udo przepisał maść i krem do pielęgnacji jeżeli się pogorszy bądź nie zmieni mam się odezwać po świętach ...ech co innego jakby to któryś dermatolog zobaczył na żywo ....mam nadzieję że mi to minie i nie będą jakieś blizny![]()
Na szczęście nie mam z tym problemów (albo jeszcze)Laski pojawia się u Was opuchlizna nóg? U mnie dziś ledwo widać kostki...pierwszy raz tak mam...
Pewnie takChyba o takie pieluchomajtki. Mi znajoma mówiła aby te 5 szt zakupić. Ale w takim razie czy wtedy potrzebne beda też te poporodowe, a jeśli tak to raczej mniej szt. Mogę się domyślać tylko, ja niedoświadczona jeszcze w tych sprawach.
Jak brzuch większy to tyłek mniejszy takie złudzenie optyczneNa szczęście nie mam z tym problemów (albo jeszcze)nawet mąż mi dzisiaj stwierdził że mam wyjątkowo mały tyłek i że przed ciążą mialam większy
chyba potraktuje to jako komplement
![]()
Ile wcześniej u Was przed terminem macie planowane CC?
Zastanawiam się też ile brać podkładów poporodowych i szt pieluszek jednorazowych dla maluszka. Sporo rzeczy trzeba zabrać ze sobą i uzbierała się wielką torba z rzeczami, a i waży trochę. Myślę ile mi będzie potrzebne. Doświadczone mamy jak u Was było z tym przy poprzednich porodach. Ile czego brać.? Wiem że jest możliwość aby mąż podał paczkę, ale czy tak będzie. Dla maluszka zabieram ubranka W razie W choć szpital daje swoje. Ale wolę mieć i na wyjście jakby jednak nie dało rady podać paczki. Ubrania dla siebie to te co w nich pojadę Mąż tylko fotelik by przywiozl w dniu wypisu.